Zdravím ☺️
Aké máte skúsenosti s podlahou, stenou v kúpeľni, kuchyni a všeobecne v dome? Akú by ste si už nedali a prečo? Alebo ktoré naopak chválite a nemenili by ste? /materiál, farba, vzor alebo štruktúra povrchu, .../
Nech viem čomu predísť a čomu sa vyvarovať pri výbere kachličiek a podlahy 🙂
Ďakujem všetkým. 🙂
@zuzipuk to je veľmi relatívne, záleží od viacerých faktorov, od veľkosti priestorov... ak je napr. kúpeľňa malá, určite skôr svetlejšie farby, keramické podlahy aj obklad... do obytných priestorov niečo teplejšie na zem, parkety, plávačka... záleží od finančných možností... do kuchyne odporúčam kvalitnejšiu podlahu... vynilovú napríklad... ktorá zvládne aj rozliate tekutiny 🙂
hups *vinylovú 😀
Podlahu v kupelni a wc by som nedala tmavu... Mam tmavu napodobeninu dreva s polomatnym povrchom a vidim na nej kazdu uschnutu kvapku vody, casto to musim utierat... Kolegyne mavarovali, ale.... Ucim sa na vlastnych chybach... Na stenach kupelne mam polo/matnu napodobeninu mramoru svetlej farby a s tymto som spokojna... V kuchyni mame na podlahe svetlejsiu dlazbu napodobenina dreva matna so strukturovanym povrchom a myslim, ze udrzba bude v pohodicke...
Muž trval na bielej dlažbe, čo som mu vravela, že bude na nej vidiet každá spína, ale nedal si to vyhovorit, čiže ja odporucam voliť trosku tmavšiu, štruktúrovanú farbu, pripadne ju prisposobit farbe psa, ak mate a plzne😂😂😂
Mame palubovky (dlazkovicu) ... Čiže klasické drevené dosky ošetrené len olejom a som nadmieru spokojná, rada chodím bosá takže mam rada teplé prírodné materiály. Na podlahu by som dala ešte marmoleum, korok pripadne hlienu podlahu natretu voskom. Keby nemám prachy tak volím linoleum.
Co by som v živote nechcela je dlažba (obzvlášť ak nieje podlahové kúrenie a ani laminat... Na mňa príliš studené, tvrdé, na laminate je vkuse prach.. Jedine kde mame dlažbu je kúpeľňa a predsieň, inde by som to nedala.. Ale zase ľudia čo chodia po dome v papuciach tam je to asi jedno
My máme celú prírodný kameň, normálne umývam občas prelestim speci prostriedkom
My sme mali v kúpeľni na zemi tmavohnedu matnu dlažbu s hnedými sparami a nebolo vidieť špinu. Na stenách sme mali k tomu sériu, tmavá hnedá leskla a taká krémová leskla s kremovymi sparami, iba v sprche pri určitom svetle bolo vidiet také zasusene kvapky. Teraz sme sa sťahovali a už dlažbu vôbec nikde nemáme, okrem pivnice. Do kúpeľne sme kúpili špeciálnu farbu do kúpeľní a máme aj na zemi aj na stenách, zatiaľ to viacmenej testujeme 🙂 ale už teraz vidím, že na sivej zemi je vidieť špinu skôr.
Ako my sme si teraz davali taku biele kachlicky + hnede + take vzro kvetinka a podlaha biela ako neviem co mate ci sprchovy kut alebo vanu ale lutuujem ze sme dali bledu fungovacku kedze mame sprchovy kut (nie vstavany) stale je spinava kupelka v sprche a nevynikne to dobre a fugovacka takisto..