Ahoj za koľko eur nakúpite darček pre dieťa?Alebo koľko eur dávate svojim deťom k vianociam?
@misena741 asi dost zalezi aj na financnych moznostiach danej rodiny...
u nas pre 2 deti tak okolo 200-300eur.....ale uz aj pocas roka som kupovala, ked som videla nejaku akciu
napr. domcek pre babiky v lidli, ked mali akciu a pod.
Ci som bola na RD alebo ci zarabam, darceky tak max do 70e . Nevidim dovod na dary za niekolko stoviek , kedze bezne hracky dostava aj pocas roka. Zbytocne by sa mi s tym vsetkym vyhral po Vianociach naraz keby tolko dostane,takze skor priebezne po celi rok. Ale musim povedat ze moje dieta ani moc drahe dary nepyta.
Pre 14 deti a 4 dospelych darceky dokopy za 600€
Fakt neviem, či a ako by ti pomohla informácia, čo a za koľko kúpil môj partner svojmu synovi a čo a za koľko sme kúpili synovcovi.
Za 60e aj to mi je luto za hracky. Asi kazdy inak podla fin situacie. Ale akokolvek by som bola bohata na hracky sa mi teda utracat nechce. Chvilku sa z toho potesi a potom to bude len zavadzat.
Ja som nasej malej(2r) kupila tohto roku puzzle peppa pig za 2,5€ 😅 a este nejake drobnosti, ale vieme co vsetko dostane od starych rodicov, a celej rodiny tak naco?? Deti nevnimaju sumu darcekov..aspon take male nie...a starsiemu sme kupili to co si zelal co nas vyslo na 15€.
No a Vianoce vybavene 😅.
@misena741 spocitala som sumu darcekov pre syna a manzela, 70€ spolu. Financne moznosti nam kludne dovolia viac, ale tony darcekov nejako nepotrebujeme. S manzelom si kupujeme v priebehu roka vsetko co nam treba, tak darcek je skor symbolicky, ale osobny, vzdy na mieru ❤️ a syn dostane od nas 4 kusy darcekov, z toho iba jeden je hracka. Velke drahsie veci ako zimne topanky, bundu, "nabytok" kupujeme ked to je aktualne, necakame na Jeziska. Nie som zastanca 15 darcekov pre jedno dieta, a nie je pre mna rozhodujuca ani suma darceka k tomu, aby bol akoze "vynimocnejsi" . 70€ je rovnako ok ako 200€, aj ked, ja teda netusim co by som za tych 200€ tomu dietatu mala nakupit 🙈
@misena741 ahoj presne ako píšu podaktore baby nevidim zmysel kupovať skoro 2r dcére dary za 200-300e dostala posteľ tá vyšla 200e ale to sa skladali moja mama a svokra a my sme kúpili dve bábiky a oblečenie inak dostáva stále v priebehu roka vselijake hračky a všetko možné..a ani s toho nemá rozum minulý rok dostala všetkého možného a už ju ani nebavilo rozbalovať takže asi tak nejako a ešte všade po rodinách dostane darčeky .. 🙂myslím si že nejde vôbec o sumu ... Pre mňa je dôležité že sme spolu zdraví... ✌️
@misena741 Ako kedy, ale ja viac ako peniaze do toho vacsinou investujem vela rozmyslania, pripadne vlastnej tvorivosti, aby to dotycneho co najviac potesilo. Malemu som tento rok nakreslila motiv na tricko a dala spravit potlac, manzel mu napali CD s oblubenymi pesnickami. Vyslo nas to asi 25€. Pre manzela ma to tento rok vyslo asi 12€ 🙂 Ale tiez to je nieco, co som tak napoly vyrobila a viem, ze to bude mat uspech. Obcas ma napadne nieco, co stoji viac a vtedy zaplatim viac, nemam nejaku pevnu predstavu, kolko by mal stat darcek.
Neviem síce načo to niekomu je ale tak dostanú PS4 300€+televízor 120€+sedacie vaky 58€+ malý lego 30€ a dcéra telefón na paušál
1,5 rocnej asi 130e (Ikea kuchynka, Little dutch kocik, babika, maly ruksacik, detsky pribor a flaska)
13 rocna dcera a 15 rocny syn cca 200e kazdy
S manzelom s dohodnuti ze jednurozumne velku vec, aj to len preto, aby sme nevyzerali ze sme neposluchali, a mali nieco pod stromcekom - takze ja mam ruksak na pocitac za asi 50e, a manzel ma Waterdrop termohrncek a k nim naplne, tiez asi za tych 50e. Spolu do 650e.
Aj ked ani u nas to nie je o financiach (uz), velmi dobre si pamatam ked som bola rada ze v Lidl kupim drevenne hracky, ked boli starsi krpati.
Veľa 😀 ale napriek tomu keď sa malej pýtame ona chce Cubby medveďa a Labkovu patrolu 😀
120 000 € - kúpili sme mu byt v BA... snáď táto informácia o vianočných darčekoch v našej rodine padla cudzím ľuďom na úžitok 😀
Ja som nedavala darceky pominule roky, muz dostal naposledy knihu, ktoru este neprecital, tak kym ju neprecita, nic nedostane (velmi ju chcel a je za dva roky asi v stvrtke, a vravi ze paradna kniha). A tento rok som sestram vyrobila darceky, vyslo ma to skoro nic, a rodicom som kupila taku hru bazarovu, co viem ze si zahrame spolu. Cize ja som utratila 18 eur na darcek. A synovi nic, este je maly a dostane od inych.
My sme sa tento rok dohodli, ze kupujeme len detom a kto nema este deti, tak samozrejme aj im nieco ako paru. Kazdy z nas ma ine financne moznosti, ale cca sme si dali limit okolo 20-30 eur. Ale napriklad syn je narodeny koncom novembra, dalsi v polke decembra, dcera v sepremvri, takze dostavaju aj na narodky darceky. Este sme nekupovali nejaky extra velky darcek, aj bicykle maju z bazaru. Nepotrpime si na toto.
@misena741 detom po 100 eur a ostatnym clenom tak za 50 az 100
@misena741 my kupujeme max do 50-60eur/dieta.U nás Vianoce nie sú iba o darčekoch.Všetko čo potrebujú kúpujeme aj tak cely rok.
@zuzanka.zuzu v BA sú také lacné byty?
Deti dostali po 1 hračke, syn Siku Xerion za 200, dcéra bábiku za 85? A jednu spoločnú za 100. A je vybavené... knižku a iné drobnosti dostanú u starkých.
@vilma7 1izbák v developerskom projekte kde v čase našej kúpy neboja ani jama, len billboard... v čase dokončenia a kolaudácie odhadujem jeho predajnú cenu na 150 000 😎
@zuzanka.zuzu to je akoze 15m² garzonka? Lebo take 3i sú už okolo 170-190tis.eur
Ja tento rok dcére za 200e darčeky, pre muža cca 200e a rodičom každému po 100e