Pravá Barbina

lusyc
21. dec 2020

Ahojte. Prosím Vás o rady a skúsenosti. Hľadám Barbie od Mattela, čo sa jej dajú ohnúť horné aj dolné končatiny vo veľkých aj malých kĺboch, ale tak, aby tie kĺby neboli také mechanické, ale súvislá "koža". Za mojich detských čias sa taká volala pravá Barbina a stála cez 1000SK.
Pýtala som sa v Draciku aj v iných sieťach s hračkami a vôbec nevedeli, ze by také niečo existovalo. Prestali sa vyrábať? Ide o to, že bábiky, či už od Mattela alebo obyčajné s tými mechanickými klbami vydržia dva týždne a už sú bez končatín. Ďakujem.

tarrra
21. dec 2020

Dcérka fičí na barbie, hlavne na tých kompletne ohybný h, ale takú ako hľadáš som nikde nevidela, to bolo možno kedysi...

monro
21. dec 2020

Ja viem, o akej Barbie hovorite, taku uz dnes nedostanete. Kazdej ohybnej vidno tie ohyby. Také ako hladate, boli kedysi.

vikusjk
21. dec 2020

@lusyc my mame doma zo dve take, ktore maju ohybne koleno s tym, ze to nie je vidiet, su take, ako kedysi. Ale nema ohybne ruky, teda iba v ramene, ale nie lakte alebo zapastie. Len kolena. Vyzera to ovela lepsie teda. Kupovane su vsetky v draciku, ale nezameriavali sme sa na to, len to tak vyslo.

kiwi3
21. dec 2020

take sa dnes uz nevyrabaju, zial. ale zase musim povedat, ze tymto starym zase miesto koncatin dost odpadavali hlavy.

elementissa
21. dec 2020

Ja som takú dostala od najlepšieho kamaráta na 10.narodeniy. Prava od Matella. Už je nemám, ukradli mi ju😰😰 bola pre mňa veľmi vzácna. Pred pár rokmi som ale zachytila v médiách info, že Mattel už ďalej nebude vyrábať tieto bábiky a prechádza na nový spôsob výroby aj vzhľadu.
Bohužiaľ, tú pravú od Matella už nekúpiš

lusyc
autor
21. dec 2020

@vikusjk
@monro
@tarrra ďakujem za reakcie. Aj keď som sa pýtala v Dracikovi, tak ani len o kolenach mi nevedeli poradiť. Ja keď som bola malá (30 rokov dozadu), mala som takú s ohybnymi kolenami a túžila som po takej aj s ohybnými lakťami. Už mi vyhodilo aj staršiu diskusiu, že už sa pravdepodobne nevyrábajú kvôli tomu, že boli neekologicke. Zaujímavé. Práve po Barbie od Mattela siaham preto, aby boli bezpečné pre decká. Lebo neviem, ci sa da spoľahnúť na označenie CE na zadnej strane krabice od hračiek.

lusyc
autor
21. dec 2020

U nás v Dračiku nemajú ani takú s mechanickými kĺbmi. Možno sú už vykúpené. No, musím vyčkať na narodky. Ďakujem ešte raz za reakcie.

halci
21. dec 2020

S takou som sa kedysi hrala a mama ju odlozila, takze ju mame stale.. Ano, take sa uz nevyrabaju. Tie prave barbiny kedysi boli ovela kvalitnejsie, nielen ten ohybajuci sa plast ale aj vlasy boli take ako keby skutocnejsie. Teraz posobia strasne lacno. Tiez som bola z toho sokovana, ked som chcela dcere kupit Barbie asi pred rokom.

lusyc
autor
21. dec 2020

Škoda, že už nie sú také ako bývali. Aj ja mám moju odloženú aj s Kenom v Aute snov u nás doma. Dievčatá budú mať pekné na hranie cez prázdniny.

jaskolka
21. dec 2020

Nevyrábajú sa už, neviem, či vôbec značka Mattel ešte funguje, taka ako predtým. Viem, akú bábiku myslíš, ja som mala jedinú pravú baletu, 😃😃😃draha bola ako šľak. Teraz tie bábiky akože barbie vyzerajú nejako čudne, nepáčia sa mi, chcela som kúpiť pred rokom kamoškinej 4 ročnej dcére, ale napokon som vybrala radšej dáky iný typ.

simca06022011
21. dec 2020

Aj ja som hladala a bohuzial nic.. aj kvalitou, ked chytim tu babu do ruky je to nieco uplne ine. Kvalitna na to ake su teraz moznosti a ake boli pred 25rokmi je uplne katastrofa, nestojia ani za tych 20eur. O tom, ze to oblecenie vydrzi tri pouzitia skoda lamentovat... fakt, boli mozno dva vzory... a boli krasne a super. Teraz milion druhov, chuda, tucna, farebne, tehotne, taka rozpravka, hentaka rozpravka.. a hroza :(

Hlavy som malej objednala z aliexpressu krasne - ked dostrihala vlasy babikam.. kiez by som to vedela skor, len som ich vymenila.. (raz zlepila 5 barbin dokopy vlasmi- inteligentou plastelinou)

A inak, ze ti nevedia poradit v obchode sa ani necuduj... v podstate maloktory predavac teraz vie co predava, my sme pred par rokmi tie babiky vybalovali v draciku, aby sme to videli. Aj to by asi hocijaka predavacka nedovolila, a niektore sa ani nedaju rozbalit ak su v tych celoplastovych obaloch..

lusyc
autor
21. dec 2020

Ja som zúfalá stála pred regálom dvadsať minút a nič som nekúpila, žiadna sa mi nepáčila. Cez net som kúpila nejaké Frozenky pred dvomi týždňami za pár šupov, sú ohybné, ale už má Anna zlomenú aj ruku aj nohu v kĺbe. Tak neviem, čo kúpim ďalej.

otazka1
21. dec 2020

V alltoys maju, uz nemaju tu malu znacku na krabici mattel, ale stale sa predavaju pod tym nazvom. To su tie origose, ostatne kupis len tak v drogerkach a vidis ze su take mantave cele na prvy pohlad

lusyc
autor
21. dec 2020

@otazka1 ďakujem za tip 👍

domka1205
21. dec 2020

@lusyc ahoj,našla som aj na mall nejaké,zda sa že majú tiež take ohybne končatiny
https://www.mall.sk/barbie-moda-doplnky/mattel-...

sense
21. dec 2020

@otazka1 ale tie tiež nie sú ohybné

sense
21. dec 2020

@lusyc mame tiež priam originál Mattel ale teda ani jedna nie je tak ohybna ako tie spred 30rokov aj keď teda pravda ze vydržia dlhšie ako tie iné značky.... Ale ohybnost nič moc a to ich mame niekolko

lusyc
autor
21. dec 2020

@domka1205 aj v Draciku som také videla, ale niektoré su tak nainštalované od výroby a končatiny už nevystrú.

lusyc
autor
21. dec 2020

Najlepšie asi bude kúpiť Barbie fittnesku, šaty našiť, doplnky kúpiť 😁

simca06022011
21. dec 2020

no ale tak ja my sme mali nejakych 20 barbin, vacsina teda s tymito viditelnymi klbami a ani jedna sa nezlomila... Inak naozaj si treba najst typ ktory vyhovuje, a dokupovat veci k tomu.. ja som uz na vianoce malej ani nekupovala nove barbie... ale dostala krabicu siat (urobila som jej adventny kalendar s nimi :D a doplnkami a somarinkami) ... na sashe napr. predavaju usite, kvalitne, vydrzia.. povodne som to chcela sit sama, ale preslo ma to.. nemam na to cas a je to piplacka, plus material tiez treba nakupit/pozhanat. Aliexpress mi poslal 50parov topanok, kabelky, somarinky a teda tie nahradne hlavy :DD a vybavene.

saja1
21. dec 2020

@lusyc aj ja som prezila nedavno toto sklamanie 😂 Niekolko dni som to hladala a vraj uz sa nevyrabaju. Myslela som ze vyvoj ide dopredu a ake uzasne barbiny nakupim... 😬 asi sa popozeram po inych babikach...

lusyc
autor
21. dec 2020

@simca06022011 dobrý plán 👍

jana2679
21. dec 2020

Ahoj, dcérka má Barbie na invalidnom vozíku a tá je ohybná aj v členkoch. Objednávali sme cez net.

lucinka1988
21. dec 2020

@lusyc ja mám take skoro všetky z detstva- spred cca 22 rokov, stále ich opatrujem ako raritu, v porovnani s dnešnými na nerozoznanie, povedala by som, že vtedy ich robili lepšie. Tie ohybné kolena, ktoré vlastne nie je vidieť vyzerajú o dosť lepšie ako tie viditeľné kĺby. Celkom príjemná téma, lebo ja som na barbinach strašne ficala, odložila som všetky, že raz ich dám dcére, ale keďže budem mat dvoch synov, nechám asi už len na pamiatku ☺️

24mima
21. dec 2020

@lusyc ahoj, neviem ci chceš novu alebo použitú, ale dajú sa nájsť na bazári napriskad tu som našla jednu aj s kenom https://www.modrykonik.sk/market/hracky/isqfc5/...

lusyc
autor
21. dec 2020

@jana2679
Áno, z tejto kolekcie fashionitas majú viaceré typy klbiky, v dnešnej dobe však už len tieto viditeľné, nie skryté pod "kožou".

lusyc
autor
21. dec 2020

@24mima hľadala som skôr novú, kvôli vlasom. Ale teda dá sa kúpiť aj nová hlava iba osobitne.

24mima
21. dec 2020

@lusyc pozerala som bazár a je ich zopár aj nových len sú ceny vyššie. Skús si vyhľadať v koníkovi mne našlo napr. tuto je síce trosku retro ale predávajúca píše ze je ohybná 😉