Ahojte, chcem sa opýtať všetkých tých mamičiek, ktoré takto kupovali na zimu topánočky ako ste ich potom čistili? Rozmýšľala som nad praním v práčke, len majú goretexovu membránu a bojím sa, aby potom nepremokali, alebo sa nejak praním nezničili. Mám aj gelovy prášok na textílie s membránami.
aky to ma povrch? ak kozeny, tak do pracky urcite nie. najlepsie nechat vymocit vo vode s praskom a potom vycistit
@katkami123 ja periem normalne topanky aj goratextove bundy a mohacice ma programe sport (bez zmykania 30stupnov) praci prostriedok specialnu na sportove veci
Prečo to chceš prať, nepremokavé topánky do práčky nepatria
@franci70 aj ja mám taký program, tak vyskúšam. Predsa len, chcela busom ich predtým celkovo nejak vyčistiť ako ich dcérke obujem...
@katkami123 kúp dezinfekčný prostriedok do obuvi
@katkami123 mne v obchode povedali ze len v cistej vode rucne, poriadne nechat vysusit a potom nastriekat sprejom na goratex a outdoorove oblecenie.
@katkami123
ok.
@katkami123 Normálne periem v práčke treba speci prostriedok a vhodný program ..... Ak sú topánky kvalitné a máš správny prostriedok na to určený nebudú premokat.
@katkami123 ja tiez v pracke na studenom bez zmykania a dezinfekcnym
osobnú skúsenosť nemám, ale podľa mňa by to s nejakým neagresívnym prostriedkom na 30tke mohli prežiť :D Plus následne nezabudnúť na impregnáciu . Tiež som zvedavá na skúsenosti iných, ja zatiaľ takéto topánky len ručne čistím...odvahu na práčku som ešte nenašla :P