Darček pre novorodenca - trojkolka, kolobežka, bábika a kočík

24. aug 2024

Ahojte poraďte prosím, darček pre novorodenca - dievčatko. Nechcem kupovať oblečenie, ani plienky. A ak hračku tak takú pre väčšie deti. Ak máte dievčatká potešili by ste sa hráčkam ktoré využije najskôr od roka a viac? Alebo sa mám zamerať na hračky pre menšie deti?

ukgirls
24. aug 2024

zalezi ci to maju kde skladovat ... ak nie kupila by som darcekovu poukazku a nech si vyberu oni co sa im hodi

anze25
24. aug 2024

Skôr by som išla do praktických veci a spýtala sa či majú všetko
Odsávačku na soplíky ,ohrev mlieka monitor dychu
….a prispela na to
Ak to všetko majú a chcete dieta potešiť a nechať niečo na pamiatku tak mi sme dostali mojkacika ktorý spinka s malým dodnes
Alebo knihu spomienok to je tiež supwr vec

janica_
24. aug 2024

Mali sme verziu pre chlapceka a bola skvela. Urcite by som nekupovala nic pre vacsie dieta, to by si mal kazdy vybrat sam dizajn a funkcnost co caka.

petronela1985
24. aug 2024

Mňa tieto návštevy čakajú, teda bábätko a keď sa ma budú pýtať, tak jednoznačne iba plienky, vlhčené utierky, keď nebudem dojčiť, tak umelé mlieko. Nechcela by som na rok dopredu nič, nemám to kde skladovať. Oblečenie a všetko ostatné mám nakúpené. Radšej sa spýtaj maminky, čo by uvítala. Ešte by som uvítala poukážku do DM, znovu len na tieto praktické veci. Keď chodím ja na návštevy bábätka, vždy kúpim súpravu oblečenia a nejakú hračku na rozvoj motoriky, to v prípade, ak mi rodičia nechcú povedať, čo chcú pre bábätko. Nejak tak.

nika11103
24. aug 2024

Ako si to tak spätne premietam , tiež by som uvítala poukážku - hocikam , ale tak asi Najpraktickejšie je tá dm alebo iná drogéria , alebo brendon a také praktické obchody ❤️

autor
24. aug 2024

@petronela1985 ja zas nechcem kupovať základné potreby, to nech si kupujú rodičia. Keď už mám niečo darovať, tak chcem nech má aspoň niečo hmatateľné to dieťa. Keď dám take plienky, čo z toho daru bude mať dieťa, hádam plienky by tak či tak dostalo od rodičov.

really8
24. aug 2024

Dones prave tie tuctove veci. Su najvdacnejsie. Ak potrebujes byt silou mocou ina, z plienok daj nieco vyrobit (nie nevyraba sa uz len torta, syn dostal motorku). Moj dostal stvorkolku na prve narodeniny od babky. Uz ju skladujeme rok a mozno este dalsi budeme kym dorastie. A mozno ho ani bavit nebude lebo zatial ho nechytilo ziadne odrazadlo. Takze darcek na milu jarmilu.

A co myslis ze bude mat dieta z toho hmatatelneho? Ved ono vobec nechape daru a uz vobec nie ze je to od nejakej tetky.

autor
24. aug 2024

@nika11103 no zas aj poukážky, mne sa takéto darčeky nepáčia, je to úplne neosobné. Oblečenie a drogériu ja nepovažujem za darček pre dieťa. Pre rodičov možno, ale také malé dieťa z toho nemá radosť.

really8
24. aug 2024

No ako sledujem tvoje posledne odpovede, mam pocit ze skoda radit.

autor
24. aug 2024

@really8 veď som písala v úvode že nechcem kupovať plienky ani oblečenie. Tak nechápem prečo máš pocit že škoda radiť.

really8
24. aug 2024

Pretoze ti odpisalo x mam, co ich najviac potesilo a co ocenili. Ale ty si ides svoje. Tak snad mas dat to co potesi obdarovaneho aj ked ti to pride ako blbost.

petronela1985
24. aug 2024

Tak potom z tých troch vecí, čo píšeš v popise diskusie, tak hlasujem za trojkolku. Tá sa využije od roka. Len teda, či sa potešia rodičia, či majú kde skladovať alebo si povedia, o rok ako by som našiel. Ťažko povedať. Kolobežka je super pre deti, podľa mňa od troch rokov.

janica_
24. aug 2024

@really8 mne by napriklad plienkovy vytvor vadil, ze sa niekto tych plienok dotykal ked to robil. Oblecenie po niekom mi nevadi, ale toto nevies ocistit len rozbalit a pouzit.

pralinka86
24. aug 2024

Knihy, je tolko krasnych, hmatove, zvukove, okienkove, posuvne, pozri Svojtku minipedie napr alebo hocico.. deti vedia zaujat na dlhooo, od kedy bude vediet sediet ci sa hybat viac, moze si skúšať ich. A najvacia zábava bola taky farma traktor, co su tam zvieratka, uplne obyc, ale co to prezill.. niektoré baby moc bábiky nezaujímajú dlho predlho..
A ak chces cosi vacsie, tak mozno nejaky hraci stolik.. kolobežku nie, bude im doma min rok a pol stat, ak zacne dieta chodit po roku, tak aj dlhsie... Plus to je vec, co napr ja chcem si vybrat, aj odrazadlo.. trojkolka nevyuzita. radsej 1 vec a nie milion veci, co doma stoji. Takze za mna radsej vyber nieco, co vyuzije skor ako po roku. To kupis neskor, na 1.rok

nana8989
24. aug 2024

Úprimne mne keby niekto pri návšteve novorodenca doniesol trojkolku alebo kolobežky tak by som slušne poďakovala a povedala by som, ze najbližší rok ju môže skladovať u seba a to máme dosť veľký dom.. Obchádzať doma rok niečo čo nebudem používať by mi prišlo úplne zbytočné.. Ale to som ja, nepotešilo by ma to.. A úprimne, novorodencovi je úplne jedno či mu dáš plienky, mlieko alebo hračku.. Keby to bolo staršie dieťa tak hej, ale pri malinkom bábätku su naozaj najlepšie darčeky tie praktické a využiteľné a nie žiadne lapače prachu..

pehavcek
24. aug 2024

Vies, babatko ti neprejavi radost zo ziadneho darceku.Az neskor sa potesi hrkalkam, knizockam, zvukovym hrackam. Ked budu doma obchadzat rok nieco co vyuzije neskor tak mu to bude tuctove. Na darcek, ktory chces ty kupit ma este cas (teda ak chces aby malo radost). Babatko bude mat najvacsiu radost ked bude mat ritku v suchu a plne brusko. Ci sa ti to paci alebo nie.

jarnajar
24. aug 2024

Ale novorodencovi a dokonca aj tomu ročnému dieťaťu je úplne jedno či a čo dostane. Najviac potrebuje pohodových rodičov, ich spokojnosť je dôležitá. Ak žijú v byte, tak im trojkolkou akurát narobíš starosti, kam to zatiaľ dať. Také plienky by k pohode rodičov mohli prispieť, lebo ušetria. A k tomu čokoláda a víno, celá rodina bude šťastná 🙂

petronellla87
24. aug 2024

Hmmm...Aši by som sa zamerala na veci pre menšie deti - napr podložku penovu, alebo hrazdicku, kolotoč nad postieľku, kontrastné knihy atď. Ale to som ja - neznášam hromadenie vecí a to keď mi niekto pre baby donesie vecí na neskôr 😆

alex49
24. aug 2024

Novorodenec sa poteší aj tvojej ruke, čo bude pred jeho tvárou tlieskať. Kým nevníma okolie, tak kolobežky budeš zbytočne kupovať, iba to bude zavadzat. Rodičom daj poukážku do DM a dieťaťu hrkalku.

autor
24. aug 2024

Dobre tak uznávam teda, že trojkolku si možno budú chcieť sami kúpiť, Kolobežka by asi tiež dlho stála, ale taký kočík a bábika, to možno aj skôr by sa dalo, videla som aj úplne malé ročne deti s takým kočíkom.

nyphadora
24. aug 2024

Drevenu kuchynku alebo slameny/ dreveny kočiarik

autor
24. aug 2024

Alebo pozriem niečo pre ešte menšie, len neviem čo také. Hraciu deku už majú a aj hojdačku

betulinka1
24. aug 2024

Zvyknem davat rodinne fotenie. Zatial sa kazdemu pacilo ako skvely napad.

lienka.7
24. aug 2024

Urcite novorodencovi nekupuj trojkolku🤦‍♀️ keď už tak potom choditko alebo niečo také, čo vyuziju oveľa skôr.

nyphadora
24. aug 2024

Anoo toto je krasne, vsetko od little dutch je perfektne, aj hrazda alebo hrkalka, hracia kocka.

pralinka86
24. aug 2024

https://babyknihy.sk/tipy-na-darceky/1-rok
Mozes sa inšpirovať, ten kocik fakt nie, pocka ju o rok

lenkakravcova
24. aug 2024

Ten kočík najskôr na rok - to je pre minimálne rok a pol staré dieťa. Naša má vyše roka a pol a s takým len začína.

Mne prídu najlepšie buď práve tie zatracovane poukážky, alebo kapsicky s vyzivami. Tie sa zjedia do roka určite. Len pozrieť aby mali dlhšiu záruku. Kľudne aj 30ks 🤭😀 u nás šli pri cestovaní na desiatky.

really8
24. aug 2024

@janica_ uuuu niekto sa dotykal plienok do ktorych sa kadiiii. Strasneeeeee. Vacsinou to vyrabaju slusne normalne zeny a nekupujes to na trhu od vietnamca z velkoskladu. Kazdopadne, nam to vyrobila svokra takze ma ani len nenapadlo byt pohorsena.

really8
24. aug 2024

@lienka.7 choditko. No bomba napad🙈

gabca025
24. aug 2024

Mna (myslim aj dieta) by potesil edukativny box. Su to hracky primerane urcitemu veku a pomahaju dietatu sa rozvijat