Darček pre novorodenca

veverka123456
18. aug 2023

Prosim poradte co sa teraz daruje novorodencovi - dievcatku .... okrem plienok, oblecenia ....dakujem

vkatush
18. aug 2023

@veverka123456
pýtala by som sa doslova čo chcú, potrebujú alebo darčekovú poukážku. Ak nechceš poukážku, rovno zober matku dieťaťa do obchodu, daj jej budget a nehc si vyberá podľa seba.
My sme mali veľmi veľa vecí, ktoré nám nesedeli, sme nechceli, iné sme mali vybrané, dostali sme viackrát to isté,... Proste jednoducho komunikovať s rodičmi.

anavixy
18. aug 2023

Ak to ma byt len malickost (resp nie nieco za stovky eur) a nechces sa pytat rodicov (co ja osobne som velmi rada ked sa ma ludia spytaju co maju kupit 😀) a dieta uz je na svete, tak za mna knizky. Podla mna vsetci uz pre novorodenca vsetko maju, takze by som sla do niecoho co sa vyuzije v buducnosti a knizky su istota, tie sa nepokazia, nevyrastu (aspon nie za tri mesiace ako oblecenie), k rozvoju su nepostradatelne a je ich obrovsky vyber.

nairia
18. aug 2023

suhlasim s @anavixy , este mozno okrem kniziek by som zvazila nejake senzomotoricke hracky alebo cosi, cim si dieta rozvija jemnu motoriku (v neskorsom veku).
ja by som dala aj poukazku napr. do DM, nech si mama kupi, co potrebuje... alebo pribor/set miska+tanierik, hryzatka. nemusi to byt nutne pre aktualny vek, lebo ten novorodenec fakt nic nepotrebuje. ale ked bude vacsie babo, tak to urcite vyuzije. tie knizky su ale zelezna istota a najlepsia investicia.

deedaa
18. aug 2023

My sme dávali známym hryzátko, taký závesný "konárik" podľa obľúbených farieb mamičky. Je to handmade, certifikované 🙂 a využívajú už pár mesiacov dodnes. Na škodu nie sú ani plienky, vlhčené (aj vieš aké používajú). Oblečenie je zbytočné, toho má každý veľa nachystaného. Alebo dobrá je aj poukážka do drogérie, tá sa minie 🙂🙂

zuzanka.zuzu
18. aug 2023

ja som nad tým premýšľala akurát včera v obchode... určite stále je nr.1 u mňa LÁTKOVÁ plienka - to vie mamička prípadne použiť aj na umytie dlážky 😀 ale prišla som ešte na jeden tip - oblečenie pre POLROČNÉ dieťa - ja som totiž dostala pre novorodenca veľa dupačiek, body, minibotičky ňuňuňu čo nemal ani na sebe, pričom aj ja som si pre svoje dieťa predsa pokupovala 🙈 no pol rok ubehol rýchlo a ja som zistila, že nemám väčšie oblečenie 😀 kamoška teda odomňa dostane oblečenie pre polročné dieťa - je prvorodička, takže ho doma nemá. druhorodička dostane tú plienku 😀

sara288
18. aug 2023

@veverka123456 Tiež odporúčam narovinu sa spýtať, že čomu by sa potešili, alebo ak sa nechcete spýtať, tak nejakú poukážku do detského obchodu. Treba si uvedomiť, že väčšinu vecí si rodičia kúpia ešte pred narodením, potom sa môže stať, že darčeky sa budú opakovať alebo ich vôbec nevyužijú

domiklik
18. aug 2023

@veverka123456 opýtaj sa, čo potrebujú... Keď povedia nič, daj im peniaze do obalky (chcú peniaze, len nevedia ako to taktne naznačiť)

vkatush
18. aug 2023

@domiklik ja som rovno vravela, že najlepšie sú peniaze, bez hanby 😂
Kúpim za ne, čo ja chcem a zvyšok malému na jeho účet.

guudy
18. aug 2023

Ja som vzdy brala hracky, ktore boli urcene pre starsie dieta (pri malych detoch o cca 4-6 mes) a vzdy potesilo. Zas tak dlho im to doma nestalo nepouzivane a potom ako keby nasli 🙂

luckajozko21
19. aug 2023

Ak sa nechces pytat, tak napr mna by potesilo: Poukazky HM/DM/Wolt pre mamku. Latkove plienky u mna tiez TOP. Ak oblecko, tak sa vyvaruj sinsayu/lidlu/pepcu a podobnych. Neutralne body/suprava z lindexu/HMka vo velkosti 68+, idealne 'rastuce bodynko'.
Ja som napr podostavala aj vlhcene vreckovky roznych znaciek. Teraz s nimi umyvam kupelnu a topanky, bohuzial su tak parfumovane, ze mi to sposobuje alergiu. Dietatu som to ani nedala. Take neutralne su napr znacky waterwipes. Ak sa aj teraz u nas niekto spyta, tak si kazem tieto.
Este napr. hryzatko, univerzalnu retiazku na cumlik, hracky do vody...