Darček pre muža, ktorého hobby je varenie

30. nov 2024

Poraďte darček pre chlapca pred 50kou ktorého najväčšie hobby je varenie. Dikes

gribka1
30. nov 2024

Nechýba mu nič na varenie?

biba_18
30. nov 2024

kvalitné nože, mlynčeky na soľ a korenie, kvalitnú ocieľku, nejaký stolový gril… teda, pokiaľ hovoríme o obyčajnom mužovi, žiaden z horných 10 tisíc…

oceanahory
30. nov 2024

My sme raz kupovali kamosovi poukazku na specialny kurz varenia steakov. Velmi sa potesil 🙂. Zlavomat alebo zlavadna maju casto zaujimave kurzy za dobre ceny.

autor
30. nov 2024

@biba_18 áno obyčajný monterkový ale toto všetko už má

autor
30. nov 2024

@oceanahory vlani sme pohoreli s kurzom varenia degustácie piva, lebo nebol ochotný cestovať za zážitkom 50km, celé dni je pracovne na ceste a v čase voľna sa mu nechce. Nápad síce super ale v našom okolí nerealizovateľné

betulinka1
30. nov 2024

Nejaku poukazku na luxusne degustačné menu. Su rozne restiky, kde robia take degustácie päť chodov, caka sa tam aj mesiace na miesto. Spravite si aj pekne randicko pri tom.

buberova
30. nov 2024

Kameň napríklad na pečenie pizze 🙂

dryada_dryada
30. nov 2024

Ja som teraz kúpila set na sous-vide … tak som zvedava 🤤

barka1
30. nov 2024

Kucharsku knihu

muchotrafka298
30. nov 2024

Jednoznacke kurz varenie, k comu ma vztah alebo univerzalnu poukazku, ze si sam vyberie v danej skole varenia, co je pre neho atraktivne a zaujimave.
Zalezi ale aj na tom, kolko chces investovat. Kurzy stoja vacsinou okolo tych 50 EUR za 1.

simsalabim
30. nov 2024

Liatinovy pekac

svetlonos
30. nov 2024

@betulinka1
toto robí jedna kamoška, 180 až cez 200e. Ma tam 8 jedál, vari to sama raz do týždňa večer.

reela
30. nov 2024

Flambovacia pistol

veselo_neveselo
30. nov 2024

Le Creuset hrniec, ak nema 🙂
Inak pre kucharov (aj hobby) je podla mna tazko kupovat, lebo ich mozno nic bezne neuspokoji, a maju svoje preferencie.
Mna by napriklad solnicka a korenicka nedala nic, mame vyborne kvalitne peugeot klasiky a to uz ziadna moderna neprekona 🙂
Hrnce, panvice, noze mi nik nekupi take, aby som to ocenila (lebo $$)
A ziadne vychytavky do kuchyne sa mi uz nezmestia, tu spominany sous-vide som tiez vratila, lebo to nevyuzijem.

Za mna, spokojne kvalitne vino, aj viacere k roznym jedlam, olej s truffle ak ma rad, alebo vybornu whisky. Aku kuchynu ma rad?

biba_18
30. nov 2024

@veselo_neveselo no vidíš, mňa by víno nepotešilo napr. ☺️ a nôž za 100-ku hej…

autor
30. nov 2024

@muchotrafka298 suma je ok, ale nie je ochotný cestovať za zážitkom, lebo je celé dni na ceste, v našom okolí nič také nie je

autor
30. nov 2024

@reela už má

autor
30. nov 2024

@simsalabim už má

autor
30. nov 2024

@barka1 má ich cez tridsať

simsalabim
30. nov 2024

Liatinovych pekacov a hrncov nie je nikdy dost 😅 Moj ich ma 3… rozne velke a rozne tvarovane.

muchotrafka298
30. nov 2024

Vies co, tak ked nie je ochotny cestovat za zazitkom, kup mu noze za 500 EUR a hotovo. Ja to napisem uprimne, nemam rada ludi, ktori tvrdia, ze su stale na cestach, nemaju cas na zazitky, nechcu cestovat. Lebo kto naozaj chce, cas na seba a zazitky si najde, nech je akokolvek vytazeny. A ze nie je ochotny cestovat, ked mu niekto kupi darcek, ktory by ho posunul dalej alebo ziskal nejake nove vedomosti. To mu za to ten darca nestoji, aby si urobil cas?

aandrea9
30. nov 2024

@muchotrafka298 možno je rád, že po náročnom dni sedí konečne na prdeli ako mnoho z nás. Ako zážitok má mozno varenie a radosť z toho, ak stolovníkom chutí očami aj ústami.

autor
30. nov 2024

@aandrea9 áno je to tak, má na starosti desiatky pobočiek, často sa stáva že už je skoro fajront a zavolajú kvôli poruche a musí dakam aj sto dvesto km tam a späť šoférovať. Kým mu trvá pracovná doba treba ísť

aandrea9
30. nov 2024
marianarem
30. nov 2024

Ja mam ako hobby tiez varenie a uz niekolko rokov si pytam ako darcek na Vianoce nejaku cudzokrajnu kucharsku knihu. Neviem, aku kuchynu ma rad tvoj. Ak ho zaujima varenie, mozno videl na Netflixe serial Chef's Table. Jeden diel tam je o tureckom kucharovi, ktory zozbieral rozne tradicne turecke recepty. Vola sa Musa Dagdeviren a kniha The Turkish Cookbook. Je to moja najoblubenejsia kucharka, tie jedla nemaju chybu. Kopec masovych aj zeleninovych receptov, jedla z ryze, z ryb, pecivo aj sladke, polievky...a vsetko vyborne. Je to aj dost exoticke, dozvedela som sa tam o roznych surovinach, ktore som nepoznala, ale zaroven je to podla mna take nam dost blizke jedlo. Moj muz si ho tiez dost chvali.

autor
30. nov 2024

@muchotrafka298 ty koľko km odšoféruješ za mesiac? Nie každý má prácu v ktorej musí denne odkrútiť viac ako tisíc kilometrov roky rokúce. Z jednej pobočky na druhú, opraviť ak sa dá ak nie naloziť do auta a ísť ďalej. Navlaçovať všetko po schodoch sám. Je rád keď konečne dôjde domov

biba_18
30. nov 2024

@muchotrafka298 nie každý má záujmy ako ty, ty čo riešiš…

muchotrafka298
1. dec 2024

@biba_18 neriesim nic. Je mi to jedno.

Pre autorku: tak mu kup kucharsku knihu, ked to musi byt nieco, co vyuzije doma. Ked je taky zanieteny kuchar. Noze ako darcek pod stromcek vhodne nie su. Rob si ako uznas za vhodne. Kedze je to clovek, ktoreho poznas ty a nie anonymne zeny na diskusnom fore.

monika2012
2. dec 2024

Kvalitný tlakový hrniec?