Ahojte
S manželom vobec nevieme čo kúpiť malej k narodeninám. Bude mať 1 rok.
Čo sa týka hračiek je to podľa mňa zbytočne. Nehovorim hračky ktoré sú užitočné a dieta niečo naučia. Nechceme ziadne plisaky ani nic podobne...
Sú knihy ktoré su poplastovane alebo upravene tak aby ich dieťa neroztrhalo? Knihy ma velmi rada. Prezerá si ich listuje...
Ďakujem za radu
kniku kľudne aj tvrdú, alebo pevnejšiu. Poprípade bábiku Baby born a potom už len budete dokupovať príslušenstvo k bábike. napr: https://www.martinus.sk/210345-kraska-a-zviera/... alebo iné puzzlové, alebo: https://www.martinus.sk/1379461-riekanky-pre-na..., https://www.martinus.sk/338895-zatulane-husa/kniha
podla mna albi pero udrzi v ruke, nasa sa s tym hrala od roka. A my sa snazime kupovat veci na von - k 1.roku dostala smykacku, hupacku na dvor, 2. rok odrazadlo, 3. rok trampošku, 4. rok bicykel a pod. a vzdy sa snazime, aby sme ten darcek aktivne vyuzili co najviac a nezostal na policke zapadany prachom....
Ahoj, podľa mňa jej kúp hocičo, aj tak to nebude nejako extra vnímať, chvíľu sa pohrá, ožužle a hotovo...taká tá gumená knižka by mohla byť ok
@vemi23 videla som v obchodoch take tie pogumovane knizocky do vody. vnutri je aj take piskatko. alebo potom na takej istej baze rozne senzomotoricke - sustave, hrkotajuce, piskacie. a isto by som volila roznofarebne aby to zaujalo. kazdopadne pri tych hrackach su tam vekove odporucania a zalezi uz len od toho co ma rada.
@charlottha ano tie do vody mame , aj latkove pacia sa jej
Balony hlavne, to bolo naj 🙈🙂
Knihy leporela : Ham ham, Krtko, Nenasytna husenicka, Stratene sovica, Vcielka, Pocuvaj kto to moze byt, Obrazkova kniha Slova, rozne zvukove napr od Usborne, hmatove, od Svojtky s pohyblivymi prvkami -Minipedia
Baby knihy majú taku magneticku stavebnicu pre najmenších zaujimavu, aj pastelky vysuvavie od nich su super. Odrážadlo funny wheels, babska tatrovka
Albi pero plánujem aj ja... V júni bude mať rok, vtedy ešte nie, skôr na Vianoce (bude mať rok a pol).
Na 1. narodeniny máme zatiaľ na pláne montessori hojdačku a senzorický koberec. Od starkých dostane šmykľavku a pieskovisko. Ostatné zatiaľ nemáme nejako dohodnuté 😀
@vemi23 U nas boli v tom veku top knizky s magnetkami, hlavne zvieratkove. A rozne zvukove knizky. A na bazare som kupila taky ten stolcek na piesok , to bola dlhe dlhe roky naj hracka vonku...ci uz piesok, vodu, bahno, sneh, kamene 🙈😃 mali sme aj klasicke pieskovisko, ale toto bolo ovela zaujimavejsie a pouzitelne celorocne.
U nas najvyuzivanejsie: Uciaca veza v kuchyni a montessori domcek (od cca 8m denne vyuzivane).
Toto leto planujem dorobit pieskovisko a 'mud kitchen' na zahradu. Na vianoce dostal klasicku hojdacku (v 13m). Okienkove knizky su tiez fajn. Gulockovala draha.
V 13-14m som vytiahla uz aj 'vymalovanky vodou' - s tym tiez robime denne. Kocky ak este nemate.
Alebo poukaz na babyplavanie, cvicenie.
Co tak uciaca veza? 🙂
leporela, uciaca veza, drevene vkladacky/ine drevene hracky, prve farbicky (take, co sa drzia v pasti)...
inak u nas albi pero nic moc, syn (skoro 6r) si chce citat len s ludmi, sam s perom nie. (myslim, ze to zavisi od povahy, podla toho, co pocuvam z okolia :D)
Ahoj, my sme kúpili drevené kocky s obrázkami. Zatiaľ to skladať samozrejme nevie, ale ťuká si s nimi, postaví 2-3 na seba a búra. Ale s čím sa vyhrala ozaj deno denne je taká tá drevená vežička, na ktorú vkladá farebné krúžky, neviem ako to opísať 😀 a hojdací koník
@vemi23 Nechces nieco, co je aj na rozvoj dietata? Motoricke hracky ako piklerovej triangel alebo montessori hojdacka zabavia a dieta na nich zaroven cvici, posilnuje si svaly, stred tela, je to prevenciou vpadnutych clenkov atd. Pripadne uciaca veza, stol so stolickou... je to take obohrane, vacsina rodicov to kupuje, ale vacsina aj vyuzije a moze sa na to zlozit aj rodina. Pozri Emika na facebooku
Nasa dostala odrazadlo, montessory hojdacku a gulickovy bazen a choditko.
@hipuska nehovorim ze nie. Pisem len zo svojej skusenosti. Dostal prvy na vianoce. To mal15m. Nevedel ani zapnut. Potom sa zlostil ze mu to nejde. Ked vzal druhu knihu nevedel ju “nastartovat”. Aj pero mu bolo velke do ruky.
Dcerka ta to brala uz skor. Ona uz ako 2-rocna mala spievanky napocuvane 😂
Albi pero už máte? Podľa mňa, je to dobra investícia. Aj keď; budeš musieť asi trochu robiť dozor.