Darček k narodeniu bábätka

janoh9
20. sep 2021

Caute,

prosim vas, mame kamaratku, ktora bude ochvilu rodit, absolutne neviem co by taka "moderna matka" chcela ako darcek k narodeniu dietata.

Mohla by to byt plienkova torta? Alebo skor nejake hracky?

Chcel by som realne nieco, co by aj vyuzila, prakticke, nie nieco, co jej bude naprd, zaroven by ten darcek nemal byt divny (napr pumpa na odsavanie mlieka :D to mi pride divne).

Plus, som z Bratislavy, takze by som bol rad, ak by sa to dalo zohnat v Bratislave a najlepsie este aj zajtra. Viem, viem, vela podmienok, ale verim, ze sa tu najdu dobre napady.

Vdaka.

pondelok01
20. sep 2021

@janoh9 najlepsie sa jej spytat, nech nedonesies nieco, co nechce, alebo uz ma. Plienky su fajn dar, ak chce pouzivat jednorazove. Na tortu by som sa vyprdla, normalne kup par baleni pampersiek, ked tak do darcekovej tasky. Vlhcene utierky sa tiez vzdy zidu. Kup jej dobru cokoladu, caj na podporu kojenia, proste nieco aj pre nu, nie len pre babo.

gladys_07
20. sep 2021

Len nie plienkovu tortu 🤪
Mna velmi potesila a vyuzivame denne fajnovu deku z ovcej vlny co muz dostal v robote. Ale neviem ci som moderna mama 😂🤷‍♀️

ukulela
20. sep 2021

@janoh9 kurna, zmazala som koment 😁😁 tak pre veljy uspech v skratke este raz: tu tortu nie, plienky obchytane, rozbalene, nemusi sadnut velkost ani znacka. Radsej kvalitne bambusove latkove. Maju aj v DMke. Pod hlavku, ako vreckovka,... doteraz ich mam a starsi ma uz 7. Alebo ta decka je dobry napad. Ak jednorazove, tak nehake premiove eko bez chemie a balik. Moonye napr, japinske, ale tie sa tusim objednavaju. Prihod aj nieco len pre maminu, bezkofeinovu kavu, kvalitny krem, ... vsetci nosia pre mimino, malokto pre maminu.

luci_ba
20. sep 2021

@janoh9 ak ste dobri kamoši, normalne sa jej spýtaj, čo by chcela, budes mať o starosť menej aj ty a ona dostane darček ktorý vyuzije. Ak sa toto nebude dat, plienkova torta je fajn darček - ja som tiež takú raz darovala, ale vyrobila som ju ja

vandica
20. sep 2021

@janoh9 plienkami nikdy nič nepokazís. Normálne chod do drogérie a kúp balík plienok, vlhčené utierky, prípadne sudocrem. Praktické veci, ktoré, sú potrebné vieš že ich na 100% vyuzije. Takže bude určite vďačná za to. Plus niečo pekné na oblečenie, ale niečo už vo väčšej veľkosti, lebo malinké veci ma už nakúpené.

vandica
20. sep 2021

@janoh9 alebo toto je super darček, ja som dostala od kolegýň. Zapisuje si tam všetko o dieťatku.

katulienkax
20. sep 2021

@luci_ba Plienkova torta vobec nemusi byt fajn darcek - moja znama nakupila latkove a jednorazove vobec nepouziva. co sa tyka kozmetiky vela mamiciek ma svoju vybranu preferovanu kozmetiku, takze moze to skoncit tak v kosi. Oblecenie moze byt fajn - ale kup na vacsie dieta 3 - 6 mesiacov. Hracky tiez mozu byt.

sirka9
20. sep 2021

@janoh9 z pohľadu tehotnej, ktorá čaká narodenie v decembri: dohodni sa s kamarátkou, čo by jej pomohlo, čo by ju potešilo. aby nemala milion rovnakych veci. lebo kazdy jej bude kupovat uz len veci pre babatko teraz, kamosky poposúvajú. ja by som zo svojho pohladu bola urcite radsej keby sa ma opytali.

snehulak77
20. sep 2021

My sme dali kolegovi merino deku. Je to drahšia záležitosť, podľa mňa by si ju nekúpili, lebo to je taka imidzovka. Kamoška dala na shower party kamarátke nejaký wellness poukaz alebo niečo také. Nenapadlo by mi, ale podľa mňa super nápad

kittykat22
20. sep 2021

Zena aj po narodeni zostava zenou. Nemusia byt nutne vsetky dary len pre dieta. To aj tak vsetko vypotrebuje za 3-6 mesiacov a uz treba nieco ine. Co vyuzije je tazka otazka- pretoze niektore deti su super a spia, jedia, neplacu a tak mamicka by vyuzila aj poukaz na manikuru, ma cas precitat si knizku a ist do mesta na kavu so satkou okolo krku ktoru by si jej mohla dat. Ine deticky su take certy, ze moc nenaspia, placu a mamicka je taka ko, ze jediny vhodny dar by bol stroj casu alebo zazracna opatrovatelka 😅 Mne pride super dar maska na spanie na oci - z prijemneho materialu, sirsia. Pretoze ako moje dieta moc nenaspalo, tak cez den som si niekedy potrebovala lahnut a neslo mi ani za nic zaspat koli svetlu. Tak ta maska mi pride super. Pouzivam ju dodnes 🙂 Super dar su chuvicky - to velmi pomaha aby bola mamicka kludnejsia - ale to neviem ci uz nema a samozrejme je to aj otazka ceny. Nie je to najlacnejsia zalezitost.

miirka123
20. sep 2021

@janoh9 ja sa vždy opýtam aké plienky používajú a akú veľkosť. Vlhciace utierky, bavlnené plienky, deka to sú veci ktoré sa vždy zídu a potešia. Potom vždy beriem oblečenie nejaké pekne milé napr v h&m alebo f&f veľkosť 62-6874 čo určite babatko využije. A pre mamu kojenecky čaj, čokoládu (aj keď pri kojení by nemala) a pre tatka fľašu vina alebo tvrdé už ako ste zvyknutý.

zuvelyn
20. sep 2021

Len nie plienlova torta pre boha. Radšej dva balíky zabalených plienok a aj to sa spýtaj aké bude používať.
Za mňa, peniaze resp. Poukážka do obchodu. Nič lepšie neexistuje. A hlavne myslieť na maminu nie len na dieťa, takže fľaša vína, čokoláda, kniha alebo čokoľvek co má rada, lebo každý tak nejako kupuje pre bábätko a na ženu sa zabúda, myslím ze aj ona si zaslúži len pre seba potešenie ;)

julia2018
20. sep 2021

Jednoznačne poukážku, alebo peniaze. Radšej poukážku do Kauflandu ako plienkové tortu… každopádne kazda nastávajúca mamička má iné predstavy o materiálnom zabezpečení dieťaťa, takze sa opýtaj, čo by sa jej zišlo. Blbosti podostava dosť aj od iných ľudí.

denden77
20. sep 2021

poukazku do DMky 😉

jazula
20. sep 2021

Ja som v podobnej diskusii videla tip (a mna ako čerstvú maminu by fakt potešil) - kredit/kupón na donasku jedla 😁. Inak bambusova plienka je super (používam aj ako tenucku prikryvku napríklad), kolotoc nad postielku, balenie plienok (rovno aspoň 1ky), max 1 hračku (my sme dostali z DM takého závesného jednorožca, je super). Ak by ste sa skladali viacerí, tak videopestunka je perfektná vec, aj do bytu.

luci_ba
20. sep 2021

@katulienkax je to vec nazoru samozrejme, ja by som nechcela ako darček napríklad oblečenie, pretože by sa mi možno nepáčilo a možno ostalo nevyužité

didi2102
20. sep 2021

@janoh9 ja by som plienky nechcela napr,Pampers nepoužívam tiež sme dostali a darovali ďalej ,možno neaku poukážku do detského obchodu s oblečením nech si kúpi čo chce to by mňa potesilo

ejbyk
20. sep 2021

@jazula jemine ze poukazka na donasku jedla! to je ake super! to by som teda brala asi najviac...prvé týždne nestíhačka nič....ani jesť nie to ešte variť....

klip0
20. sep 2021

No podľa mňa aj plienkovou tortou sa dá pokaziť, veľa rodičov má vybranú konkrétnu značku alebo dieťa reaguje na nejakú značku zle, taktiež veľa rodičov nakúpi plienky aspoň na mesiac dopredu, čiže z danej veľkosti nestihne využiť toľko. Najlepšie opýtať sa priamo, alebo nejaká poukážka do detského obchodu lebo môžeš veľmi ľahko trafiť niečo čo už majú

gabu_lienka
20. sep 2021

Poukazka do DM

petamich
20. sep 2021

@janoh9 na plienkovu tortu by som sa vykaslala - my sme ju dostali a kedze maly pouzival 1tky plienky len v porodnici a tyzden potom a hned sme presli na 2ky lebo bol valibuk, tak sme plienkovu tortu rozobrali a darovali 🙂 nech to vyznie akokolvek divne ale ja hlasujem za spytat sa alebo poukazku do drogerie, detskeho obchodu, kde si kupia co potrebuju - my mame doma cerstve dietko a uz mame 6 hrkalok, 4 drziaky na cumlik, 3 mojkacikov....no na co 🙂 a x malych dupaciek, kedze nase dvojmesacne je velke ako stvormesacne

sirka9
20. sep 2021

@petamich ci pána, to už Miško valibuk 🙂 super, že sa vám tak darí 🙂

nairia
20. sep 2021

ako zena, ktora cochvila porodi ti radim opytat sa, mna by to vobec neurazilo, pretoze fakt nic realne nepotrebujem a mam vsetko zabezpecene. plienky urcite nie, ja osobne nepreferujem ani tie milnikove deky ci karticky, to je podla mna len dobry marketingovy tah na premotivovanych darovaniachtivych ludi.
tipujem, ze tiez ma termin kedykolvek uz teraz, takze treba sa opytat a ked nic, mozes jej kupit hroznovu stavu, caje, dzusy. dobry napad sa mi zda poukazka na drogerku a ta donaska jedla je vyborna!

lubina
20. sep 2021

@janoh9 nasa mladsia dostala od nasich kamaratov striebornu krabicku na prvy zubok, velmi originalna skatulka a ozaj ma potesila, kedze starsia dcera mala uz nieco podobne na odlozenie prveho vypadnuteho zubka 😉

petamich
20. sep 2021

@sirka9 ani nehovor 😂 pediatricka sa smeje, ze rekordman ordinacie a muz mi vykrikuje, ze mu nemam davat duplu a cukor 🙈 asi mam smotanu namiesto mlieka, uz ma skoro 7 kg a vcera mal 2 mesiace, nastastie rastie aj do dlzky, nielen nove zahyby 😃

sandri
20. sep 2021

Poukazky su super vec. Ci uz do obchodu (DM), na donasku jedla (toto by podla mna brala kazda cerstva mamina), na masaz pre mamicku, pripadne nejake cvicenie mamicky s babatkom (baby balance, plavecka akademia a dalsie), moznosti je vela.

nwnw
20. sep 2021

@janoh9 my sme k narodeniu dostali odtazadlo Puky, sadu riadov pre deti Tesccoma a penove puzzle. Z Pukyho sme vyrastli, tie dalsie dve 5 rokov v obehu 😉.

veronice
20. sep 2021

Podla mna poukazkou do DMky alebo nejakeho detskeho obchodu (brendon, predeti....) nikdy nic nepokazis 👍 a vies to zohnat aj dnes aj v BA 😉

zuzgro
Odpoveď bola odstránená
Zobraz