Čo pre bábätko na Vianoce?

ona303
6. sep 2021

Máme prvé dieťatko, synčeka. Teraz v septembri bude mať 4 mesiace. Na Vianoce bude mať 7.
Rodina sa ma pýta čo mu majú kúpiť na Vianoce. Ešte má aj meniny pred tým 🤦‍♀️
Skúste poradiť, čo kupujete vy alebo aký tip ste dávali rodine vy. Ďakujem 🙂

nafka0483
6. sep 2021

@ona303 Tak vy ako rodicia najlepsie viete co potrebuje. Ci nejake drobnosti ako oblecenie, hracku, nejaku "kozmetiku", flasku, supravu na prikrmy (miska, lyzicka...), detske knizky, alebo nieco ako hracia deka, hojdacie kresielko, videopestunka, zimny fusak. Alebo poukaz na baby plavanie, rodinne fotenie, nejake kurzy a aktivity pre babatka - cvicenia, masaze.

bagre
6. sep 2021

@ona303 tak polročné dieťa to veľmi nevníma, ak už chcú kúpiť, nech to postriedajú - oblečenie, kľudne aj väčšie, nejakú hudobnú hračku, odrážadlo /prípadne niečo také čo by si chcela na leto preňho/ popozeraj v eshopoch kategórie pre najmenších... ale netreba toho veľa, lepšie je to prestriedať s praktickými vecami.
Pri najmladšom som to robila tak, že niečo bolo vždy oblečenie, niečo hračka a niečo iné praktické /resp. že ja by som to nekúpila,lebo fin.limit , ale keď boli peniaze tak som kúpila/. No a ja som aj odkladala do obálky ak bolo viac peňazí ako som minula. A zišlo sa to potom keď zrazu vyrástol, alebo bolo treba nejakú drahšiu vec.

amelie2017
6. sep 2021

Ak este pouzivate vajicko do auta, povedala by som, nech sa poskladaju na kvalitnu autosedacku. Radsej ako zapratat dom hlupostami. Dietatko si to aj tak este neuvedomuje.

gdpr
6. sep 2021

Niečo čo potrebujete alebo nejakú maličkosť hračky, knižky nejaké kaše prípade UM ak prikrmuješ, oblečenie, plienky alebo možno najlepšie by bola nejaká poukážka z ktorej kúpiš, čo treba

vierocka888
6. sep 2021

Ten nápad s autosedackou sak mi ozaj paci. Ak ale chcete hracky a také veci, ja plánujem toto napriklad

https://www.mall.sk/doplnky-detska-izba/mamas-p...

marzuz89
6. sep 2021

@ona303 tiez sa drzim toho, ze darcekmi to netreba prehanat 🤗 spomenute prakticke veci ako pestunka, zimny fusak ci sada misiek su fajn, ale to v 7m uz davno budes mat, hlavne ten fusak sa zide uz skor ako az na konci decembra od Jeziska. Veci na letne vyuzitie, ako to odrazatko, by som nechala na narodeniny v maji (ak spravne pocitam), aby ste kupili spravnu velkost. Nas dostal plastove odrazatko napriklad tiez takto vopred a velmi vysoke, tak nan dalsieho pol roka cakal, kym nozky dorastli.

K 7m by som rodinu poprosila o knizky (ja mam uchylku uplnu) a hracku, ktora bude urcena na vek od 1r, mam radsej hracky, ktore dietatko tahaju trosicku dopredu. Pripadne nech kupia kvalitnu sadu jarnej ciapky a nakrcniku. Nejake dobre vecerove kase (ciste bez prichuti a cukru atd) ci baliky plienok o velkost vacsie ako pouzivate. Pripadne jarnu bundicku, oblecenie, cokolvek prakticke 🙂

siska53
6. sep 2021

@ona303 normalne to, co potrebuje, prip.nejkau detskku knizku, hracku.. nasi mali obaja na Vianoce 9m. Najvacsia zabava boli suchotajuce papiere. A jasne, svetielka na stromceku. Ani hracky ich tak nezaujali.

choco6
6. sep 2021

Velmi popularny je Activity board, kludne oblecenie väčšej veľkosti na jar, zvukové knizky, zvieratka. Ono je to tomu dieťaťu aj tak jedno 🙈 Nas si uzil az tieto posledne Vianoce ked mal 2 roky a uz sa tesil z darcekov, stromceka, pecenia medovnikov, pesniciek atd. Este aj keď mal len rok sa mu pacili len svetielka na stromceku a darceky ho vobec nezaujimali 😁

zuvelyn
6. sep 2021

Syn mal na Vianoce 7 mesiacov a boli mu úplne ukradnuté, takze je to úplne jedno. Od babiek a dedkov dostal to najpraktickejsie - peniaze (neskôr sme kúpili za to autosedačku a športiak) a symbolický po jednej hračke

ifava
6. sep 2021

V takomto veku detom su tieto veci, darceky uplne fuk, my ked sme toto riesili, tak proste nam slo skor o to co realne potrebujeme, kozmetiku, pripadne nieco obliect a tak podobne, aby to neboli zbytocnosti 🙂

basska23
6. sep 2021

Moja mala na prvé Vianoce cez 3 mesiace .
Ja som vtedy dostala kočíkove. Zato som jej kúpila autosedačku, jedálenskú stoličku, športový kočík + oblečenie ,misky,kozmetik..to čo budeš vlastne potrebovať pre bábätko .Hračky nedostala mala také tie základné do ručičky.
Teraz ma 2 roky a hračky ju nezaujímajú. Veľmi ma rada knižky .

lenka2710
6. sep 2021

@ona303 môj mal vlani na Vianoce pol roka a dostal teda oblecko, potom po hracke, také ako vkladacky, dúhový kužeľ, detské knižky, potom zvukovú knižku, tu ma veľmi obľúbenú, on to nevníma a keby sme mali len jeho, tak by som pýtala peniaze 🙈 ale keďže mame staršiu dcérku ešte a verí na Ježiška (zatiaľ 😂) tak sme teda z každého niečo, jednu hračku, jeden ks oblecka a knižku! Veci kupujem ja a potom rozdelím medzi babky a krstného, takto viem ze nedostane plno hovadin ale to co ozaj využijeme

ona303
autor
6. sep 2021

Veď to mi je jasné baby, že on ešte nebude vnímať Vianoce. Skôr som to myslela tak, aby ste poradili niečo čo využijeme, čo časom aj tak budeme musieť kúpiť lebo to treba. Keďže nemám staršie dieťa tak že možno je niečo čo treba a nebapadne ma to 🙂
Tiež nechceme žiadne prkotiny. Ale ďakujem za tipy, veľa z toho máme, ten fusak je fajn nápad ale veru, asi je to neskoro na Vianoce. Aj tá autosedačke by veru mohla byť i keď malý je dosť veľký, možno ju budeme potrebovať ešte skôr ako na Vianoce 😀🤦‍♀️

reni1512
6. sep 2021

@ona303 hlavne prakticku vec, alebo peniaze, babatku je suma fuk ci ma nejake darceky teraz... bud sa zlozte na dobru autosedacku, jedalensku stolicku, pieskovisko co vyuzijes na jar, alebo hojdacku na dvor, .... bicykel s vodiacou tycou, kedze uz na jar bude urcite v nom sediet, postelne pradlo, osusku novu, alebo balik kozmetiky k tomu..co ja viem... je milion moznosti, tak aby si nemala sto haraburd nevyuzitelnych co zapadnu prachom...jasne ze malickost potesi, ale tak este je maly a poznam z vlastnej skusenosti ze potom je dom plny somarin :D

ona303
autor
6. sep 2021

@reni1512 super tipy, ďakujem, ten bicykel s tyčou by ma nenapadol, super 👍