Zlá psychika

19. sep 2024

Čaute všetci 😃 nejako sa tu poslednú dobu roztrhlo vrece s tou zlou psychikou, ako je ludom zle a nevedia či je to psychické alebo fyzicky je im naozaj zle. Aký máte vy nato názor? Prečo sú ľudia takí že si namýšľajú choroby a vsugeruvavaju príznaky a potom tie príznaky naozaj aj majú? Len tak rozmýšľam nad tým.

aylinn_
19. sep 2024

Neviem či hovoríš o nejakom konkrétnom prípade , ale napríklad mne minule pri panickom ataku prišlo tak zle , že som mala pocit, že mám 40• horúčku, nevedela som dýchať, točila sa mi hlava.
Hneď ako som odišla zo situácie ktorá mi to spôsobila, mi to prešlo a to hovorím o cca 2-3 hodinách nie mesiacoch. Keď mám úzkosť mám tlaky na hrudi , návaly tepla 😄
Takže áno psychické problémy môžu byť sprevádzané aj takýmito príznakmi a vôbec si to nemusia namýšlať. Mojej mame začali vypadávať vlasy , mala mapy plešiniek po celej hlave , tiež to mala psychické a niekto by povedal že začínajúca alopecia alebo niečo horšie🤷🏻‍♀️

silvia2013
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bublinka1426
19. sep 2024

fakt je ze coraz mladsi ludia maju tazke choroby
fakt je ze sme si presli koronou
fakt ze ludom naozaj zacina ''sibat''
je toho zial velmi vela.
a velmi vela ludi ani nevie, ze dacim trpi
ale myslim ze vela urobila korona

:(

marca12
19. sep 2024

Lebo cele dni sedia s mobilom v ruke. Nemaju fyzicku aktivitu. Nemaju co robit. A potom je druha skupina,ktori su prepracovani,uponahlani,nahlia sa za zazitkami,porovnavaju sa s inymi,predbiehaju sa.... Zabudaju,ze praca musi byt vyvazena zabavou. Privysoke naroky na seba kladu. Rodicia by sa mali zameriavat na zdravy vyvoj deti a nie ich vodit za rucicku a ked pridu do zivota,tak sa zosypu a hned siahaju po tabletkach.

marianarem
19. sep 2024

Tak vidim tam dve temy. Ta prva, "nevedia, ci je to psychicke alebo fyzicky je im naozaj zle". Ja z vlastnej skusenosti hovorim, ze fyzicky je im naozaj zle tak ci tak. To "psychicke" nie je len tak, tiez sa v tele deje nieco, co sa nema, len zatial sa nevie, co presne zlyhava. Naozaj mozes mat nevysvetlitelne bolesti celeho tela, tep 140 v pokoji, moze ti na chvilu vypadnut dychanie, mozes sa neovladatelne triast a vela ineho, a pritom ti vsetky vysetrenia ukazu, ze ti nic nie je. Ale nieco zle byt musi, nieco s nervovou sustavou podla mna. Nie je to vsugerovane, mna ked to prvykrat popadlo, tak som na nic take nemyslela, bolo to uz davno a ani som netusila, ze nieco ako panicky atak existuje. Proste bola som si zabehat, prisla som domov a zrazu prask, atak. Bola som predtym dost prepracovana a aj nespokojna v sukromi.
Potom druha tema, su aj ludia, ktori sa zacnu bat nejakej choroby a to az tak, ze realne zacnu pocitovat jej priznaky. Za tym je podla mna skryty nejaky hlbsi neuvedomeny strach a manifestuje sa to ako hypochondria. Alebo moze niekto realne za sebou mat tazku chorobu a uz sa proste boji.