Zjedla som pokazenú šunku

12. sep 2024

Čaute baby, dnes som načla šunku ktorá mala dátum trvanlivosti do 29.9. tak ma ani nenapadlo ju oňuchať či dobrá je alebo nie. Ráno som si spravila rožok a okolo 4 som si len tak dala tri kolieska. Ani sa mi nezdalo že by chutila nejak zvláštne lebo som sa ponáhľala. 😀 Teraz mi priateľ oznámil že ju vyhodil lebo bola pokazená. 🙈 Nemám rada také veci ako hnačky a vracačky a väčšinou si dávam veľký pozor na to čo jem. Ak máte skúsenosti s konzumáciou pokazenej šunky tak na čo sa mám pripraviť? 😀

januska12323
12. sep 2024

Keď sa ti nič nestalo doteraz tak už nič, žalúdok to vyriešil.

autor
12. sep 2024

Ešte dopĺňam že beriem 2x denne probiotiká ktoré by to hádam mohli zachrániť. 😬

anajka266
12. sep 2024

Max ťa bude preháňať. Daj si preventívne uhlie. Naviaže toxíny a bude dobre

koniarova
12. sep 2024

Pochybujem,že bola pokazená, keď mala trvanlivosť do 29.9.

autor
12. sep 2024

@koniarova voňala som ju a teraz ozaj zapáchala

anajka266
12. sep 2024

@koniarova šunka ma dobu spotreby, ktora nič nezaručuje.. stačí že sa človek dlhšie zdrží vonku v teple,kým príde domov a ľahko sa pokazí.. pracovala som v masopriemysle a čudovala by si sa čo su schopní zabalit a poslat do obchodov

lonely66
12. sep 2024

autorka, ako dlho bola zvyšná šunka na vzduchu, kým šla späť do chladničky? lebo aj to zaváži, ak šlo o šunku balenú, tie sa vedia ultra rýchlo kaziť. preto ich je potrebné držať neustále v chlade a do 24 hodín spotrebovať. odporúča sa dokonca ihneď.
zatiaľ nerob paniku, kým ti nie je zle.... maximálne to vyzvraciaš alebo vykadíš.

autor
12. sep 2024

@lonely66 otvorila, dala na chlieb, dala do chladničky. Tak max minúta. Po obede som si brala priamo z chladničky.

lonely66
12. sep 2024

tak hádam ti nebude nič, nejaké prehánky možno...
nechcem ťa vystrašiť, ale aj
@anajka266 má dosť pravdy v príspevku.
ja osobne som si kúpila šunku, obchod 3 minúty od domu, doma do chladničky. týždeň pred dátumom spotreby som ju otvorila, niežeby smrdela, ale už nemala takú vôňu, akú máva (kupujem pravidelne) a bola šialene mazľavá. tak som oželela 1,5 € a šunka šla radšej do koša... fakt vedia veľmi rýchlo sa pokaziť :( ja už radšej kupujem šunky na váhu, a toľko, čo spotrebujem do 2, max. 3 dní.

kitycat
12. sep 2024

Sunke nic nebolo, ale frajer bude fajnovy

viestta
12. sep 2024

otvorena sunka soslizne aj pred datumom spotreby

autor
12. sep 2024

@kitycat ak si prečítate vyššie tak spomínam že ozaj smrdela. Hlavne buďme múdri.

dadis
12. sep 2024

Keby smrdela, zistila by si uz rano. Ja som v nedelu vyhodila smradlave kuracie prsia - vakuove, 2dni do konca spotreby 🤷‍♀️. Neviem si predstavit si nevsimnut ten smrad 😅

kitycat
12. sep 2024

Smrdela ti lebo ti to frajer vsugeroval

Ved si ju jedla ako nic

anajka266
12. sep 2024

Poniektoré strašne múdre tu. Pri profesionálnej senzorickej analýze nie každý zachytí pokazený kus a nie netrénovaný človek. Zápach sa časom stupňuje, keď sa na to nezamerala, tak to cítiť nemusela, keď to ešte nebolo extrémne pokazené.

lalenka33
12. sep 2024

Otvorila si šunku, predpokladám, že vakuovo balenú plnú Ečiek pri tom datume spotreby, spravila si si rožok ráno, zjedla ho, poobede si si len tak dala 3 kolieska, zjedla ich v pohode a až keď ti frajer povedal, že ju vyhodil si zistila, že je pokazená. Pokazenú šunku by si zacítila aj nosom aj ústami hneď. Máš fajnového frajera a vsugerovala si si, čo on povedal. Keby bola pokazená, už davno minimalne serieš (sorry). Ja kupujem balenú šunku jedine pre psa tú bezéčkovú kuraciu z lidl a teda keď bola naozaj pokazená, tak po otvorení, tak smrdela, že som sa skoro dogrcala. To by si určite nezjedla. Môj je na jedlo tak fajnový, že keby som sa riadila jeho názorom, tak umriem od hladu.

autor
13. sep 2024

@lalenka33 on je práve ten ktorý zje jogurt aj týždeň po trvanlivosti. Ja by som už 2 dni pred koncom ohŕňala nos. Takže nie, nie je fajnový. Keď som šunku večer ňuchala tak som ju necítila na prvý krát, až keď som ju poobtáčala a priložila na ňu nos tak som citlivá že smrdí. Samozrejme nebolo to ako keď máš v chladničke týždeň pokazenú šunku.

lonely66
13. sep 2024

baby, ja mám dosť podobnú skúsenosť s vákuovo balenou šunkou, bohužiaľ. otvorím, fajn, zjem, fajn... zabalím ihneď po odobratí niekoľkých kúskov a dám do chladničky. otvorím o pol dňa ten zbytok a šunka mazľavá s mierne divným nádychom inej farby. naozaj sa mi to stalo. raz. to som ich kupovala často. čiže môže sa stať, že taký podarený kúsok človek zakúpi.

lalenka33
13. sep 2024

Ja nekupujem tie vákuovo balené šunky vôbec lebo podľa mňa , keď to vákuum otvoríš, tak tá šunka už nevydrží otvorená dlho, ale myslím si, že tá tvoja sa ,,chytila" až potom, čo stále v chladničke a teda tie kúsky , čo si zjesla boli ešte OK. Či si mala nejaké problémy?