Vkuse som na mobile… vecer nezaspim kym si na telefone nezapnem serialy a len ich pocuvam… ak sa v noci zobudim, opat hned siahnem po telefone a musim si zase pustit serial na pocuvanie… cez den v kuse kontrolujem telefon… neustale ma napadne co na nom pozriet. Nevydrzim ani pol hodku bez toho aby som nemala telefon v ruke. Akonahle pipne hned vsetko necham tak a kontrolujem co piplo… neviete ako von z toho zacarovaneho kruhu
S tym serialom to mam rovnake.ale beriem,ze to mam asi z detstva ked som zaspavala pri audio rozpravkach..a to kontrolovanie,naozaj len si povedat,ze nie.zacni po lratkych etapach.ides von ao smetami,neber telefon,ides nakupit neber telefon,ides so psom nevezmi ho..atd
Kupit si tlacitkovy mobil. Niektori to praktizuju cez vikend. V piatok vecer zalozia simku do tlacitkoveho a v pondelok rano naspat do smartfonu.
Nastav si cas a sa ti po urcitom case zamkne,ako detom.
Ak máš android, aplikácia Your Hour. Nič lepšie som nikdy nenašla, mne to veľmi veľmi pomohlo, z 5-6 hodín denne som rýchlo zliezla na max polhodinu (to bolo počas VŠ). Na iOS neporadím, nepoznám nič také.
Vypni zvuk a pekne odlož telefón na bok...môžeš najskôr na hodinu, dve...potom tri, cele doobedie...Atď.
Sebaovladanie, sebadisciplina, zamestnat sa tak aby si si ani na mobil nespomenula ja tiez ked mam volno kazdu chvilu kontrolujem ale mam aj dni kedy si na mobil ledva spomeniem. Niekedy ked uz citim ze to prehanam idem ja prechadzku a mobil necham doma, alebo idem tak do obchodu... A ked mas pocit ze ta zavislost je nad tvoje sily aby si s nou bojovala tak pomoze odbornik.