Závislosť na internete

kim2028
21. apr 2024

Ahojte, som na invalidnom dôchodku a postupom času zisťujem, že som strašne závislý na internete a ja neviem vážne už, čo s tým? Uvedomujem si, že je to dosť veľký problém, keďže za notebookom som vyše 10 hodín a nerobím tam ani nič užitočné. Mám pocit, že chcem zabíjať tam len čas a menej sa trápim tak so svojím ochorením. Myslím to tak, že nemyslím aspoň na neho. Je škoda, že dní ubiehajú tak rýchlo. Dvakrát do týždňa chodím aj na stacionár, kde mi notebook nechýba, ale môžem tam byť len utorky a štvrtky. Tá závislosť je problém. Iné dní je to slabé. Chodím aj športovať 2x do týždňa, zahrať tiež raz za týždeň do šachového klubu. To je tiež ťažké celkom, lebo je to utorky a štvrtky, keď mám nabitý program. Zvyšné dní nerobím skoro nič užitočné. Cez víkend idem občas na nejaké športové podujatie, a to je tak všetko, čo cez týždeň urobím.

lucyluska
21. apr 2024

@kim2028 ahoj, si dospelá osoba , zodpovednosť ostáva na tebe. Vyhradiť čas kedy na nete budeš. Potom vyplniť čas zmysluplnou činnosťou.
Prečítať knihu,
Upratať,
Dobrovoľničiť (keď môžeš fyzicky)
Robiť niečo či ti dáva zmysel života.

bebemonika
21. apr 2024

@kim2028 Ahoj, no ja som na tom rovnako. Ale že úplne. Čakám kým bude teplejšie a budem chodiť na korčule.

liusa82
21. apr 2024

no ja nie som ani na invalidnom a vkuse musím na nete dačo čítať😀 myslím že v tejto dobe je na tom skoro každý takto.Ja aj ked som v práci a čakám na klientov, tak medzitým som na booku a na nete.Vlastne každú volnú chvílu pokial som v práci a doma.Vonku tam nie.Našťastie v mobile nemám aktivovaný net.Teda môžem si zapnúť dáta to áno, ale nerobím to.Na mobil nerada chodím v zmysle pozerať dačo na nete je to na mňa maličká krabička.Notebook je notebook.Takže aspoň to chvalabohu že vonku mám od netu pokoj🙂

sevrin
21. apr 2024

@kim2028 internet je výborná vec, veľa čítaš, získavaš veľa informácií, možno sa naučíš veľa nových vecí. A môžeš ísť ešte ďalej, založ si blog, píš o nejakej téme, postupne sa to bude nabaľovať a časom si možno vybuduješ zaujímavé portfólio.
Takáto predstava je určite lepšia, ako byť bez internetu, čo by si doma robil celé dni? Chlastal a ľutoval sa ako si dopadol.

ivangeline
21. apr 2024

No ja som 3 az 5h a je to vela. Na tvojom mieste by som to ozaj viac kontrolovala. Dala si denny limit. Spravila rezim dna. Nasla si ine vhodne aktivity,ktore ti vyplnia cas. Odlozila ntb do skrine. ;D Ja si nechavam mobil takto na mieste,kde nechpdim casto a zistim,ze je poobede a necumela som don.

kim2028
autor
22. apr 2024

@lucyluska Ďakujem za radu. To si opakujem stále, že čo a ako. Ale nerobím to. Hoci oproti minulosti sú aj pokroky v niečom. Občas si prečítam aj niečo.
@bebemonika Tak sme dvaja no. Teda, ako čítam už viacerí 🙂
@liusa82 Veď asi máš pravdu. Každý, kto má čas tak dnes väčšinou notebook alebo TV.
@sevrin Veď práve to. Robiť niečo iné je pre mňa aj zložitejšie. Na notebook nepotrebujem koncentráciu. Na iné vecí áno a robia sa mi horšie.
@ivangeline Ďakujem za radu. Je to dobrý nápad. Len u mňa je problém aj ten, že mimo notebooku potrebujem sa koncentrovať na činnosti, čo mi robí väčší problém... Skúsim niečo aj iné robiť...