Dobrý deň. Som 3 mesiace po pôrode a kojím. Strašne mi začali padať vlasy a hlavne keď sa zmývam. Je niečo čo pomôže, či to len pretrpieť? Či kúpiť parochňu? 😁 Ďakujem za každú radu 🙏
7-8 mesiacov pri každej to trvalo. Upravilo sa bez akýchkoľvek doplnkov výživy.
@kikimon88 ja som mala kúty jak chlap pred dôchodkom a jedného dňa som sa pozrela do zrkadla a už som nemala :D ani neviem ako. Dorastlo všetko, teraz som 9m po pôrode.
@dovozadokoca dúfam že to čím skôr skončí 🙏
ahoj, nemusi to tak dlho trvat, som sedem mesiacov od porodu a uz dobry mesiac mi vlasy nepadaju...trvalo to asi styri mesiace...
Mne padajú stále a už mame 20 mesiacov
To je kvôli hormónom po pôrode každá jedna sme si tým prešli. Sú šampóny na zastavenie padania a potom na podporu rastu ak by to dlho neprechadzalo aby si nebola úplne plešata mne doporučili cesnakovy šampón bol dobrý ale zaťažoval pokožku hlavy a mala som lupiny a potom som natrafila na skvelé šampóny lupiny preč vypadávanie zastavené nové vlasy ako po daždi rastú
Ja mam za normalmych okolnosti 4 vlasy v piatich radoch a kuty ... 4.mesiace po porode mi vypadali "vsetky vlasy" 🙄 normalne po hrstiach ... nejak som s tym nic nerobila, zial predlzena rastova faza vlasu v gravidite a chvilu po porode raz musela skoncit .... za.par mesiacov bolo.opat vsetko po starom .. len vydrzat
.
Baby skúste pozrieť na internete šťavu z cibule ako to aplikovať na vlasy a podobne naozaj boli výsledky nejakej výskumu čo som pozerala jedno video že to naozaj pomáha tak to skúste vyskúšať😚
@kikimon88 nic mi nepomohlo.....a,tom som pri prvom nakupila milion veci,vitaminov,atd. Vydrzat.....ono to prejde. U niekoho za,par mesiacov,u niekoho rok,kym to na hlave uz zacne vyzerat ako predtym.
@kikimon88 aj mne padajú, maly ma 6 mesiacov. Uz mam kúty jak bruce willis 😂 ale začali uz rast zase nové. Po prvom dieťati som z toho mala stres, teraz mam druhé a sa uz len smejem 😁 este pretrpieť to obdobie ked tie vlasy budu dorastať a este nedociahnu do gumicky 🙄 neboj, prejde to, užívaj si babo
@kikimon88 ...kojila som 2 roky a mala som ten istý problém...pomohla mi jedna rada....funguje,odskúšané na sebe...v obchode si kúpte strúhaný kokos,v priebehu týždňa ho celý zjedzte...ja som si ho dávala do jogurtu.Vyskúšajte 👌mne to pomohlo...lacné a účinné.
To padanie nespajajte s kojenim. To nema nic s kojenim. Je to jednoducho vyrovnavanie sa organizmu s poporodnym/pograviditnym stavom a davanie sa do normalu. Jednoducho hormony. Ja mam 16 mesacne dieta (nie prve) a mala som to po kazdom porode. Začalo sa to okolo 4. mesiaca po porode a skoncilo tako ca. 5-6 mesiacov neskor. A stale som kojila dlhsie a aj toto posledne este stale kojim a uz mi vlasy nepadaju.
V gravidite je vplyvom vysokej hladiny gestagenu (hormonu) predlzena rastova faza vlasu. Jeho poklesom po porode (u kazdej zeny individualne dlho) dojde prirodzene k ukonceniu zivotnosti tohto vlasu a ten vypadne (v priemere sa tak deje okolo 4.-6.mesiaca po porode). Takze tych vlasov v skutocnosti nepada viac, ale vypadnu hlavne tie, ktore by normalne vypadli pocas gravidity a sestonedelia, lenze sa tak nestalo - takze len uhrnne je ta strata vyssia. Na toto nepomoze nic, len trpezlivost, je to prirodzena strata. A vlas opat narastie.
Joj si este len 3 mesiace po porode.Obrn sa trpezlivostou.Ja uz takmer 10 a plakala by som pri kazdom cesani a zmyvani hlavy 😥
@ananas28 mne pomohlo vydrzat,po 3 mesiacoch mi vlasy rastli ako predtym.....ci som vyhodila kopu penazi za vitaminy,mineraly,prirodne,aj chemicke pripravky-pri prvom synovi,ci som si nekupila nic,ako pri druhom synovi.
Aj ja som to mala, muž má už posielal na vyšetrenie že to nieje normálne. Žiaľ len počkať ono sa to dá dokopy potom. Možno aspoň zinok treba dopĺňať.