Prišla som dnes nad dlhým premýšľaním,že všetko preživam preto mi aj skrachovali viaceré partnerské vzťahy aj priateľské ,proste som taká že keď mi niekto niečo povie zle ja hneď palim mosty nestretávam sa s tým človek a som aj vo vzťahu taká ze všetko rozoberam čo mi vadí ,veľa riešim,neviem sa uvoľniť alebo smiať pri niečom,mám taký pocit ako keby mi stále niečo muselo vadiť ,aj ked niekto niečo urobí tak to strašne rozoberam a polemizujem nad tým,som aj taká v Tom že ak niekoho zavolám von musí ten druhý človek mňa,inak kontakt upadá ,ale na druhej strane rada by som nejak napravila svoje vzťahy celkovo,ale ja mám pocit že stale niečo musím riešiť ešte keď sa niekto smeje tak mi to príde trápne,neviem sa ani uvoľniť preto,máte to niekto rovnaké ?
Tiež som mal problém sa vedieť vcítiť do kože ostatných. Netreba to vzdávať, treba byť otvorený voči ľudom určite viac a tiež zahodiť predsudky.
Zároveň mi príde (určite to tak nie je naozaj, ale prenesene), že mám vybudovanú takú vnútornú intuíciu na ľudí a málokedy ju používam, ale väčšinou, keď sa mi rozsvieti, tak viem odhadnúť človeka veľmi dobre. Tiež mi nepríde všetko vtipné, čo aj ostatným, nenávidím keď niekto hovorí nepravdu a nenávidím hrdosť a ego, takže absolútne rozumiem.
Keď si to však niekto u mňa pokazí, nikdy nezatváram dvere (to by ma musel asi postreliť 😂), dokiaľ nepočujem rozumné vysvetlenie, prečo čo urobil a podobne. V takom prípade sa viem akoby "povzniesť" a (uvážene) odpustiť, pretože to je podľa mňa extrémne dôležitá vlastnosť.
Zároveň treba brať v potaz fakt, že sme ľudia a každý človek vidí aj teba ako osobu ináč, čiže ty si milion osôb pre milion ľudí a je dôležité sa sústrediť najmä na seba (resp. premýšľať nad tým ako nebyť kretén).
Hlavne si nečítaj knížky o seberozvoji, lebo sa z teba stane finančný poradca, alebo servírka v Monaku. To sú veci, ktoré musí človek hľadať v sebe a skúšať pracovať s ľuďmi.
Takže je to teda v podstate taký malý tréning toho ako nebyť hlupák, čo o tebe určite netvrdím a naopak ja si myslím, že som voči veľa ľudom bol. Snažím sa na tom pracovať, ale stále mám strach z toho, že keď budem k ľudom moc milý, tak ma budú využívať (to je taký môj malý komplexík).
Určite sa neboj sklamania a nájdi odpustenie, keď nie kvôli ostatným, tak to urob kvôli sebe.
stacisi uvedomit, ze stredobodom vesmiru budes iba pre svoje babatko, vsetko ostatne v zivote ma svoj rezim a nie vsetko ide tak, ako by si si to priala. Majetnicky general ma tazky zivot, takze skus z toho Einstaina v sebe vykresat radsej rolnika a ber to tak, ze aj ked mas peknu urodu, zaplava, ohen ci zver ti ju dokaze v okamihu zrusit, preto sa kazdy rok pozviechas a pokracujes o nieco viac poucena.
Tomu sa hovori vztahovacnost a privlastnovanie si ludi…. Treba vediet visc pochopit druhych ludi a ked to iste urobite vy tak hodite za hlavu a poviete si vsak aj vam to iste niekto urobil a budete vediet ako to myslel ten druhy a vy sa nato nenahnevate ˇˇˇ niekedy aj ked vas niekto odmietne treba sa pokorit a skusit pochopit jeho stranu s zivot bude jednoduchsi pre vas ˇˇˇ takto sa utrapite a ostanete sama a nestastna