Pijete niekto vodikovu vodu na co vám pomohla ? Ďakujem
Keby aj take nieco bolo, velmi by ma zaujimalo ako ju vyrabaju a ci je na nej napisane, ak fajcite negrgajte
@michaela404 nie iba H2O pijeme vyskúšaj aj ty.
Iba kyslíkovú
@michaela404 ešte takto
Ano obcas. Odporucil mi ju dr, ktory sa venuje aj alternativnej medicine. Kedze som sa nezucastnila nejakeho vyskumu a nie som vedec, neviem. Ostava mi mu len doverovat. Flase on nepredava, tym padom z toho nic nema ked ju kupim
Na zložení vody sa nezmenilo milióny rokov vôbec nič. Len niekto prišiel na malé kúzlo ako premiestniť peniaze z tvojej peňaženky do jeho. A toto kúzlo nazval vodíková voda... 😂
Ešte je tu jedno vlákno, kde @scholastika veľmi hlúpo prekrútila celú chémiu vody, len aby dokázala dôležitosť tejto hlúposti. Vraj pramenité vody z horských potokov sú prirodzene obohatené o molekulárny H... mňa picne 😂
To čo je za novodobý vymysel? Vodikova voda? A normálna už nestačí? 😆😆😆
Divím sa, aké bludy vedia ľudia vymysliet a ešte viac, koľko ľudí na to naleti
Ked to uz musi byt s vodikom tak to urob ako profik
Hod do vody spitku soli a jednu baterku. Zacne ti bublinkovat z jedneho konca baterky kyslik z druheho vodik. Rychlo vypies (baterku vypluj a neprhltni ju) a si vyliecena
@fido69
@jaskolka
@martinmmartin
No tak, pre cestujúcich druhou triedou, skúste najskôr pozrieť vedecké publikácie 😉:
LeBaron TW, Sharpe R, Ohno K. Electrolyzed-Reduced Water: Review I. Molecular Hydrogen Is the Exclusive Agent Responsible for the Therapeutic Effects. Int J Mol Sci. 2022 Nov 25;23(23):14750. doi: 10.3390/ijms232314750. PMID: 36499079; PMCID: PMC9738607.
Ostojic SM. Molecular hydrogen in sports medicine: new therapeutic perspectives. Int J Sports Med. 2015 Apr;36(4):273-9. doi: 10.1055/s-0034-1395509. Epub 2014 Dec 19. PMID: 25525953.
Yao HT, Yang YH, Li ML. Intake of Molecular Hydrogen in Drinking Water Increases Membrane Transporters, p-Glycoprotein, and Multidrug Resistance-Associated Protein 2 without Affecting Xenobiotic-Metabolizing Enzymes in Rat Liver. Molecules. 2019 Jul 19;24(14):2627. doi: 10.3390/molecules24142627. PMID: 31330936; PMCID: PMC6680492.
Ohno K, Ito M, Ichihara M, Ito M. Molecular hydrogen as an emerging therapeutic medical gas for neurodegenerative and other diseases. Oxid Med Cell Longev. 2012;2012:353152. doi: 10.1155/2012/353152. Epub 2012 Jun 8. PMID: 22720117; PMCID: PMC3377272.
A mohla by som pokračovať ďalej...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Vodíková_voda
Osobne tomu neverim. Toho vodika tam je velmi malo a aj ten rychlo vyprcha. V odkaze sa spomina 7mg/l. Sytenie CO2 byva v gramoch na lier, cize 1000x viac. Takze predbezne by to malo byt neskodne, cize lepsie ako moda MMS/CDS (savo) kvapky ... ako antioxidant su overene a preukazatelne zdravsie veci ako toto.
Kamoska skusila. na mesiac sa zbavila migreny a zlepsili sa jej udajne vlasy v kvalite a histote
podla mna placebo efekt a sila sugescie.ale.ved kludne vyskusaj aj.vacsie hovadiny uz boli v mode..
@scholastika To nie sú žiadne vedecké práce, ale zbierka ničím nepodložených domnienok. Skús niečo čo by ma aspoň trochu zaujalo. Niečo čo bolo publikované v serióznom vedeckom časopise napríklad Nature.
A prejdi si anorganickú chémiu pre druhý stupeň základnej školy. Aspoň si nebudeš mýliť atómy a molekuly 😉
@fido69 od človeka, ktorý pozná len jeden jediný vedecký časopis, sa skutočne nedá veľa očakávať...
@scholastika Takže nič v odbornom časopise nemáš. 🤔 Už som sa bál, že budeš citovať nejaké štúdie, klinické testy, pozorovania, preukázané účinky... a nič z toho. Takže len ďalší prevratný objav fľaše s USB portom, ktorý ľudstvo nedocenilo. 😢
No, ja si aj doma vyrabam oxido uhlicitu vodu a ked sa jej napijem tak normalne sa mi normalne v mozgu vyplavuju endorfiny 🙂
@scholastika napísala "ale ked sa bavime len o vodiku a kysliku, tak pokial mas napriklad vodu len na slnku, tak UV sposobuje stiepenie H2O na molekularny H a O, a kedze tieto su samostatne nestabilne, tak sa nasledne spajaju za vzniku H2O2, co je peroxid vodika,
Hlúposť 1.) Voda sa samovoľne ani pod vplyvom UV žiarenia neštiepi na vodík a kyslík. K rozkladu vody na molekuly prvkov je nutné omnoho väčšie množstvo energie.
Na druhej strane keby tomu tak bolo ako popisuješ, tak more je jedna veľká vodíková bomba. Stačilo by škrtnúť zápalkou alebo elektrická iskra a celá Zem by bola v plameňoch (zmes vodíka a kyslíka je prudko výbušná)
Hlúposť 2.) molekula O2 a molekula H2 sú samostatne nestabilné? To myslíš vážne? čo si mala z chémie na základnej škole? V atmosfére sa nachádza 21% kyslíka O2 a vôbec to nevyzerá, že by bol nestabilný. Obsah vodíka je veľmi nízky, pretože na jeho malé molekuly ani zemská gravitácia nestačí a uniká do vesmíru.
Hlúposť 3.) Spojenie molekuly H2 a molekuly O2 je horenie vodíka v kyslíku. je to rýchla výbušná exotermická reakcia. Reakciou vzniká vodná para a nie peroxid vodíka.
@scholastika napísala "preto ti pocas leta zblednu vlasy, ked ich mas mokre od vody a svieti na ne slnko."
Hlúposť 4.) vlasy ti v lete na slnku vyblednú. Ale nie je k tomu potrebná žiadna voda. Vyblednú na slnku pod vplyvom UV žiarenia, ktoré mení organické farbivo vo vlasoch.
@scholastika napísala "Inym priklad su pramenite vody z horskych potokov, ktore su prirodzene obohatene o molekularny H. Jednoducho k tomu dochadza vplyvom prirodnych javov, podobne, ako som spominala priklad vyssie s tym, ze molekularny O je v tomto procese redukovany a tak vznika voda obohatena o vodik. Tymto prirodnym zdrojom vody su pripisovane (pravom) rozne liecive ucinky."
Múdrosť 1.) pramenitá minerálna voda má skutočne liečivé účinky
Hlúposť 5.) V 1 litri vody sa pri 0 °C a tlaku 0,1 MPa rozpustí 22 ml plynného vodíka t.j. 0,2 mg vodíka v 100ml vody = 0,0002% roztok vodíka
To je len zanedbateľné stopové množstvo oproti obsahu iných plynov a minerálov vo vode. Vzťahovať liečivé účinky práve na stopový obsah vodíka je hodne zavádzajúce.
@scholastika napísala "Ale kedze sa takato voda casom oxiduje, molekularny H sa casom rychlo spaja s O zo vzduchu=> voda straca anioxidacne ucinky, tak je dolezite takuto vodu vypit cim skor a neskladovat ju."
Hlúposť 6.) voda nikdy neoxiduje. Voda je totiž sama o sebe oxid.
@fido69 🤦♀️ Je vidno, ze sa tomu vobec nerozumies, pises bludy, nevies si ani len vygooglit vedecky clanok (ktoreho citaciu mas k dispozicii), a o jeho precitani (v anglictine samozrejme) uz vobec nehovorim... A pokial niekto o vedeckych clankoch uverejnenych v impaktovanych vedeckych casopisoch tvrdi, ze to nie su vedecke clanky a nepozna ani pubmed, tak to skutocne nema ziaden vyznam stracat s takym ludom svoj cas a energiu.
@scholastika Skor je vidno, ze sa tomu rozumie...
@scholastika Aj mňa tešilo. Okrem tej chémie základnej školy si zopakuj aj gramatiku základnej školy. Ako môže niekto učený napísať "stracat s takym ludom svoj cas..." Ale Ja nie som Ľudo.. 😅
@michaela404 Dnes som si o tom citala clanky, a celkom ma to zaujalo. Aj som nasla jednu fajn kanvicu 1500ml, aj na alze ju tusim maju, stoji 150e. Recenzie na ňu sú aj na nemeckom amazone, ale niektorí píšu, že prestala fungovať. Asi by bolo dobré v nej každého pol roka meniť sondu( vecička, ktorá spôsobuje elektrolýzu). Niektorí užívatelia merali ORP, a to sa postupne znižovalo zo 400 na 0. Kebyže to vydrží aspoň 2 roky, aj by som si ju kúpila...
Ale hodnotenie má 4,5 z 5, a cez 150 recenzií
@fido69 dá sa taká voda vyrobiť aj doma, mrazením alebo mixovaním. Mám ku kuchyn.robotu sklenený džbán, tak tam nalejem vodu z vodovodu do 3/4, a na 5 minút to nechám mixovať na vyšších otáčkach, ráno si takto namixujem 1liter a poobede ďalší, lebo aj vibrácie pomáhajú spájať molekuly vo vode. Idem to vyskúšať na sebe aspoň 1 mesiac, či to niečo urobí... Mám autoimunitné zápaly, tak vyskúšam hocičo, čo prospieva telu aj bunkám....
@michaela404 Vodíková voda? Fakt sa na takú hlúposť ešte niekto namotá? Čo bude nabudúce? Bezvodíková voda? 😂