Ahojte, poznate to niekto? Niekedy ma nič nerozhodi a inokedy ma až chyti uzkosť keď počujem alebo si prečitam niečo veľmi negatívne. Napr. ma ovplyvni správa o nejakej smrti, znásilnení a podobne. Da sa to zmenit?
Mám takyto prípad v rodine, môže to byť nerovnovaha hormónov ale podľa mna treba sa takým spravam vyhýbať, nepozerat take filmy, vypnut Facebook (zrušiť sledovanie takym stránkam) začať sa viac hybat, ist medzi ľudí. Pani z rodiny taka nebola kym nemala deti, ďalšia ma uz okolo 80 a spravy nepozerá lebo to 'nezvlada' a funguje v pohode 🙂
Dá sa to zmierniť tým, že nebudeš také správy sledovať. To robím aj ja, ale len preto, že je to waste of time.
Raz to príde, keď si uvedomiš, že ti to robí veľmi zle, buď zosilnieš a zvládneš to alebo to jednoducho vytesniš a nebudeš sledovať.
Da. Prestan citat spravy a pozerat telku. A to vobec nemyslim ironicky. Vyskusaj to najprv aspon na par dni. Zistis, ze svet sa toci dalej aj bez toho, aby si ty musela mat precitanu kazdu novinku, na ktoru svojim citanim aj tak nemas nijaky vplyv a akurat ta vnutorne rozhadze. A ako bonus si uvedomis, ze bez toho privalu sprav dokazes zit a vlastne sa citis ovela lepsie.
Jednoducho nesleduj správy o vraždách, znásilneniach, nehodách atď. Ja doteraz nechápem, na čo niečo také potrebuje niekto čítať, vidieť, počúvať a prečo je to súčasť sprav. Na tvoj život tieto informácie nemajú žiaden vplyv, nepotrebuješ o nich vedieť
, vyhľadávaj si správy, ktoré ťa zaujímajú a nestresujú.
@sisaka no napríklad ja nečítam, snažím sa vyhýbať a aj tak na také natrafim. Ako nedávno aby sme darovali krv jednému žiakovi zo školy mojej dcéry. Teraz na mňa vyskočilo, že je jedna mladá žena nezvestná a na celom fb je zdielacka...
Nesledujem spravy. Aj tak nic z toho nemozes ovplyvnit. Tak naco plytvat energiou.
Skús sa zamerať na tie pozitívne. Všímať si koľko sa deje toho dobrého.
@kavasmliekom Na FB “vyskočí” kadečo, keď to nebudeš rozclickavať a budeš scrollovať bez toho, aby si sa nad tým na chvíľu pozastavila, prestanú sa ti také veci objavovať. Ak niekto niečo zdieľa tiež nemusíš hneď čítať detaily. Mne keď aj niekto pošle niečo v správe tak, keď vidím, že to je nejaká blbosť, čo ma nezaujíma, tak to neotváram, načo?!. Darovanie krvi - ak nie si darca, tak detaily čítať tiež nemusíš, ak si darca, pozri aká krvná skupina a podľa toho sa zariaď.
Skratka ignoruj a pozeraj veci, čo ťa zaujímajú. Očividne mnoho ľudí prahne po správach o rôznych tragédiách a nešťastiach, inak by to do sprav nedávali. Pozeraním takých sprav, videí atď. len podporuješ tento nechutný business.
Nedá moja, máš to v povahe. Poznám to. Aj ja som taká.