Ahojte. Dnes som užila viac vitamínu D, lebo som sa pomýlila a mala som užiť vitamín B ( mám na ústach opar). Užila som ho oveľa viac ako je denná dávka. Môže sa mi niečo stať?
@enmery no ale ja som sú dala asi 4 násobnú dávku ktorá sa ma dávať za den
Nič sa ti nestane
nic sa nestane, teraz nejake 2-3 vynechaj a pokracuj dalej
Nič sa ti nestane....ja teraz beriem 4 dni 100 000....pochybujem, že máš viac😉
A kolko je podla teba denna davka? Lebo pri deficite sa uziva 8 -1000 IU denne po dobu 3 mesiacov...
@nelca84 písalo že denná dávka je 10 000. Ja nemám deficit len som si to pomýlila s vitamínom B
Oprava, chyba mi tam jedna 0. Malo to byt 8 - 10 000 IU samozrejme. Tak kolko si teda uzila? A kazdy ma deficit vit. D ak neberies dlhodobo vyssie davky a nedavas si zistovat hodnoty z krvi.
@nelca84 tak v prepočte to bolo tak okolo 23 000 za deň.
Jednorazovo ziaden problem. Aj ked neviem ako sa ti to podarilo, lebo bezne doplnky maju vacsinou len 1000 - 2000 IU v jednej tablete. To si zjedla cele balenie?
@nelca84 niektoré mali 2000 a druhé mali 1000. Ja som si to pomýlila s vitamínom B. Ten som si potrebovala dať vo väčšej dávke kvôli oparu. No potom mi to doťuklo, že veď na opar si dávam B- Komlex a nie vitamín D
No stane sa, ale nic take hrozne sa nestalo, bud v klude. Je dost pravdepodobne, ze aj s touto davkou budes mat stale deficit Dcka.
@nelca84 ďakujem, ešte že som si to uvedomila
tak na opar sa dava velka davka bkompplexu, ale aj D vitamin a aj zinok forte. cize si spravila dobre
@xlucia to som nevedela vďaka za info!
Ja pravidelne uzivam dennu davku 30tisic. niekedy aj 40. Predavkovanie hrozi az pri dlhomesacnom uzivani 100 tisic a viac. Uuuplna pohoda. Pretoze aby sa vstrebalo Dcko to je dalsi problem. Mnohym ludom co beru kvanta sa nevstrebava lebo neberu co-faktory (mg napriklad, alebo k2 a dalsie) alebo maju inak narusenu vstrebatelnost.
Nie.