Ahoj ženy!
Zaujíma ma, ako riešite upratovanie v tehotenstve. Myslim hlavne čo sa týka leštenia a čistenia s chemikáliami. Práve sme sa presťahovali, mám prvý raz sprchový kút a na ňom zaschnuté kvapky. A ja šikovná som sa nadýchala tých výparov z prípravku na čistenie, je mi špatne a bolí ma hlava. V živote som to nepoužívala, vaňu som čistila inak, takže mi to ani netrklo. 🤦 som jak trúba. Teraz mám akurát nervy, ale z jedného nadýchania sa snáď nič moc nestane či?😅 Na druhú stranu, teraz som ešte len skončila 1. trimester (13tt)😣 Každopádne, robí to manžel, prípadne máte nejaké fígle a vychytávky? Ďakujem za odpovede, zídu sa 😁
@mala_zabka upratovala som len ja a pouzivala som klasicke saponaty, co do tehotenstva. Jedine co robil muz - umyval okna.
Ahoj, skús miesto chemikálii používať sódu bikarbónu, ona to vydrhne, vydezinfikuje a navyše to nie je škodlivá chemikália 🙂 ja ňou drhnem vaňu, sprcháš, šporák a proste všetko čosa dá ....
@mala_zabka neboj, určite sa nič nestalo. Nabudúce tým pover muža. Keď som bola tehotná, ten môj mal na straosti kúpeľňu, vysávanie a vytieranie a čistenie klietky kralikovi. A ostalo mu to doteraz a to má syn vyše roka. Žijete v domácnosti dvaja, rozdeľte si úlohy.
Nic sa ti nestane, ja normálne upratujem akurát väčšinu prostriedkov mam eko ale niektoré nevycistia tam dobre ako klasická chémia.
@mala_zabka odkedy som tehotná tiež som kúpeľňu presunula na mojho muža, nebolo to tiptop ale lepšie ako keby si mam volať niekoho iného. Ostatne zatiaľ zvládam v pohode alebo zo stoličkou po sediacky aby som sa veľmi nezadychala, veľké upratovanie robím iba raz za týždeň myslím utieranie prachu, sporák a také veci
To je v poho. Inak ked sa chces zvavit tych fliackov na skle Tak to prejdi polkou citrona namocenym v octe. Bude to po minute ako nove.
@mala_zabka ako inak si čistila vaňu oproti sprchovemu??
Najlepší prípravok na kupelnu je ocot 🙃
Ďakujem všetkým za rady ☺️ určite niečo nové vyskúšam!
@jankapepe mala som na ňu piesok na smaltované vane 😁 toho sa nadýchať moc nešlo 😁
@mala_zabka aha chápem 🙂
Urcite sa Ti nic nestane. Ja som cele tehu upratovala ako bezne. Este v sobotu som upratala komplet cely byt a mala sa v utorok narodila. Obe sme zdrave.
@mala_zabka Neboj, budeš ok. Ja som už v tehotenstve pomaly začínala používať ekologické prostriedky. Od kedy sa narodila mala, tak už takmer všetko používam takéto q dokonca to často čistí lepšie akurát že je to drahšie
Neboj bude to v poriadku, nadychaj sa cerstveho vzduchu a riadne vyvetraj 🙂 Moja sestra si volala pani co jej to umyvala a cistila, lebo ona z tychto cisticov mavala migreny. Ja som to robila sama a vetrala, nastriekam , odidem, pridem, osprchujem.. ak treba tak spongia. Sprchac cistim podobne a nakoniec stierku pouzivam a je to za chvilu. Na vodny kamen je najlepsi Puliradip napr. a ten nema take vypary ako napr. savo, domestos... Mozes pouzit aj ocot ;) No v kazdom pripade, s tymi chemikaliami opatrne treba fungovat aj mimo tehotenstvo a vetrat. A netreba to pouzivat stale, na kupelne ma aj Frosch dobry pripravok, vela je uz bio eko.. ale v dome my to nestaci, na ine plochy pouzivam, napr. levandulovy, citrusovy.. :D No, len pozor s abrazivnymi somarinkami, ak mas skleneny sprchovaci kut..
@mala_zabka my doma žijeme bez týchto chemických prostriedkov, škodia zdraviu nielen keď ste tehotná. Máme čisto len bez chémiové produkty.
@mala_zabka ja ked robim s chemikaliami tak si davam rsspirator
@mala_zabka ako ste dopadli
vždy som upratovala len ja. mňa ani nenapadlo že sa môže niečo stať...😉