Upratovanie v tehotenstve

mala_zabka
11. jún 2020

Ahoj ženy!

Zaujíma ma, ako riešite upratovanie v tehotenstve. Myslim hlavne čo sa týka leštenia a čistenia s chemikáliami. Práve sme sa presťahovali, mám prvý raz sprchový kút a na ňom zaschnuté kvapky. A ja šikovná som sa nadýchala tých výparov z prípravku na čistenie, je mi špatne a bolí ma hlava. V živote som to nepoužívala, vaňu som čistila inak, takže mi to ani netrklo. 🤦 som jak trúba. Teraz mám akurát nervy, ale z jedného nadýchania sa snáď nič moc nestane či?😅 Na druhú stranu, teraz som ešte len skončila 1. trimester (13tt)😣 Každopádne, robí to manžel, prípadne máte nejaké fígle a vychytávky? Ďakujem za odpovede, zídu sa 😁

deti95060810
11. jún 2020

vždy som upratovala len ja. mňa ani nenapadlo že sa môže niečo stať...😉

veronikaszabova
11. jún 2020

@mala_zabka upratovala som len ja a pouzivala som klasicke saponaty, co do tehotenstva. Jedine co robil muz - umyval okna.

kratkamala
11. jún 2020

Ahoj, skús miesto chemikálii používať sódu bikarbónu, ona to vydrhne, vydezinfikuje a navyše to nie je škodlivá chemikália 🙂 ja ňou drhnem vaňu, sprcháš, šporák a proste všetko čosa dá ....

sona96
11. jún 2020

@mala_zabka neboj, určite sa nič nestalo. Nabudúce tým pover muža. Keď som bola tehotná, ten môj mal na straosti kúpeľňu, vysávanie a vytieranie a čistenie klietky kralikovi. A ostalo mu to doteraz a to má syn vyše roka. Žijete v domácnosti dvaja, rozdeľte si úlohy.

sasanka605
11. jún 2020

Nic sa ti nestane, ja normálne upratujem akurát väčšinu prostriedkov mam eko ale niektoré nevycistia tam dobre ako klasická chémia.

buzz5
11. jún 2020

@mala_zabka odkedy som tehotná tiež som kúpeľňu presunula na mojho muža, nebolo to tiptop ale lepšie ako keby si mam volať niekoho iného. Ostatne zatiaľ zvládam v pohode alebo zo stoličkou po sediacky aby som sa veľmi nezadychala, veľké upratovanie robím iba raz za týždeň myslím utieranie prachu, sporák a také veci

kiki68
11. jún 2020

To je v poho. Inak ked sa chces zvavit tych fliackov na skle Tak to prejdi polkou citrona namocenym v octe. Bude to po minute ako nove.

jankapepe
11. jún 2020

@mala_zabka ako inak si čistila vaňu oproti sprchovemu??
Najlepší prípravok na kupelnu je ocot 🙃

mala_zabka
autor
11. jún 2020

Ďakujem všetkým za rady ☺️ určite niečo nové vyskúšam!
@jankapepe mala som na ňu piesok na smaltované vane 😁 toho sa nadýchať moc nešlo 😁

jankapepe
11. jún 2020

@mala_zabka aha chápem 🙂

albertka1980
12. jún 2020

Urcite sa Ti nic nestane. Ja som cele tehu upratovala ako bezne. Este v sobotu som upratala komplet cely byt a mala sa v utorok narodila. Obe sme zdrave.

tulipanicek
12. jún 2020

@mala_zabka Neboj, budeš ok. Ja som už v tehotenstve pomaly začínala používať ekologické prostriedky. Od kedy sa narodila mala, tak už takmer všetko používam takéto q dokonca to často čistí lepšie akurát že je to drahšie

simca06022011
12. jún 2020

Neboj bude to v poriadku, nadychaj sa cerstveho vzduchu a riadne vyvetraj 🙂 Moja sestra si volala pani co jej to umyvala a cistila, lebo ona z tychto cisticov mavala migreny. Ja som to robila sama a vetrala, nastriekam , odidem, pridem, osprchujem.. ak treba tak spongia. Sprchac cistim podobne a nakoniec stierku pouzivam a je to za chvilu. Na vodny kamen je najlepsi Puliradip napr. a ten nema take vypary ako napr. savo, domestos... Mozes pouzit aj ocot ;) No v kazdom pripade, s tymi chemikaliami opatrne treba fungovat aj mimo tehotenstvo a vetrat. A netreba to pouzivat stale, na kupelne ma aj Frosch dobry pripravok, vela je uz bio eko.. ale v dome my to nestaci, na ine plochy pouzivam, napr. levandulovy, citrusovy.. :D No, len pozor s abrazivnymi somarinkami, ak mas skleneny sprchovaci kut..

marekkurinec
19. jún 2020
Používateľ marekkurinec je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od marekkurinec.

@mala_zabka my doma žijeme bez týchto chemických prostriedkov, škodia zdraviu nielen keď ste tehotná. Máme čisto len bez chémiové produkty.

petus998
17. apr 2021

@mala_zabka ja ked robim s chemikaliami tak si davam rsspirator

zzzza
13. sep 2024

@mala_zabka ako ste dopadli