Tetovanie pár dní pred MRI

gabika098
6. nov 2024

Dobrý deň, v Pondelok mam MRI v piatok idem na tetovanie tak stredne veľke...môže tak čerstve tetovanie niečo ovplyvniť, a taktiež môže ovplyvniť vysledky krvi?

stellarstar
6. nov 2024

Tetovanie by som odložila, to ťa bude páliť ja keď som bola v mr alebo ct cítila snáď všetky tetovania 🙈

thirstymonk
6. nov 2024

@gabika098 To sa treba rozhodne spýtať lekára. Pokiaľ by farba obsahovala niečo feromagnetické (a stavím sa, že červený atrament bude obsahovať nejaké železné oxidy), tak ti tu farbu vytrhne z kože a prilepi sa na MRI. Nie je to sranda.

Tak silné magnetické pole v realnom svete neexistuje (na planéte zem, magnetary su ešte milionkrat horšie ako najsilnejšie MRI). Magnetická indukcia bežného magnetu v domácnosti, čo sa používa napr. na primagnetovanie dverí na nábytku, sa meria v nanotesla. MRI má magnetickú indukciu až do cca 2 tesla, čiže je to dve miliardy silnejšie magnetické pole, s akým bežne prichádzaš do kontaktu. To znamená, že môže ovplyvňovať hocičo, čo je len slabo magnetické. Aj hemoglobin ovplyvňuje, nie však dosť na to, aby ťa to zabilo. No tatersky atrament, to môže byť iná pesnička

oriesocek
6. nov 2024

Zrusila by som tetovanie, keďže tam sa to uvádza a asi čerstvé by bolo problematicke

abcabcada
6. nov 2024

Mňa sa pýtali, či mám tetovania staršie ako 6 mesiacov... Takže asi to má svoje opodstatnenie...

lilizzachy
6. nov 2024

@gabika098 prelož si tetovanie po vyšetrení ja by som tak urobila