Ahojte je podľa vás lepšie strukovina Sušené alebo v konzerve ?
Uvarím suché vždy celé balenie a čo nespotrebujem dám do mrazničky. S tým už sa potom varí jednoducho a rýchlo.
Samozrejme sušené. Tam sa zachová väčšia výživová hodnota. Varím v tlakovom hrnci, takže polhodina a je to. Mne z konzervy nechutia, je to pre mňa taká mŕtva strava. Plus v náleve bývajú často konzervanty.
Zjednodušene povedané suché sú základná potravina, kým konzerva je polotovar.
lepsia na co??
zdravsie su urcite susene, staci si precitat, co obsahuje konzerva, rovnako ako tie v sklenom pohari, ale tieto posledne su super ako alternativa, ak nemas cas, treba ale preplachnut a zmyt tu chemiu, v ktorej su nalozene
Vzdy pouzivam fazulu v konzerve. Dnes som nemala, tak uvarim susenu. Drobunku bielu mam, varim uz vyse 2 hodiny a je ako broky. Zasa si narobim zasoby do komory v plechovkach.
Baby, to ake mate konzervy plne chemie? Ja pozeram zlozenie a je tam fazula, voda, sol. Koniec, nic viac. Co je na tom tak strasne skodlive?
Ano, pouzivam fazulu, ci cicer v konzerve a kludne aj s nalevom, nepreplachujem. Sosovicu, mungo, hrach vacsinou varim susene, lebo to je rychlo a netreba dlho namacat.
Nemám nič proti konzervovaným strukovinam. Šetria čas, sú chutné. Keď varím sušené, tak celé balenie, zvyšok co mi netreba ide do mrazničky.
Okrem šošovice používam iba z konzervy
@benit takato drobna biela fazula vopred namocena je uvarena do hodiny.
@onedaynick no tvoj nazor, dnes sa varila skoro 3 a to by som prijala rozvarenejsiu.
@benit nie v zlom, ale nenamocenu velku varim 3 hodiny.
Sosovicu davam susenu fazulu konzervovu a hrasok len mrazeny
Konzervove je super, ak vymyslím o 11 fazuľová polievku a za polhodku ju mám hotovú. Susenu si treba premyslieť vopred a to mi niekedy nevyjde alebo sa.mi nechce vymýšľať vopred, čo uvarim a doobeda len pozriem, čo mám doma.
Hrášok domáci zelený mám v mrazničke fazuľu tiež dávam do mrazničky nevysusenu...ak nemám použijem olechovkovu fazuľu, žltý hrách normálne suchý kupujem ten sa uvarí v pohode aj sosovica
Mam rada praktickost, susene skoro vobec nepouzivam. Jedine do fazulovej polievku domacu fazulu od mamky. Inak radsej konzervy alebo mrazene (hrasok)