Sušené strukoviny verzus strukoviny v konzerve

5. jan 2023

Ahojte je podľa vás lepšie strukovina Sušené alebo v konzerve ?

tyrkysova_kobyla
5. jan 2023

Mam rada praktickost, susene skoro vobec nepouzivam. Jedine do fazulovej polievku domacu fazulu od mamky. Inak radsej konzervy alebo mrazene (hrasok)

ckocka
5. jan 2023

Uvarím suché vždy celé balenie a čo nespotrebujem dám do mrazničky. S tým už sa potom varí jednoducho a rýchlo.

1ryba
5. jan 2023

Samozrejme sušené. Tam sa zachová väčšia výživová hodnota. Varím v tlakovom hrnci, takže polhodina a je to. Mne z konzervy nechutia, je to pre mňa taká mŕtva strava. Plus v náleve bývajú často konzervanty.

1ryba
5. jan 2023

Zjednodušene povedané suché sú základná potravina, kým konzerva je polotovar.

teleskop
5. jan 2023

lepsia na co??

tenerifka
5. jan 2023

zdravsie su urcite susene, staci si precitat, co obsahuje konzerva, rovnako ako tie v sklenom pohari, ale tieto posledne su super ako alternativa, ak nemas cas, treba ale preplachnut a zmyt tu chemiu, v ktorej su nalozene

benit
5. jan 2023

Vzdy pouzivam fazulu v konzerve. Dnes som nemala, tak uvarim susenu. Drobunku bielu mam, varim uz vyse 2 hodiny a je ako broky. Zasa si narobim zasoby do komory v plechovkach.

eridani
5. jan 2023

Baby, to ake mate konzervy plne chemie? Ja pozeram zlozenie a je tam fazula, voda, sol. Koniec, nic viac. Co je na tom tak strasne skodlive?
Ano, pouzivam fazulu, ci cicer v konzerve a kludne aj s nalevom, nepreplachujem. Sosovicu, mungo, hrach vacsinou varim susene, lebo to je rychlo a netreba dlho namacat.

viestta
5. jan 2023

Nemám nič proti konzervovaným strukovinam. Šetria čas, sú chutné. Keď varím sušené, tak celé balenie, zvyšok co mi netreba ide do mrazničky.

luccija
5. jan 2023

Okrem šošovice používam iba z konzervy

onedaynick
5. jan 2023

@benit takato drobna biela fazula vopred namocena je uvarena do hodiny.

benit
5. jan 2023

@onedaynick no tvoj nazor, dnes sa varila skoro 3 a to by som prijala rozvarenejsiu.

onedaynick
5. jan 2023

@benit nie v zlom, ale nenamocenu velku varim 3 hodiny.

saxana000
5. jan 2023

Sosovicu davam susenu fazulu konzervovu a hrasok len mrazeny

zuzuliatko18
5. jan 2023

Konzervove je super, ak vymyslím o 11 fazuľová polievku a za polhodku ju mám hotovú. Susenu si treba premyslieť vopred a to mi niekedy nevyjde alebo sa.mi nechce vymýšľať vopred, čo uvarim a doobeda len pozriem, čo mám doma.

slavomira236
5. jan 2023

Hrášok domáci zelený mám v mrazničke fazuľu tiež dávam do mrazničky nevysusenu...ak nemám použijem olechovkovu fazuľu, žltý hrách normálne suchý kupujem ten sa uvarí v pohode aj sosovica