Súčasná situácia a karanténa.

victoria210
24. mar 2020

Ahojte vsetci,napadlo ma,to ako dokedy mame sediet zatvoreny kvoli virusu,ked skonci karantena v piatok vychadza myslim.To ako uz potom sa nemozeme nakaziť?sak snaď je to jedno,mozem ja sediet povinne doma celu karantenu,potom vyjdem vonku a nakazim sa.Cely tento virus je kolobeh nekonečny🤔

margaretka_
24. mar 2020

Jasne, ze sa postupne nakazi stale niekto, ale ide o to, aby sa nakaza sirila pomaly, aby sa nenakazilo naraz vela ludi a tym padom nebolo vela ludi s tazkym priebehom, teda plnsie a plne nemocnice...

jankalukasova
24. mar 2020

@victoria210 co myslis, ze konkretne piatkom konci? Ja som teda nezaznamenala, ze by niektore opatrenie piatkom koncilo, mozno sa mylim ale naozaj o ziadnom neviem. Skoly co som zaznamenala su zatvorene do odvolania. Pri obchodoch sa uvazuje o otvoreni zahradnictiev.

luccija
24. mar 2020

@victoria210 neboj sa ešte budeš v karanténe dlho.V Číne boli doma 3m ide o to eliminovať, aby sa nakazilo veľa ludi naraz

jessicai
24. mar 2020

@victoria210 karanténa sa v piatok nekončí.

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
24. mar 2020

@victoria210 samozrejme, ze sa mozes nakazit aj potom, ta karantena bola urcena na to, ak nahodou by si ty/rodinny prislusnik mala virus, za 2 tyzdne by sa ti mal prejavit.

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ktochytavzite
24. mar 2020

@patriciaprizel su na to grafy chripka ma krivku okoli 1 a joronabaz 4nasobok

kitycat
24. mar 2020

@patriciaprizel coze?
Ved je vynimocny stav a tym padom mozu byt vydane nariadenia na ciastocne obmedzenie prav a slobod obcanov

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
24. mar 2020

@patriciaprizel neboj sa za chvíľu zákazu aj prechádzky ratam s tym

stanno
24. mar 2020

@patriciaprizel na toto zomrie 800 ludí denne (vid Taliansko, Spanielsko) ..v tom je ten rozdiel

stanno
24. mar 2020

@patriciaprizel zial áno, umierajú na to aj ľudia v produktívnom veku a zdraví

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
24. mar 2020

Ty si kde bola doreraz? Ty tu nezijes? Nemas informacie z celeho sveta? Ci veris na sprisahanie a zavadzanie ludi? Mi to pripada,ze si sa dnes prebrala.

lenuliatko84
24. mar 2020

No doma budeme minimalne este mesiac ,teda my ako rodina.jedine niekam na prechadzku k váhu alebo k ridicom na dvor.ta pliaga len tak nezmyzne

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kitycat
24. mar 2020

@patriciaprizel kosi to ludi so zdravotnymi problémami a kedze virus mutuje mozu byt aj horsie cisla. Vedci potrebuju cas na vyskum preto su tie obmedzenia...

stanulienkat
24. mar 2020

@patriciaprizel zvysil sa celkovo pocet mrtvych. A naco by som si to preboha overovala? Staci ak to vedia kompetentni. Myslis,ze cely svet si vymysla? Dalsie sprisahanie od Sorosa?😉

elizita
24. mar 2020

@patriciaprizel ide o to, ze hoci na "klasicku" chripku sice ochorie viac ludi, ale umrtnost v prepocte na % nie je ani zdaleka taka vysoka. V oboch pripadoch samozrejme zomieraju starsi ludia a hlavne aj s inymi diagnozami. Ale ak je niekomu jedno ze zomieraju seniori tak pre neho samozrejme dane opatrenia nemaju vyznam.... Konkretne v Taliansku je situacia vyborne rozpisana v tomto clanku https://www.telegraph.co.uk/global-health/scien...

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katulienkax
24. mar 2020

Tiez si mysliM ZE BY MOHLI UVADzat vek a ine choroby mŕtvych , nie zeby som chcela zľahčovať ale zaujíma ma to.

katulienkax
24. mar 2020

@stanulienkat kľudne môžu aj nasadzovať ja verím len tomu co sama zažijeme ale ako hovorim situáciu nezlahcujem A kto su ti kompetentní? Aj my sme mali kompetentných Fico a spol verí mu stále väčšina dôchodcov a ako sme dopadli ☹

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
24. mar 2020

@katulienkax veris len tomu,co zazijes? A chori na AIDS? Tiez musis zazit,aby si verila? Toto je cela debata jalova. O co ide v tejto debate? Mlatenie slamy.

halienka
24. mar 2020

@patriciaprizel tu nejde ani tak o úmrtnosť ako o to, že 10-20% nakazených má tak ťažký priebeh, že musia byť hospitalizovaní, to s anikdy pri žiadnej chrípke nestalo, aspoň za môjho 46 ročného života, nikdy nikde nekolabovali nemocnice pre bežnú sezónnu chrípku. Z Číny sme mali predstavu, že úmrtnosť sa pohybuje zhruba na 2,5 % z nakazených, no Taliansko nám ukázalo, že to číslo sa rapídne zvyšuje ak začne kolabovať zdravotníctvo - v Taliansku je to momentálne cca 8% z nakazených. Európa nevie postaviť nemocnicu za 10 dní ako Čína, takže tu to bude kus ťažšie zvládnuť ten nával pacientov, ktorí potrebujú pomoc, preto je potrebné nákazu roztiahnuť v čase, aby bola čo najväčšia šanca, že pomoc dostane každý kto bude vo vážnom stave. Nejak neviem prečo by si to Taliansko a momentálne už aj Španielsko vymýšľalo, akú výhodu im prinesie ak si budú vymýšľať, že im kolabujú nemocnice, krematóriá a umierajú pacienti.

anjika44
24. mar 2020

Konečne som bola po dvanástich dňoch vonku - v Tescu. Rúško ma rezalo pod očami, ale snáď splnilo svoju funkciu. Texasky, vetrovku, čiapku, šál aj rukavice som hneď strčila do práčky, aj látkové tašky, v ktorých som niesla nákup. Predtým som sa prezliekla a potom mi zaplo, že som si tie špinavé tašky oprela o čisté domáce oblečenie, tak aj to putovalo do práčky. A ešte koberček z predsiene, na ktorom boli tie tašky položené. Okrem toho som zvlhčenými obrúskami pretrela kľúče, kľučku na vchodových dverách, tiež na špajzi. Ako u debilov. Som zvedavá, ako dlho táto sitácia ešte potrvá.

ivetz
24. mar 2020

@patriciaprizel Ty si veľmi "jednoduchá"!!!