Sú tu nejakí vegetariáni?

8. feb 2024

Poslednú dlhu dobu mi prestáva chutiť mäso… v deň pripravenia ešte ok ale na druhy deň ohriate ma z toho napína.. rozmýšľala som nad tým že sa stanem vegetariánkov a vylúčim mäso úplne len mám strach či mi nezačnú padať vlasy či nebudem chudokrvna… ako ste to mali keď ste prestali jesť mäso?

tinka2233
8. feb 2024

Ahoj ja nejem mäso cca 8 rokov. Jem naozaj všetko okrem masa a rýb a nechyba mi ani železo ani B12. Samozrejme je dobre si to oreventivne doplnať ja sa priznám nedoplňam ale v tehotenstve určite budem. Určite počuvajte svoje telo, ked nechce maso nejedzte ak budete mať chuť dajte si 🙂 v prípade otazok kľudne napište. A nie nevypadavaju mi vlasy ani sa nelamu nechty ani nič

vanilkovazmrzka
8. feb 2024

Urcite sa pre vylucenie masa nerozsypes 🙂 ak nevynechas mliecne vyrobky a vajicka, stale budes mat dostatocny zdroj bielkovin.

viestta
8. feb 2024

Ak nebudes jest maso nic sa nestane, ale musis mat dostatok bielkovin z inych zdrojov. A povedzme si pravdu, ani masozravci tych bielkovin nemaju kolko potrebuju

simsalabim
8. feb 2024

Maso nejem od 18 rokov. Teraz mam 53. Ale sem tam zjem posledne roky rybu - lososa alebo tresku. Mrazene.

autor
8. feb 2024

@simsalabim waau krásna doba.. a niesi chudokrvna alebo tak?

simsalabim
8. feb 2024

Nie som chudokrvna, ani v tehotenstve som nebola. Mne sa maso od detstva hnusilo, zjedla som iba ryby, chuducke maso, hydinu, hydinovu sunku (inu nie). Pri pohlade na surove maso ma vzdy naplo a vzdy som si hovorila, ze JA maso nikdy varit nebudem.

proximaa
8. feb 2024

Manzel dlhe roky maso nejedol, potom mu zrazu zacalo chutit. Takze ak mas pocit, ze ti nechuti, vynechaj ho. Mozno zase casom nan dostanes chut. Hlavne nerob nic nasilu, ak nemas chut, nejedz ho, ak budes mat chut, tak si daj

fido69
8. feb 2024

Syn sa stal pred 3-mi rokmi vegetariánom. Keďže ja varím, tak som sa tomu musel prispôsobiť. A je to príjemná zmena. Ja síce nie som 100% vegetarián, ale mäso jem len v nedeľu, tak ako to robili moji rodičia. Schudol som, zlepšilo sa mi trávenie a cítim sa plný energie.

Vyskúšaj a sama uvidíš! 😉

marianarem
8. feb 2024

No ja mam opacnu skusenost ako ostatni, ja som chudokrvna bola. V rodine sme s vegetarianstvom zacali na moj popud ja, mama aj sestra. Stravu sme mali pestru, u nas sa vzdy jedla kopa strukovin, listova zelenina, vajicka, mliecne vyrobky, nikto u nas nebol vyberavy jedak. Mama a sestra boli uplne v pohode (mama neje maso doteraz, uz asi 30 rokov) a ja som skoncila s riadnou anemiou. Treba to vyskusat, nesadne to kazdemu, ale vsak uvidis, vzdy sa da vratit.

kristinapetronela
8. feb 2024

Nejem maso už 20 rokov a som zdravá