Ahojte potrebovala by som vedieť ako ste spozorovali prvé znaky tejto choroby. Keďže to nieje depresia ako taká všimla som si (nie na sebe) striedanie euforickej nálady s veľkou placlivostou, pocity nepotrebnosti, slova ako nikto ma nemá rad, som Vám len na obtiaz atd atd... lieky sú nastavené na depresiu a keďže sme si všimli už aj iné znaky striedanie tých nalad nervozity a tak tak premýšľam zavolať psychiatricke a oboznámiť ju čo sa u nás deje. Neviem ako tomuto človeku pomôcť. Nepomáha nič. Komunikácia, prechádzky, vysvetľovanie proste absolútne nič. Ďakujem za rady a skúsenosti
Pri stave mánie si všimnete prvé nespavosť, nepotrebnost spánku, prehnane míňanie peňazí napríklad...jet toho viac
zazila som zaciatok niecoho takeho, kocka toho mala viac, maniodepresiu pomiesanu este s niecim. a trvalo nam tyzden kym sme pochopili, ze jej preplo a mala by ist k dr, podla mna nieco moze byt z liekov, ale hlava je tak komplikovana, ze by som sla k dr na vysetrenie kebyze som videla nejake zmeny v spravani.
@monca0021 asi najlepšie hospitalizácia a tam ju odsleduju.Maniu by si si všimla su to dni, týždne kedy človek je v eufórii nemusí spat, jesť život je gombicka, robí nečakane nezmyselné rozhodnutia a potom vysilenie prepad do depresie a tak sa to stále strieda je to ťažké na liečbu kazde potrebuje iný liek.Toto čo píšeš mi tak nepripadá, ale môžem sa mýliť.treba psychiatrické povedať
@monca0021 ahoj ja mám skúsenosť s maniodpresiou v rodine.napis mi ip čo konkrétne chcela vedieť.