Stres z nástupu do práce

18. apr 2024

Ako sa vyrovnat so stresom a uzkostou pred nastupom do prace? Idem od 2.5 do prace po 9 rokoch rd. Clovek to planoval inak, ale osud rozhodol takto, kedze syn mal zdravotne tazkosti, muselq som byt doma dlhsie. Plus este jedbo dieta. Pracu sa mi podarilo najst rychlo, do 2 mesiacov, dobru, aku som vzdy chcela rovit. Mam VS, prax spred rd, na pohovore som testy zvladla. Na jednej strane sa uz velmi tesim medzi ludmi, budem sa posuvat vpred. Na druhej strane sa velmi bojim, ci to vsetko budem vediet, ako deti doma, ci budem vsetko stihat. Uplne som stratila pracovne navyky. Strach z noveho, aki budu kolegovia ako ma príjmu. Podporu muza mam ale ten strach je neskutocny. Ako sa blizi termin nastupu, uz ani nespim pomaly v noci 🙂

katkaseiner
18. apr 2024

drzim palce, pred rokom som si tym prechadzala... len s tym rozdielom ze po 12 rokoch sa hromadne prepustalo a mna prepustili vtedy... som uz takmer rok v novej firme a aj kolektiv, aj praca je fajn.

martyzpp
18. apr 2024

Toto som prezivala cely januar s tym, ze vo februari zacinam. Vracala som sa ale po 5-rocnej materskej od 2,5-rocneho a skolkara 5-rocneho. Tiez som mala strach a uzkost, obcas paniku ale musim povedat, rychlo som si zvykla. Ano, zozaciatku bola strasna unava, padala som o 21:00 do postele uplne unavena a to mam len 6-hod pracovny cas. Ale po psychickej stranke mi to velmi pomohlo. Vratila som sa medzi kolegov, chodievame spolu na obed, ani som nevedela ako mi chybal socialny kontakt…. Ale neboj sa, este budes vela doma na OCRkach 🫣😆.

autor
18. apr 2024

@martyzpp
@katkaseiner dakujem za podporu. Mam strach ako pred porodom 🙂.

@martyzpp vysli mi v ustrety ze v pripade choroby deti mozem po zauceni robit aj HO. Tak hadam vela na ocr nebudem 😃

martyzpp
18. apr 2024

Oooj kocka, deti a HO, to je masaker. Moj manzel bol tak asi 2x doma s 2,5-rocnym a povedal, ze nikdy viac. Radsej tu ocr.

autor
19. apr 2024

@martyzpp och, neber mi iluzie 😃. Mam dve kamosky ktore takto pracuju ked su deti chore a pochvaluju si. Ved je zname ze zeny dokazu robit viac veci naraz o com zeny len snivajú 😂

martyzpp
19. apr 2024

Zavisi od druhu prace. Moj muz mava meetingy cez telefon v anglictine niekolkorat denne, takze to je narocne pri 2,5-rocnom, ktory mu do toho krici, ze mu treba “kaki” 🫣. So starsim uz v pohode, on sa aj sam pohra, aj rozpravku pozrie…uz si da vysvetlit.