Strach po drogách

nely2018
14. okt 2024

Ahojte neviem koho sa mám spýtať,alebo poprípade poradiť keďže nemám stým skúsenosti..
Priateľ si prvý krát zobral drogu neviem čo ho to vlastne napadlo, keďže on ani nefajčí tak ako aj.
Jeden chalan v robote mu to núkal tak si to vzal neviem čo to bolo, ževraj to bolo cez fľašu ako vodná fajka....ale mal také stavy že mi volal a plakal na mobile ako keby sa somnou lúčil a že mu mám prepáčiť čo spravil že on nevedel že to bude také zle...len že problém je v tom že on má vsebe stále strach prešlo odtoho dňa ako si zobral 2 dní a musí si dať tabletku na upokojene túto noc o polnoci nevedel zaspať lebo ako keby ho ťažilo na srdci a boji sa..... poraďte mi je môžne že to mu ostané alebo dostal stoho úzkosť?ja neviem. Som stoho dosť zmätená
Nato že zobral to len prvý krát môžu mu ostať také stavy?

lavender94
14. okt 2024

@nely2018 tak podľa opisu si dal asi marihuanu, ak ti neklamal a nedal si niečo horsie. Tráva je v tomto veľmi zradná, niektorí ľudia na ňu takto reagujú, že im spustí nejaké skryté psychické problémy. Dajte tomu čas, či nebudete vidieť zlepšenie a keď nie tak smer psychiater. Aj keď je to len tráva, môže spôsobiť u predisponovaných jedincov problém ktorý sa potom ťažko dáva dohromady

nely2018
autor
14. okt 2024

@lavender94 Nie neklamal mi,on ako to zobral on mi hneď volal a povedal mi to....a trs to veľmi ľutuje...dúfam že sa to zlepší a nebude to až také že bude musieť ísť k psychiatrovi po jednom užití

janage
14. okt 2024

@nely2018 tak hlavne nech si od kamoša zisti čo presne si dal. Potom si o tom zisti co najviac. Ak by išlo o drogu, ktorá už po prvom užití môže spustiť psychické ochorenie nie je na čo čakať, čím skôr vyhľadať pomoc. Pri marihuane by to bolo dosť nepravdepodobné.
Ale videla som dokument, keď sa ešte v Československu pod ruskom vedy experimentovali s LSD a tam jednému z ľudí presne takto sa to spustilo. Po jednom užití. On to popisoval akoby sa ocitol priamo v horore. Desivé predstavy, úzkosti. Ako peklo povedal. A trvalo veľmi dlho, kým sa ako tak dostal do normálu.
Pripadne zavolaj, napíš do poradne.
Ale ako prvé zistíte čo presne tvoj priateľ zobral.

bloger
14. okt 2024

@nely2018 Práve o tom je to riziko, že človek nikdy nevie ako zareaguje. Drogy sú nebezpečné akékoľvek. Ja myslím ale, že by mu to malo prejsť. Držím palce

domka222
14. okt 2024

Má ponaučenie a druhý krát si veľmi rozmyslí, či si ešte dá

nely2018
autor
14. okt 2024

@domka222 Presne tak ,taká som nahnevaná naňho,aj sklamaná

domka222
14. okt 2024

@nely2018 ale no tak. Skúsil, ako si ty skúsila fajčiť. S tým rozdielom, že on si už pravdepodobne nedá

benimnadir
14. okt 2024

@nely2018 prečo toto ľudia robia, nauč ho povedať nie kamarátom a kolegom, aby zle nedopadol.

nely2018
autor
14. okt 2024

@benimnadir Ja som mu už vynadala dosť a je si vedomý čo spravil

nely2018
autor
14. okt 2024

@domka222 Lenže zapáliť si cigaretu, a zdrogovat sa je rozdiel

domka222
14. okt 2024

@nely2018 pozri,ja mám z mladosti tiež skúsenosť. Myslela som si,že už vážne zomriem. Odvtedy ma ani nenapadlo niečo také opakovať. Zase hneď nerob z toho drámu, pokiaľ sa to nebude opakovať

nely2018
autor
14. okt 2024

@domka222 Ja drámu stoho nerobím ja si myslím že potrebuje čas nato sa stoho spamätať čo sa mu stalo preto má aj ten strach,,viem že zopakovať si to nezopakuje...len som potrebovala poradiť nemám stým skúsenosti len sa bojím aby mu ten strach neostal

domka222
14. okt 2024

@nely2018 inak vraj marihuana vie byť spúšťač psychických problémov 🤷‍♀️

zuzka565
14. okt 2024

Ja keď som chodila do školy tak sme mali prax na psychiatrii. Bol tam15nast ročný chlapec, ktorý po požití marihuany ostal úplne mimo. Mal psychické problémy, silné depresie, úzkosti... Vyskúšal tiež iba raz.

nely2018
autor
14. okt 2024

@zuzka565 On na Tom až tak nie normálne len má ten strach

kiki68
14. okt 2024

Daj tomu tyzden.Potom uz musi k psychiatrovi na diagnostiku, casto drogy ak po jednom raze mozu spustit nejaku diagnozu. Toto je tazko odhadnut, lebo take stavy by nikto viac dni po Droge nemal mat ( nakolko neni tazko zavisly)

thirstymonk
14. okt 2024

Tráva sa často mieša s hašišom. Ja s tým skúsenosti nemám, ale mám známych, čo majú. A presne po hašiši sa stávali takéto veci, že mali strach, paranoju, psychické trable... podľa mňa bude pes zakopaný tam. Tvojmu milému povedali, že to je "len" travička, lebo keby mu povedali, že je to niečo iné, tak by si to samozrejme nedal a teraz môže plakať nad rozliatým mliekom...

Áno, toto sú drogy. Vitajte v realite.

Podľa druhej najsilnejšej strany je ľudské právo drogovať, takže vidíš. Snáď už ľudia začnú konečne otvárať oči.