Dievcata spavate pri otvorenom okne? Nemyslim dokoran, ale tak aspon na vetracku. My cez leto ano, ale teraz uz rozmyslam, ci to vobec je vhodne, zdrave...
Neviem, poradte.
Este k tomu aj syn chodi k nam do spalne niekedy do postele a ten teda spava vselijako poodokryvany..
Kým nemrzne áno, vetrame. Aj kúrenie mame na 0, a v spálni 18, tak sa nám najlepšie spi.
Nie uz 2tyzdne mam zavretu vetrackyam postel pod oknom. Ked spume nekurime takze je chladno v spalnach.
vetráme stále a to máme v izbe aj ročnú dcéru spáva vo vaku. Inak by sme sa doma uvarili :D
Áno, ja mám celý rok otvorené okno na vetračku, kúrim len minimálne. aj syn je tak spokojnejší. a chorá som nebola ani nepamätám a syn tiež iba nejaká slabá nádcha. Spí sa nám lepšie keď je čerstvo
Jasne ze je to zdrave. Preco by nemalo byt?
Mna priatel naucil na chladnejsiu klimu a mavame otvorene okno aj v zime.
Ja mam otvorene nonstop vetracku cely rok. Nekurim takmer vobec. Chora nebyvam
Na noc mám otvorené celoročne. Aj deti v izbách. Teraz ešte normálne krídlo, nie dokorán ale je proste otvorené. Vetračku dávam, keď už mrzne. Nezdravé? 🤔 skôr je nezdravé spať pri prekúrenom a vydýchanom vzduchu.
mikro vetranie mame takmer cely rok, teraz mame este stale na vetracku
Áno, stále mam okno na vetračku
To ako vazne ma niekto otvorenu vetracku celorocne, to pocujem prvy krat, ja spim pri zatvorenom okne celorocne, v lete sa stalo par dni, ze bola otvorena, ale to fakt len vynimocne, to co potom ani nekurite v zime vobec?
V lete spim pri otvorenom okne, zvysok roka spim pri otvorenej vetracke, ano aj v zime ked mrzne. Vypnute kurenie v spalni.
Neviem si predstavit spat v izbe so zatvorenym oknom a s chlapom vedla seba. Ved by mi nenechal ani molekulu kyslika do rana😁
Nie, lebo spíme len pod tenkou prikrývku, keď vymeníme za duvet tak otvorime
Aj v tej najvacsej zime musi byt aspon mikrovetranie. Potrebujem mat cerstvy vzduch na spanie.
@domkakvet nie, u nás sa v noci nekúri.
@zuzanaete @jankalukasova toto bude vyzerat, ze si robim srandu, ale myslim to uplne vazne, ci mate ciapku na hlave?
Čím väčšia zima tým sa lepšie spí. Zatváram len keď je naozaj zima alebo fúka - prefukuje pod dvere a irituje ma ten zvuk. Zatiaľ mi zima nebola, keď bude chladnejšie otočím matrac na zimnú stranu až potom rozmýšľam nad zavretím okna. Aj pyžamo mám ešte letné inak by som sa uvarila.
@domkakvet načo čiapku?
@domkakvet nie, prečo? Spím v krátko rukávovom tričku a pyžamových nohaviciach. V izbe je aktuálne 18°C, ráno bude 16°C možno 15°C. Pri takej teplote nenosím čiapku ani von.
V spalni ani nemame zapojeny radiator. Okno v noci na vetracku skoro cely rok, ak nie su velke mrazy
@januska12323 @jankalukasova ciapku, ked bude von napriklad -10, ked sa nosi von ciapka a v zime je otvorena vetracka, tak predpokladam, ze v izbe bude tiez - 10, cize treba ciapku. Ja sa to snazim predstavit.
fiha, kolko otuzilych ladovych medvedov tu je.
autorka, tak asi vy musite najlepsie posudit ako vam to vyhovuje.
ja ani v lete neznesiem otvorene okno, ci vetracku, dvere na spalni nezatvarame a ked je teplo, tak je otvorene okno v kuchyni a obyvacke. ja ani v lete neznesiem ten prievan z otvoreneho okna, podotykam, my mame tienisty byt, ziadne 40tky nehrozia, raz som si dala nocnu koselu na ramienka a rano som mala stuhnuty krk a rameno. v lete nosim kratke pyzamo, len ked je fakt horuco. ked mame 23 stupnov, tak mam husinu od zimy. keby som mala teraz otvorene okno, tak je zo mna do rana cencul.
skratka ludia sme rozny.
ja cely rok, neznasam ani naznak spotenia v spanku, radiatory vypnute, nohy za kazdych okolnosti vystrcene spod periny, pyzamove tricko na ramienka a kratasy, milujem spat v chlade ...ale priznam sa ze to az teraz v prechode 😅
@domkakvet to, že otvoríš okno, neznamená, že Ti dom vychladne na rovnakú teplotu aká je vonku.... 🙈Pár krát som to neodhadla a nechala som otvorené viac. V noci dobre primrzlo a v izbe sme mali aj tak 11°C (nie ani vtedy mi nebola zima...) V živote som nespala v čiapke.
@jankalukasova dakujem za vysvetlenie, lebo som fakt nevedela, ze existuje taky sposob spania, na jesen, ked este nezacnu kurit a uz je chladnejsie, mam problem aj zaspat. V lete nemam na spanie ani kratky rukav, iba velmi vynimocne, ked uz je tropicka noc, inak v ziadnom pripade.
Tuto jeseň sme mali otvorenú dlho, možno ešte dva týždne dozadu. Teraz to už neriskujem, máme v spálni ešte malé deti, ktoré su vkuse odokryte. Avšak ešte nekurime. Pred spaním vetram. Obdivujem ľudí, ktorí to dokážu. Raz sa k nim pridám ❄️
Zaujimave..ja spim v zime pri zavretom ale meprekueujeme u nas pri spanku kurenie vypnute takze je tam tak 17stupnov radiatory mam cez den nastavene v zime max 20 dsat. A kazdemu je u nas zima. Ked niekde pojdem na navstevu mam sa roztopit doslova. Tak nerozumiem ze tu je tolko otuzilcou. Co si vsimam na domoch v okoli v zime vsetko okna zavrete tak pochybujem ze v noci ich otvaraju
My už nie,aj vetracky zatvorené,predsa len do rána dosť ochladne izba 🤷