Chystala som sa na Vianoce kúpiť sonické kefky, keď som to spomenula pred kolegyňou tak ma od toho začala odhovárať. Vraj keď začala používať sonickú kefku začali vypadávať plomby. Ja čo má nemám kaz iba tam kde mám mostíky sa teraz obávam, 3 deti, 10rokov kojenia, počas každého tehotenstva sa mi extrémne kazili zuby.
Máme takéto skúsenosti aj vy?
Mam sonicku kefku s neviem si predstaviť umývať zuby niečim iným
Žiadny problém , skvela vec
Používame sonicke kefky doma všetci 5ti už pár rokov a žiadna plomba nikomu nevypadla.
Ja som skôr počula, že tie pohyby kmitavé obnažujú viac krčky zubov 🤷♀️
@domka222 áno, ak tlačíš príliš
Tento typ správ mám najradšej...
Kolegyňa, suseda, švagriná, známa, predavačka (nehodiace sa preškrtnúť) mi povedala, že............. (Doplňte) a ja som teraz celá dosraná, že ako ďalej naložím so životom.
Plomby su blbost, o to by som sa nebala. Ale aj tak vyhodene peniaze. Kazda sonicka kefka, co sme mali, prestala fungovat po 2 rokoch, max do 3 rokov. Baterie sa nedaju vymenit. Nikdy viac. Obyc. kefka urobi tu istu robotu, ak si budes cistit o 2 min dlhsie.
@anonym0001
tak snáď ich nebudú robiť necelý život, ved by nezarobili 😁
@anonym0001 no ja neviem, kde bola u vás chyba. Ale ja mám kefky snáď 7 rokov. Ak nie viac.
@anonym0001 Nielen že vydržia dlhšie, ako píšeš, ale keby aj nie, tak nie je problém ich vymeniť. Šikovnejší domáci kutil, čo má pájkovačku ich vymení do pol hodiny na ktorejkoľvek elektrickej zubnej kefke, či už je sonická alebo nie. Ak nie, tak v servise to tiež robia.
https://www.youtube.com/watch?v=b79jr8IotHwhttps://www.youtube.com/watch?v=puHS8SY5VBoNever všetkému, čo kolegovia, známi či kamaráti povedia. Nevypadávajú kvôli nim plomby. Ale dobré je striedať zubné kefky, či používať na zubnú hygienu viac prostriedkov a striedať ich - klasická, elektrická, sonická, zubné nite, a pod.
@anonym0001 uz tri roky cakam kedy mi umrie rotacna elektricka kefka, ze ju konecne vymenim za sonicku a potvora jedna, uz piaty rok drzi, a to ju pouzivame traja (mame kazdy svoju hlavicu, len aby nedoslo k nespravnej interpretacii)
veľa ľudí nerozlišuje sonickú a elektronickú zo sonickej určite nevypadávajú plomby pri správnej technike, to neviem ako by si na tie zuby musela tlačiť a aj tak si to neviem predstaviť 🤷🏻♀️ Philips stále upozorní čo i len trochu vyšší tlak je na zuboch. S elektronickou nemám skúsenosť.
@domka222 ja mám s tým osobnú skúsenosť. pri používaní takej kefky mi ostali precitlivené krčky. po prechode na klasickú kefku (a mäkkú) sa mi to vrátilo po čase do normálu. Akože, môžem používať sonickú, ale nanajvýš tak 3x do týždňa, iste nie 2-3 krát denne, okamžite sa ten problém vráti.
Ak by si ju mala uvoľnenú, tak by ti vypadla skôr či neskôr. Bohvie aké plomby mala kolegyňa.
to sa kedysi tradovalo,že z toho vypadávajú plomby a ako vidím,ešte furt to ľudia šíria....
A s tými krčkami to je tiež blud,aj obyčajnou kefkou si to môžeš spôsobiť.
@viestta aka znacka? Nejaky drahsi model? Ja som popravde skusala len do 50€. Viac by som sa bala dat, prave preto, ze nikto nevie, ako dlho vydrzi.
@anonym0001 oralB, netusim co stala, nema ziadne vychytavky typu "vykecava sa s mobilom a na fb zavesi o ktorej som si dnes zuby drhla", proste simple model co mali v elektre
@viestta mne OrabB zdochla ako prva hned po 2 rokoch a 3 mesiacoch 😀
Plomby neviem či vypadávajú. Mne z nej neskutočne brnela hlava a vrátila som ju.
Mne zubarka zas odporučila sonicku kedze som pri preventivke spomenula ze by dcerka 6r mala záujem. Tak povedala ze radsej sa mam sústrediť na sonicke kefky nez obyčajne elektrické