Ahojte, mam problem s unavou. Od rana do poobedia byvam extremne unavena. Pasujem sa s tym cele roky. Mam problem so stitnou zlazou a nedostatokom zeleza. Uzivam lieky na sz a aj zelezo a ine vyzivive doplnky. Spavam +-7 hodin. Pamatam si, ze to trva od strednej skoly, vtedy som malo spavala, tak som to pripisovala tomu. Vtedy som problem so sz nemala. Neskor v praci som to zazivala tiez, zivala som nonstop a nevedela som sa sustredit. To som pripisovala tomu, ze som pracovala na zmeny a mala som rozhadzany biorytmus, ale nie vzdy som mala pracu na zmeny, ale unava mnou lomcovala vzdy. Teraz som na RD a takisto. Teraz namam napriklad tak vela fyzickej aktivity a napriek tomu sa citim ako banik. Citala som knihu cirkadianni kod aj preco spime, snazim sa fungovat vramci moznosti tak, aby dobre bolo, ale ten boj s veternymi mlynmi neuticha. Neviete mi poradit co by sa dalo este s tym robit?
Vyriesit svoje traumy. Citam zas knihu o tom a mnoho ludi lahko vzblkne a mnoho zas sa utlmuje. Ja som utlm. Nonstop som spala kedysi.. Teda psychicky si ok? Ze radostna nalada len telo nepusti ci naopak?
@unicornlady TSH som mala vysoké hodnoty, ale užívam L-Thyroxin 125, pred mesiacom som bola na kontrole a už sme to dostali do normálu. O žiadnych zápaloch neviem ani o alergiach a intoleracich.
@ivangeline Aktuálne nie som úplne najšťastnejšia, ale neviem či je to kameň úrazu lebo to trvá celé roky a boli obdobia, kedy bolo všetko v poriadku, ale verím tomu, že je to jedna z príčin.
Ako som zbadala názov diskusie, hneď mi prvé napadlo spýtať sa na štítnu žľazu a železo (keďže to mám aj ja, lieky na štítnu žľazu a železo).
Čo sa týka tej štítnej, čo presne máš? Máš aj zápal? (lebo ten dosť spôsobuje únavu).
Možno nejaké nezistené alergie, intolerancie?
Spýtam sa aj na stres, psychiku. Pretože to poznám na sebe, že ak ma niečo napr. nahnevá, sklame atd.. viem sa psychicky deptať a to človeka veľmi unaví.