Som pomalá

9. apr 2024

Som dosť pomaly typ hoci sa snazim a dávam zo seba maximum čo mozem, od malička mi vždy rodicia vraveli ako mi všetko trva, že mam pridať a mat švih hoci ja som mala pocit že proste rýchlejšie to už nejde. Zistila som ale casom že naozaj mi všetko dlho trva, dlho upratujem, dlho napríklad cistim zeleninu na varenie, dlho umývam riady atd atd. Proste veci ktoré ma napríklad muz hotove za výrazne kratší cas ako ja. Zistila som, že je to tak aj v práci. Mam pocit že som úplne drevená hoci sa snazim. Som z toho dosť smutna a demotivovana. Prosím nemate nejaké typy ako “sa zrychlit”? Pripisujem to aj tomu že som perfekcionista ale chcem s tým tempom nieco robit no napriek tomu mi to nejde.

00momo
9. apr 2024

Nie si sama .

minenkak
9. apr 2024

Môj muž potrebuje presne hodinu, aby vyšiel z domu,ja dvadsaťpäť minút,spravím si čaj , ešte si stihnete aj hlavu umyť a naháňať chlapa nech sa pohne

black_wolf
9. apr 2024

Nastavit si stopky ;) napr 10 min na rychle upratanie miestnosti. Pripadne odsledovat, kolko co trva a snazit sa zakazdym zlepsit cas o par sekund.. kebyze mas problem sustredit sa na 1 cinnost, tak je tam nejaka predispozicia na ADHD, ale toto je asi len cista lezernost

luga_luga
9. apr 2024

zivotne tempo sa neda menit, snaz sa z toho vytazit, co mam pomalsich kolegov, maju dobru a pedantnu robotu a podla mna ani neumru na infarkt

vikusjk
9. apr 2024

No otazka je, ci ti to trva dlho, lebo napr. pucujes nejaku skrinku 10 minut namiesto dvoch, alebo pre pomalu pracu ruk?

tanyan
9. apr 2024

Dôležité je či budeš spokojná, ak veci budeš robiť síce rýchlejšie, ale menej kvalitne... Vieš si predstaviť, že síce budeš mať veľa fajok pri úlohách, ale nebudeš mať dobrý pocit z dobre vykonanej práce? Nebolo by lepšie napríklad presunúť úlohy, kde je najväčší rozdiel v potrebnom čase napríklad doma na manžela?
U nás doma napríklad zeleninu čistí a krája manžel, lebo ja by som chcela mať všetko dokonale čisté a pokrájané na rovnako veľké kúsky. 😀

lindous
9. apr 2024

Máš prácu kde to vadí? Obmedzuje ťa to nejak výrazne v živote, teda cítiš, že ti to potom povinnosti berú príliš veľa voľného času? Pripadne tým obmedzuješ svojich blízkych? Proste máš dôvod sa začať nasilu naháňať alebo len máš pocit, že by si mala?

zorkahorka
9. apr 2024

Ty budes byk, ze? Netreba bazirovat na dokonalosti, nikyo to nikdy neoceni. Nastav si hodiny o 5 minut skor, aby si vysla z domu na cas

gribka1
9. apr 2024

Ber to tak, ako to je, nezrýchliš, koho poznám, tak rýchlejšie to nedajú.

mira0611
9. apr 2024

Ahoj, bože mat ten tvoj temperament. Ja som zas rychla aj v praci aj doma, a predsa mam pocit, ze nikdy nic nestiham, ze meskam....ze toto a toto treba rychlejsie, stale som nervozna, lebo vsetko rychlo. Mas pracu, co je super, si pedantnejsia a som si ista, ze nemas problemy s tlakom.
Vsak ty si super! Načo by si to chcela menit? Radsej napis knihu ako zit kludne a bude to bestseller!

luccija
9. apr 2024

To je temperamentom to príliš nezmenis

eeffka
9. apr 2024

@luccija presne, ja som ten typ co rukou miesa a nohou zatvara skrinky, ked vypnem plyn , je spratana kuchyna. Moja mama tam ma akoby varila pre 20tich 🤣🤣🤣

luccija
9. apr 2024

@eeffka ani nehovor🙂môj muž je pomaly a precízny myka mi okom, keď ja spravím komplet mäso a on ešte ani neosupal zemiaky.Minule dom mu povedala, že zalievam zemiaky vodou z kanvice nech sú skôr, že on má čas čakať🙂 Ale v podstate mu závidím ten kľud a pohodicku.A ešte horšie, že dcéra je po ňom🙂)keď bola menšia som sa bála, že si nestihne v skole vybrať zošity na hodinu a ísť na wc

autor
9. apr 2024

@zorkahorka ja praveze nemam problem napríklad s meškaním, vo vychystani sa som rýchla. Skor ta manuálna praca mi trva. Doma mi to ani tak nevadi, keď upratujem na to mam cas ale napríklad keď som v práci tak si aj kolegovia všimli že kym ja urobim jednu vec oni majú dve a trápi ma to.

thoughtfulweirdo
9. apr 2024

@mira0611 Presne, ja mám takéto lážo-plážo muža, všetko v pohodičke, s kľudom, má čas. Často si z neho uťahujem, že má kúpeľné tempo 😄 a ja som totálny rýchlik, skok sem, skok tam, odtiaľ zas hentam, tu treba to, tu zas ono, jednou rukou robím jedno, druhou druhé, na tretie myslím, chcem stihnúť za jeden deň týždňový program 😅 a keď sa snažím zvoľniť a naschvál robiť niečo pomaly, som nervózna, akoby ma ktosi stopoval 🤷🏻‍♂️

mira0611
9. apr 2024

@thoughtfulweirdo opisala si ma 🤣

lakebabe
9. apr 2024

Ja ti náhodou závidím. Chcela by som mat niekedy taky klud pri robote . Ja som úplný opak totálne všetko robím rýchlo a naraz tristo veci a môj muž je ešte horší, niekedy to tu vyzera ako v blázinci, ale zas toho stihneme za týždeň ako niekto za mesiac 😄 ale chýba mi taký ten kľud, no stress, ja to tak neviem v kľude bez stresu fungovať pomaličky.
Podľa mňa s tým moc nespravíš to je o povahe.

katka700
9. apr 2024

Keď robíš veci rýchlejšie nie je to tak precízne. Keď doma upratujes hodinu poriadok vydrží dlhšie ako po rýchlom akože upratovaní.
Čo robíš v práci? Možno výsledky tvojich kolegov nie sú práve najdokonalejšie ale ešte ok, tam sa môžeš inšpirovat čo "odflaknut" a teda urobiť rýchlejšie.

k47
9. apr 2024

Tiež som pomalá. Ale už ma to netrápi, keď ma za to nikto nebuzeruje. Obklop sa ľuďmi, ktorí to nevidia ako vadu (partner, práca, kamaráti) a tiež na to zabudneš 😉.
S tým perfekcionizmom sa ale dá trochu hýbať. Naučiť sa, že "perfektné je nepriateľom dobrého" a pravidlo 80-20. Niekedy fakt tie detaily nie je potrebné uhladzovať zbytočne dlho.
No a na niektoré veci pomáha tréning. A káva. A dostatok spánku.

dejka77
9. apr 2024

Mne pomaha ked som pod tlakom a musim si pohnut (ale neplati to stale), pripadne ked tu cinnost robim dlhsie obdobie, zlepsim sa.

monciika
10. apr 2024

Ja som presne taká istá. Priateľ má už 10 zemiakov nacistenych a ja len dva 😂. Nejak až tak ma to neobmedzuje, len v práci keď mi niekto povie že som pomalá, tak ma to zamrzí, lebo fakt tam sa snažím čo najrýchlejšie ale nejde to aj tak, ako by som chcela. Ako keby nemám obratnosť alebo čo, alebo neviem tak rýchlo robiť rukami. Ja už som si na to zvykla a bohužiaľ komu sa nepáči tak čo už 👋😂 alebo aj keď upratujeme on raz dva a ja všetko pekne pomaly, často krát si to ani neuvedomim, len keď mi povie že mi to strašne dlho trvá, tak vtedy trošku pridám 😂

ja_nika
10. apr 2024

Aj ja mám ten pocit a s pribúdajúcim vekom sa to zhoršuje. Ako mi dobre padne,že nie som sama.

sasenkas33
10. apr 2024

Niekedy by som brala mať pomalé tempo lebo ma raz šľak trafí..ja stále všetko v zhone,rýchlo a uháňam aj chlapov doma,normálne mi žila naviera keď vidím ako všetko pokojne pomaly robia ..
Keď sa chlap ponúkne niečo doma pomôcť tak jedine riad umyť v sobotu po raňajkách môže,kým ho umyje ja mám spratany celý byt a už nervózne stepujem lebo chcem kuchyňu vysávať a šomrem že zavadzia len aby si pohol 😀
Maximálne nenávidím keď si niekto k tomu aby si dal ponožky musí aj posedieť 🫣 však si ich za pochodu natiahnem nie? Ešte pri Tom stihnem aj čosi rozhádzané uložiť 😂😂😂

evickuska
12. apr 2024

znamena, ze si pokojna a vyrovnana 😁

adelkaa159
19. apr 2024

Neumries na infarkt bud spokojna , tazko to zmenis mozno trosku sa nakopnut nejak, a inak nemas problem zo štitnou? Skus si ju dat vysetrit pri nej je spomalenosť,ja zomrem na infakrt ja som typ cloveka kde je vsade 😂neznasam čakat ked nieco chcem vybavim to hned aj za cenu ze budem hodinu telefonovať 😂poupratujem za hodinu ked zacnem neexistuje nic ine aby ma vyrusilo proste idem makam lietam a tiez to rada robim dobre, nemam rada neporiadok ale proste rychlo ale mam dni kedy sa mi proste nechce,vcera bol presne ten den 😂a ked sa mi nechce tak to trva

zazka666
24. apr 2024

@adelkaa159 kúp si techniku, robot, umývačka, bezehli všetko, deleguj povinnosti. V práci idpozoruj od kolegov vychytávky, predpriprav si dopredu, urob si plán