Slonie žradlo

nona31
5. jún 2018

Baby robila som slonie žradlo môžem dat trochu aj 2 ročnemu ked je tam tatarska omačka? Jemu som odobrala trochu a dala som len malu lyžičku tatarskej.... Dakujem

0silvia0
5. jún 2018

@nona31 tento typ jedla vôbec nie je vhodný pre malé deti a pochybujem že by takéto 20-zložkové prechutené jedlo vôbec takému malému dieťaťu chutilo. Myslím, že keby si mu dala uvarené vajce a kúsok chleba urobíš lepšie.

nona31
autor
5. jún 2018

Akurat sa zobudil zbadal to a že fuuj tak som rada že nechce ani ochutnat 😁

0silvia0
5. jún 2018

@nona31 no ja by som si tiež nedala 😖
Aspoň máš po starosti😎

janhe
5. jún 2018

Mozte hodit recept?

nona31
autor
5. jún 2018

50dkg jemnej salamy 1 velku cibulu 4-5 vajec na tvrdo a uhorky kysle cca7-10 podla velkosti.... ja som salamu nakrajala na rezance a uhorky a cibulu na kocky... Do maleho hrnčeka 3 polievkove lyzice pretlaku 3 Pl horčice 2Pl oleja sol, čierne ml.korenie, 1 lyžičku cukru povarit nechat vychladnut....všetko zmiešaš a nakoniec pridaš tatarku ja som dala len 3-4 Pl....😉😀

verca888
5. jún 2018

evidentne si vie aj sam povedat co je pre neho vhodne a co nie 😂

matazirafa
5. jún 2018

@verca888 ja zdieľam jeho názor 🙃 😷

ukulela
5. jún 2018

mimo temy, ale uz ako nenazveme tie jedla - ja pocujem vyraz slonie zradlo prvy krat 🙂 a pritom obycajny salat ... moj ma 3 a okolo tatarky este ani nesiel, max z tychto pochutin kecup - aj to s mierou. kysle nemusi, ale napr kyslu smotanu mu do jedla davam normalne (namiesto tatarok a pod)

nona31
autor
5. jún 2018

@ukulela 😂😂😂😂aj mna to zarazilo ked som to prvý krat počula no obyčajný šalat ale tak sa vola....😉... Ani moj ešte tatarku nemal preto sa pytam... Ani neochutnal a nechce co som rada tiež by som mu moc nerada davala niečo taketo....

bodkolienka81
5. jún 2018

@nona31 sranda, my ked sme doma robili slonie zradlo, tak to bola nadrobno nakrajana cinska kapusta, kukurica, sunka, cestoviny premiesane bielym jogurtom, solou a bylinkami...ako pozeram, cely cas sme jedli nieco ine.. :D Ale teda spat k otazke, majonezu/tatarsku, salamu, surovu cibulu, kysle uhorky a cierne korenie 2rocnemu synovi nedavam

ukulela
5. jún 2018

@nona31 na tatarku kasli, davaj mu napr tu kyslu smotanu aleo jogurt - na ochutenie do omacok, zeleninovych salatov (ak zje) ... ja napr tatarku tiez len symbolicky, radsej lupnem smotanu do salatu a kuss citronovej stavy ...

marusia12
5. jún 2018

@nona31 No tak toto by som nejedla ani ja 😀

tenerifka
5. jún 2018

Prvykrat v zivote pocujem vyraz "slonie zradlo" v spojitosti s jedlom pre ludi😂....aj ked po precitani receptu by som to jedlom ani nenazvala

janhe
5. jún 2018

Tatarku moja jedava od 2rokov a chuti jej
Ona nemoze kecup cize je tatarku aj ku karfiolu a pod

janci05
5. jún 2018

Náhodou je to veľmi chutný šalát, ale my sme ho robili bez majonézy a vajíčok. " Slonie "sa volá preto, lebo sa má robiť až z 1 kg mäkkej salámy, 5 cibúľ a 7 kyslých uhoriek. Potom sa dá len ten nálev z pretlaku, horčice atď. Narobí sa ho veľa a najlepší je na druhý deň.

helka77
5. jún 2018

2 rocnemu nevhodne takze nastastie vyriesil to za teba, ale zas neviem co niektore robia vedu z toho,je to podobne ako parizsky salat ktory si denne kupuju stovky ludi, nazov slonie zradlo poznam aj ja uz hadam 20 rokov odkedy som mala vlastnu domacnost takze je to klasika este nasich mám

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
5. jún 2018

@lenkakravcova ved pisem, ze kecup ano, ale s mierou. ja ho kupujem, z paradajok robim leco, tak nech si nezvyka na umele dochucovadla - ale pravda je, ze kvoli malemu premyslam, ze tento rok skusim aspon trocha kecupu navarit.

mirage
28. sep 2019

@janci05 Ako sa moze nieco, kde je makka salama - akasi lacna zmes bez masa - nazvat "salatom" ?

janci05
29. sep 2019

@mirage Neviem, aj Parížsky šalát sa volá "šalát" a ide tam mäkká saláma. Ja som to nevymyslela.