Ahojte, máte prosím skúsenosti s touto rastlinou? V podobe jadierok (semienok) rada by som ho skúsila na prečistenie pečene a organizmu a chcem vedieť vaše skúsenosti, nechcem čaje ani tablety,ale takúto podobu.A ešte by ma zaujímalo aký je rozdiel, alebo či nejaký je keď na nete sa dá kúpiť za 7-12€ a u nás v lekárni za 1,50€ ?
@andyja15 treba si pozriet ci je to 100 %produkt, a nie nejake primesy
máš to úplne jedno či tabletky či čo, môj muž mal steatózu a pil iba čaje a pečeň.testy po pol roku boli OK, samozrejme trošku schudnúť trebalo...jesť menej vyprážaného... syry...
Podla mna je najlepsie davat si ho cisty. Ja mam aj olej cisty z neho, ale aj suseny ho mam. Davam si to tak na striedacku, raz jedno raz druhe. Pride mi to lepsie ako jest tabletky 😉
Najlepšie kúpiť olej z pestreca a dávať si každé ráno nalačno.sice je drahší ale má príjemnú chuť. Môjmu manželovi pomohol viac ako tablety alebo kapsule a odvtedy problém s pečeňou nemá.
caj z neho vraj ani neni dobry, teda chutovo ano, ale ze sa znicia pri tom zaliati horucou vodou nejake prospesne latky, cize ja uz len olej nalacno kazde rano 🙂
Manzel si daval pestrec a kombinoval s ciernym kminom. Mal tu formu semien a pomohlo mi to. Uzival asi 3 mesiace.
Najlepšie sú granule alebo drvené semienka/pozor,drvia sa strašne ťažko/,syn mal mononukleozu,dosť som si zisťovala,napr. olej ani čaj nie sú tak účinné ...a samozrejm ediéta,bez nej škoda penazí na pestrec.
My ho mame aj nasadeny,zvykneme si dat obcas za lyzicku a pochrumeme😉My to len tak preventivne,takze sa neviem vyjadrit k ucinku.
@andyja15 išla by som do tabliet od Dr maxa(najlepsi pomer cena/kvalita)