Dobrý pred hodinu som strikala savo proti pliesni. A neviem za ako dlho to vyprchá vetrala som asi pol hodku mam ročného syna neviem ci ho mam nechat izbe spat ci to ug nebude smrdiet neviem
ahoj, my sme toto isté riešili nedávno, až na to, že som tehotná.. opakovane sa nám od jesene robí pleseň okolo vchodových dverí, drží sa tam veľká vlhkosť.. žiadne domáce ani babské recepty nepomohli, ani lacnejšie či slabšie prípravky.. zabralo až Savo, čomu som sa snažila do poslednej chvíle vyhnúť, aby som to ako tehotná nedýchala.. nakoniec sme ho použili, no vetrali sme vstupnú chodbu skoro celý deň a ešte dva-tri dni som to tam aj tak cítila.. raz ma tak naplno, že na wecko som musela prejsť s respirátorom, aby som to necítila.. našťastie máme vstupnú halu od obývacieho priestoru oddelenú dverami, takže sa to až tak nešírilo, no nebolo to pre mňa dvakrát príjemné.. dieťa by som v tom smrade nenechala spať
Zevraj, ked ho vypijes, tak dokonca lieci... 😅
@donutka99 primalex ma prostriedok v spreji proti plesniam na stenu
@viestta a keď už to nieje tak cítiť aj keď miestami to ešte cítim môžu deti normálne tam spat lebo sestra ma 7 a syn má 1rok a oni obaja nechcú byť obyvacke chcú byť v izbe tak neviem no som s toho zmetena na jednej strane si vravím ze možno už to naozaj nieje cítiť a na druhej si vravím ze to možno ešte cítim lebo keď som to robila tak preto ešte stále vetram
@queen_mary to som ešte nepočula 😱
@queen_mary, no po aktivacii niektoreho chloridu kyselinou citronovou kvapka ano, vraj lieci. Len ked to napies tak, ze "ked ho vypijes, tak dokonca lieci", lahko sa moze stat, ze by to niekto mohol vyskusat a dobre by si rozleptal sliznice.
@roja01 jasne, ja som to napisala sarkatisticky. Osobne by som to do ust v zivote nedala. Ale bolo raz okolo toho velke halo a ludia to pili. 😀
Keď som bola so synom na pôrodnici, prišla upratovačka a naliala do vedra s vodou savo, umyla izbu a išla preč.. robila to každý deň.
@queen_mary, ano celu knihu o tom Jim Humble napisal. Jedna sa o kvapky MMS1 a MMS2 a DMSO.
Inak chlor rychlo vyprcha a bezne sa dava do zahradnych bazenov. Aj do tych, v ktorych sa kupu deti. Ak sa pri pouziti Sava dobre vyvetra, tak sa nic nestane.
@queen_mary ved už na slovensku je jeden predajca,čo predáva za nehoráznu cenu doplnok výživy z USA. Smrdí ako riedené bielidlo,chutí ako riedené bielidlo. čo podla mna i jednoznačne bude.
@donutka99 Nechaj im otvorené dvere na noc, nech sa chlorovy vzduch v izbe zmieša s čistým v chodbe.
@darinkaninka nechala som otvorené dvere ale stále mam obavy ze ten vypar z toho sava. Im ublíži lebo čítam na nete a píšu tam že to škodí ale už necítim to savo iba miestami do rána dúfam ze to bude pohode a ráno zas budem vetrať nech už je pokoj
Ja používam savo skoro denne a som v garzonke, ja mám mykózu na nohách a teda kvoli dcérke musím stále dezinfikovať. Robím to hlavne keď ideme preč, ale to je doma zasa náš úžasný psík a nechcem nechať otvorené okno kvôli myšiam (nemám sieťku, mám dve strešné okná). Neviem, čo iné cenovo výhodné kupovať okrem sava na tú dezinfekciu, aby to zničilo aj takúto mykózu 😕
Klasicke sprejove savo proti plesniam mne teda smrdi dlho, citim ho cely den, tazko sa vyvetrá, ale kupila som take iste, len vo forme peny a zda sa mi este ucinnejsie a po hodine vetrania uz nebolo citit nic. A lepsie sa s tym manipuluje podla mna.
@zvieratko31
@jaond19 ja mám to klasické savo ako je v tej veľkej fľaši a dávam si ho do fľaše ako od okeny a pod. Ako nesmrdí to nejako dlho, ale budem to radšej robiť tak, keď budem doma a vyvetrám. Nechávam pôsobiť min 15 min aj viac, než ide do sprchy dcérka.
@zvieratko31 no a prave tato pena po nastriekani ihned zacne "syčať" na tej plesni a po cca 3 minutach uz vysičí a plesen je prec a moze sa hned vetrat, je to rychlejsie ;) som rada ze také vyrobili, robieva sa nam v rohoch plesen a detom vadí ta "vona" sava a chlapa z toho az napína. Teraz ked pride domov ani nevie ze som robila so savom
@jaond19 no vieš, len ja keďže mám tento problém, miniem toho sava dosť a nemôžem stále kupovať takto drahé 😕 verím, že je to dobré, ale je iné striekať to na pleseň takú a pleseň ako mám ja. Ale ďakujem
@donutka99 smrdiet to bude dlho. Nabudúce na plesne použi bezchlorove prípravky, ktoré sú účinnejšie a hlavne neodparuju sa do vzduchu