Signalizuje chuť na určité jedlo chýbajúce vitamíny?

4. okt 2024

Ahojte, hovorí sa, že chuť na určité jedlo môže signalizovať chýbajúce vitamíny.
Mne sa až slintá za dobrou cibuľou ale nenormálne, a to nie som veľký fanúšik. Môže to znamenať, že mi chýbajú niektoré živiny?

vanilkovazmrzka
4. okt 2024

Nie si tehotna, ked zrazu chces jest nieco co bezne nemas v laske? :D

januska12323
4. okt 2024

Hovorí sa to. Mne asi teda chýba vitamín zet ako zemiakové čipsy 😁

minenkak
4. okt 2024

Cibuľa je prírodné antibiotikum,možno budeš chorá

deti95060810
4. okt 2024

nie si tehotná?
ale áno, chuť na istý druh môže znamenať málo vitamínov popr. niektorých živín...

aliziana
4. okt 2024

Ja mám stále chuť na vitamín Č ako čokoláda...

ariannazara
4. okt 2024

@aliziana presneee 😂😂😂

majamat
4. okt 2024

moze, ale teda je dost problem zistit, co chyba.

ja osobne som vyrastlaa na klasikom masle, co nei kazdemu chuti ( naor moja dcera ho nemusi ), no chutilo mi na chlebe, ci pecive.
pred par rokmi som amla fazu, ze mi chutilo ciste, ked som ho neikde pouzivala, jedla som ciste. v tom obdobi mi zistili vazny nedostatok vit D. potom tato chut presla a fakt je, ez som neico podobne mala aj predchadzajuu zimu, ajked nie v takej intenzite. zrejme sa to takzto u mna prejavuje pri nedostatku Decka.

no napr som mala v minulosti nedostatok niektorych B-vitaminov,a le nemam pocit, ez by som amla nejake chute. a teda tento nesotatok uz musel byt tiez vazny,alebo som takmer rok mala vlemi neprken afty- velmi podrazdene zapalene, takmer stale a aj viacere naraz. dokonca som mala popritom 2x zapal dasien so zvacsenymi uzlinami a 1x aj s horuckami.
ked som zacala s uzivanim B-komplex forte, preslo to, no po par mesiacov po redukcii davky som mala afty opat az po 4-5m som bola schopna znizit davku na 1/2 denne bez toho,a by sa mi afty objavili apostupne som presla na obycajny B-komplex. teraz si ho obcas hodim, obzvlas, ak sa mi ukazu afty.