Dobrý deň, viete mi poradiť čo so schizofreniou? Cítim sa zle až mizerne, hoci beriem lieky. Priznám sa, nestretla som sa s takýmto stavom. Objednala som si výživový doplnok. Všetko musím odmietať, dokonca mám pocit, že už nevládzem. Stáva sa, že niektorí majú diagnostikovanu so schizofreniou aj depresiu. To neriešim. U mňa na druhej strane prevláda pocit beznadeje až bezvýchodisková situácia. Viem, že by som to mala konzultovať s Dr., ale iná možnosť tu predsa je. Lieky som vsetky vyskúšala. Kočky viete povedať čo na to?
Pokračovanie k článku: Podotýkam, že tie lieky, ktoré užívam, sú vyhovujúce. Čo vy priatelia odporúčate?
@meninka To je zavazna diagnoza, hlavne musis brat pravidelne lieky, inac by to bolo ovela horsie. Skusila by som mozno nejake psychoterapie, potrebujes sa s niekym rozpravat o svojich pocitoch. Ak by sa to zhorsovalo, uvazovala by som aj nad hospitalizaciou. To uz musi Tvoj lekar zhodnotit. Samo to neprejde.
Mať dobrý denný režim. Naplánovať si aktivity, ktoré máš rada a držať sa ich najlepšie denne. Ja rád chodievam cvičiť do posilňovne, na bicykel, šachy, či menšie čítanie náučných knih a tiež krížovky.
@meninka nemyslím,že MK ani ujo google, budú dostatočne vzdelaní v tomto odbore. Vo vlastnom záujme navštív svojho psychiatra, neexperimentuj.