Sanitizér - za a proti

13. sep 2023

Myslím tú dezinfekciu na ruky. Kamarátka ma presviedča, že tým deťom ešte viac škodím. Keď sme na ihrisku a chcú jesť, vždy použijem dezinfekciu a vlhčené obrúsky. Kamarátka však pri každej tejto situácii vytiahne to, že robím hlúposť, ak im to dávam na ruky. Aká je pravda? Prečo sme to teda celý kovid používali? Nemáte prosím nejaký článok, kde sa píše, či to pomáha, alebo nie? Ďakujem

nyusika
13. sep 2023

nie je to blbost, ja som take pouzivala davno predtym, ako nastala era Covidu.
vdaka mojim nemalym zasobam takejto dzinfekcie som bola dlho safe, ked sa zrazu vsetka zo zaciatku kovidovej ery vykupila 😀

cocolino234
13. sep 2023

@autorka tu máš vyjadrenia a odporúčania od world health organization čo sa týka hand sanitizerov. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK144054/

Ak si tvoja kamarátka myslí, že dezinfekcia rúk škodí, tak by sa mala vrátiť naspäť do školy. Ty to samozrejme nikdy neprestávaj robiť Alkohol v dezinfekcií sa vyparuje extrémne rýchlo a nemá ti ako uškodiť, práve naopak, robí len dobrotu. Samozrejme pri prehnanom používaní si môžeš všimnúť suchšie ruky ale to je v podtste nič. Takže deťom vždy dezinfikuj, to je ako umyť si doma ruky pred jedením, len vonku nemáš vodu, tak sa treba vynájsť. Pretože jedlo treba vždy jesť s čistými rukami, to hádam robí aj tá kamoška.

simca06022011
13. sep 2023

Podľa mňa stačia utierky. Dezinfekčné gély nie sú iba ten alkohol..všetko s mierou. Používam to jediné ked fakt nie je iná možnosť. Cestujeme dlho, verejne toalety s pod používame.

nyusika
13. sep 2023

@simca06022011 ale gely su ekologickejsie. a naozaj neskodia, maximalne vysusuju - ako pise
@cocolino234

autor
13. sep 2023

@cocolino234 ďakujeeeem 😬 Vždy som bola ticho, keď to komentovala, takto mám aspoň relevantný zdroj 🙂

simca06022011
13. sep 2023

@nyusika ked myslíte 🙂 ja sa nehľadám... ona používa aj utierky , plus utierky použijeme aj na tvár a pod