Ahojte žienky,idem si ku vám po radu,trpím rosaceou a už som s toho strašne zúfalá.Nikto v mojej rodine ani okolí toto nemá,tak si pripadám ,že som jediná na svete.Mám brutálne červené líca,niekedy aj čelo a nos.Všetko mi to začalo po pôrode pred 1,5 rokom.Nemala som to hneď ale až o pár mesiacov sa mi začali robiť červené bodky a maličké vyrážky.Kozmetička mi povedala že sú to žilky,tak som začala googliť.Čítala som že na to pomôže aj lasér tak som vyhľadala v okolí laserové centrum,tam mi povedali že mi to krásne zmizne aj vyražky.Bola som na 3 zákrokoch a otrepala nehorázne prachy (aspoň pre mňa keď som md ) a absolútne nič. Teraz som bola na kožnom ,kožná sa mi absolútne k tomuto nevyjadrila iba mi vzala krv a mám čakať,dala mi vzorky krému od bioderma ar. Zatiaľ nič moc ,ale používam ju krátko.Mám pocit,že to mám každým dnom horšie ,tak sa hanbím už,niekedy ani make-up neprekryje.Máte prosím nejaké rady alebo skúsenosti aspoň ako to zmierniť ? Štiplavé,korenisté nejem iba sladkého na kilá,to áno,ani sauna ani nič podobné.Ďakujem krásne.
Mne škodí hlavne stres a v zimnom období vidím zhoršenie,
@andyja15 moj ocino tym trpi asi dva roky.. Zaciatky boli velmi tazke tiez toho pochodil po lekaroch v podstate zo ziadnym vysledkom.. Skusal rozne kremy az natrafil na jeden ktory mu tvar nedrazdi a aj pomaha a uz nieje taky cerveny.. Krem je na rosaceu idem pridat foto.. Tento priamo nieje na tvoj problem ale pod touto znackou to najdes aj na nete priamo na rosaceu..Snad ti pomoze a zmierni vyhadzanie..
ahoj niesi jedináá mam to aj ja už pár rokov :D odkiaľ si? ja už rok navštevujem primárku Zelenkovú ktorá ma svoju kliniku vo Svidníku, vrelo odporúčam, ja som maximálne spokojná moja pleť je o 100krát lepšia, začervenanie mám teraz ked sa začina toto zimne obdobie horšie hlavne prechodi zo zimy do tepla to je brutál citím sa ako by mi mala cela tvar zhorieť ale od kedy používam výrobky od pani primárky je to oveľa lepšie....je to sukromny lekar takže stoji to peniaze ale zlepšienia su viditelne...ak chceš viac info napíš mi súkromnú spravu 🙂
Mám to aj ja, chodím k super dermatologicke a skvele mi pomohol liek (krém) Soolantra. Úplne mi to ustúpilo a mám tvar cistu - teda som momentálne v remisii.
Kľudne mi nápis správu ak chces.
Ahojte dievčatá, aj ja som to mala (mám) užívala som rôzne krémy, niektoré zabrali na chvíľu, iné vôbec, iné celkom dosť.. No potom som narazila na lekárku, ktorá razí teoriu, že nič rosaceu aj tak z krémov neodstráni... Poslala ma k lekárovi v BA, ktorý to laseruje... bolesť ako sviňa... nechala osm tam do 400 €, na druhý den som bola opuchnutá, vyzerala osm ako zbitý pes... ale teraz vidím, že sa mu tie otrasné žilky podarilo pekne odstrániť... nevedela som, že tam treba chodiť opakovane.... asi by osm sa na to pri tejto info nedala... ale v skutku som rada, že som to skúsila.. a ked zabudnem na bolesť, pravdepodobne pôjdem opäť
@25kika ďakujem ti za info, závidím, že máš super lekára,mne by bolo už teraz jedno že by som si zaplatila súkromníka,no som od Myjavy . Mňa najviac štve že okrem červených líc ich mám aj také hrbolate,vriedockove a tá červeň nieje taká zlatá dokopy ale mám to v takých bodkach jedna bodka u druhej,je to také škaredé,ja som kožnú navštívila ešte len teraz, ešte mi ani nič nedala, čaká na výsledky z krvi tak uvidím,ale tak sa strašne hanbím, vyhýbam sa pohľadom, radšej cumim do zeme keď som vonku,myslímsi že každý čo sa na mňa pozrie si myslí aká som len otrasná, škaredá.Dost to riešim,a som z toho na nervy.
@laurakrauz no a čo som bola ja na laseri ani ťuk,tak som v to dúfala a nič,inak vyzerala som otrasne,sama modrina po celej tvári a nakoniec mi povedali po poslednom zákroku, že mám skrátka takú tvár a nepomôže mi to.🤷🤦
@janas17 môžem ti aj správu napísať,ale teraz tu tak v rýchlosti.Ten krém ( liek) je asi len na predpis, však? Ja som od Myjavy a pozerala som ty tuším od Ba,to je dosť ďaleko ak máš doktora odtiaľ.Rada by som to dostala tiež do takého kľudneho stavu.A kozmetiku používaš tiež výlučne na rosaceu?A stravu si tiež nejako upravovala?
@andyja15 čože??? To nemyslíš vážne§!! a koľkokrát si bola na laseri? ??
@laurakrauz bola som 3x ,keby mi to zaberá išla by som aj viac,ale ani ťuk.A to mi povedali pri odchode, že mi to nepomôže, neviem ale čo to bol za laser a či je viac druhov alebo ako.Bol to laser na žilky a inak aj kozmetička mi povedala že jej sa to zdá zbytočné, lebo aj keby mi to zmizlo žilky sa spravia po čase hneď vedľa ošetrovaného miesta,tak ja už fakt neviem.
Mne pomáha tamanu olej na noc a bioderma na rosaceu cez deň. Ale je to len zmiernenie. Čítala som, že pomáha aj IPL. Intenzívne pulzne svetlo, len som sa k tomu ešte nedopracovala.
@andyja15 je to podobne ochorenie ako atopicky ekzem aj ked ma iny charakter ..prave som pridal clanok . https://www.modrykonik.sk/blog/prevenar/article/rieasenia-autoimunitnych-ochoreni-dizgw2/