Ráno neviem normálne fungovať

Dnes o 09:07

Ahojte, neviem ráno normálne fungovať. Som malátna, unavená, točí sa mi hlava, ledva prepletám nohami. Pracujem z domu, takže väčšinou nemusím ráno nikam chodiť, za čo som vďačná. Príde poobedie a ja sa dávam do normálu. Má to tak ešte niekto? Štve ma to, lebo veľa ľudí okolo mňa ráno funguje na 100% a ja si pripadám neschopná.

zuzubb007
Dnes o 09:14

Keby som robila z domu som taká istá, podľa mňa to potrebuje naštartovať ráno vstat, a ísť preč, akože má to strašnú vyhodu robiť z domu, ale ja by teda doobeda bola spomalená a ledva dačo robila, vidím to keď je voľno tak sa mi nechce nič, podľa mňa to je tým, že si doma, vstanem behám ráno chytro raňajky, deti zaviesť do školy a som prebrata za 2 minúty 🤣

sisska96
Dnes o 09:15

Asi každí...... nie je to nič výnimočné

skusihu
Dnes o 09:18

asi sú dva typy ľudí. Ja vstanem o piatej, hneď dokážem pracovať, fungovať, ale večer o deviatej už spím. Môj muž je pravý opak. Ráno s ním nemôžem nič riešiť. Preberie sa okolo obeda. A najradšej pracuje v noci.

kristinka92
Dnes o 09:19

Merala si si niekedy rano tlak?

autor
Dnes o 09:24

@skusihu no ja to tiež tak mám. presne takto. som proste aktívna až neskôr, nie z rána. len som teda chcela vedieť, či nie som nejaký vadný kus alebo čo 🤦‍♀️

autor
Dnes o 09:25

@kristinka92 mávam nižší tlak, hlavne ráno 😏

tosaneda
Dnes o 09:27

..ja to tak mam cely zivot, rano skolka, skola (ked som bola dieta/teeneger).. utrpenie, ako dospela rano vstavat do prace 🤦‍♀️🤷‍♀️😱 na zabitie.. padne cca obed (12 hod.) A ja ozivam a chce sa mi aj zmenit svet.. ja som proste nocna sova a mam to tak cely zivot. Je o tom aj kniha aj studie (staci googlit) ze nie vsetci sme "stavany" fungovat rano..

veselo_neveselo
Dnes o 09:29

Jasne, ma to vela ludi. Vacsinou si myslia, ze sa s tym nic neda, ale da sa.
Rano potrebujes svetlo. Ak mas moznost, tak otvorit okno, ci vyjst von, pozerat von, ranne prirodzene svetlo je najlepsie.
V zime si nainstaluj take to umele slnko, ktore simuluje vychod slnka.

Inak cerstvy vzduch, napit sa vody, sprchu alebo ist na prechadzku.

Za samoztejme povazujem, ze dobre spis a dostatocne dlho. Ak v noci nespis, alebo kratko, tak sa nic nezmeni nech robis co chces. Do postele treba ist pred polnocou.
Pomaha mat stale rovnaky cas vstavania.
Samozrejmostou je nechytat mobil aspon pol hodinu rano. Nechaj mozog nech sa preberie prirodzene.

Treba brat Vit D, dostatovne davky, porad sa s lekarom.

Ale necakaj, ze vyskocis z postele ako lanka. Nie
potrebujes pomaly start, sprav si ranny ritual s cajom, alebo strecingom, alebo knizkou na gauci ( nie v posteli). Chvilu pomaly posediet, len tak pozerat okolo seba. A potom budes pripravena (aj tvoj mozog) na dalsie aktivity

autor
Dnes o 09:32

Ďakujem Vám dievčatá, hneď mi je nejak lepšie. Tú knihu skúsim popozerať a veselo_neveselo ďakujem za rady, skúsim to takto jemne, pomaly, lebo evidentne robim hneď z rána plno chýb 😁

zmrzlinka2021
Dnes o 09:36

Kedy ráno vstávaš? Ak o piatej, je to pochopiteľné, to je fakt veeelmi skoro. Ak o siedmej, tak nie je to ok, treba ísť ráno pred prácou aspoň na 15 minút prechádzku

bellaa3007
Dnes o 09:42

@zuzubb007 súhlasim. Keby môžem robiť v pyzame, strapatá a nikto ma nenahana tiež som taka.
Ale ked vstanem, musím obliecť malu, zaviesť do školky a sup do svojej práce nemám čas byt oťapena 😀

vikiki29
Dnes o 10:05

Autorka, píšeš o mne? 🤣 Tiež som stále celé doobeda nepoužiteľná 🤣 aj cez víkend. Dokonca aj upratujem zásadne len večer. 🤣

autor
Dnes o 10:17

@vikiki29 😁 áno, aj ja poobede a večer upratujem 🙈 max.pustím práčku alebo umývačku doobeda. Ale viac to mám takto na jeseň a v zime, na jar a v lete som trošku schopnejšia, lebo je kopec robote na záhrade, takže to sa nejak skôr dokážem dať dokopy.

rozculena
Dnes o 11:16

mám to rovnako,som sova

ivangeline
Dnes o 11:24

Ja si otvorím dokorán okno. Dám studenú vodu na tvar.. a ľahké raňajky.. veľa vody pred.

0silvia0
Dnes o 12:48

keď som bola minulý rok na PNke 4 mesiace, tiež som spadla do tohoto motacieho modu. Keď nemusíš, tak sa motáš. Teraz vstávam o 5:30 a musím fungovať, lebo musím. Neriešim či sa mi chce, či nechce, musím, idem, fungujem. A to prirodzene som tiež sova, nie ranné vtáča.

sisaka
Dnes o 13:04

Presne, keď sa musí, tak sa musí. Ja síce nie som sova, ani vyslovene ranné vtáča, ale musím vstávať o piatej a o 6 už normálne fungovať. Dokonca robím nočné a to normálne chodím spávať medzi 21-22, ale keď som v robote musím byť pri vedomí a fungovať aj v noci, tak žiadne rozjimanie nad tým, ako by som radšej ležala v posteli a spala nehrozí

luccija
Dnes o 13:13

Nie si vadná si biorytmus sova🙂ja ráno ledva vstanem či som chodila do práce na 8 či na 9 jednoducho ozijem poobede.Plus k tomu nízky tlak.Vecer mi je najlepšie a nasilu zaspávam.Mame jedno šťastie, že teraz robíme obidve z domu.my sme doma všetci sovy a nie skúšala som aj vstávať na budík dlhodobo a naštartovať sa bola som ešte viac unavená.Kamaratka vstava dobrovoľne o 05 tiež pracuje z domu, zle ona je produktivna ráno a poobede už len čaká na 20, aby si išla ľahnúť.Vtedy ešte niekedy varím a rozmýšľam čo robiť.

luccija
Dnes o 13:13

Plus to slnko robí veľa.V lete ako píšeš to tak nepociťujem.