Ranné vtáča

7. nov 2023

Je tu niekto ranné vtáča? Ako to robíte? Musí sa človek tak narodiť alebo je to o zvyku? Už som vyhorená z toho, že nič nemám z celého dňa. Odchádzam ráno a vrátim sa aj s cestovaním až večer. Mala som neraz možnosť začať skôr a skončiť skôr ale jednoducho sa neviem vykopať z postele. Pritom by bolo tak super mať niečo z toho dňa ale jednoducho som nočná sova, teda skôr spachtoš keďže spať by som vedela od nevidím do nevidím.

petronellla87
7. nov 2023

Je to zvyk. My mame v praci flexibilnu prac dobu a kvoli tomu ze som chcela odchadzat skor, presne kvoli tomu aby som daco aj z toho dna mala, som sa raz rozhodla ze budem chodit rano na siestu. Prve dva tyzdne som myslela ze zomriem!!!😁 Ale potom som si zvykla a uz tak chodim niekolko rokov😊

marsmykkok
7. nov 2023

Robím home office, dlhé roky som bola nočná sova. Ale to som vstala o 10:30 napríklad a už som mala pocit, že nič nestíham, že o chvíľku je večer, tma, treba si oddýchnuť a tak. Teraz vstávam o 7mej a stíham oveľa viac, zrazu skoro všetko mám hotové niekedy aj doobeda a práve niekedy mi príde, že nemám už do čoho pichnúť. Ty asi píšeš o skoršom vstávaní, ale za mňa to bude podobné, po príchode z práce nebudeš mať pocit, že už je veľa hodín a je to podľa mňa lepšie.

ariannazara
7. nov 2023

Mala som to podobne, odkedy mam dieta tak musím 😅 napríklad po presune času vstava 5:30 😂 dnes to dal do 6.

reanda
7. nov 2023

ja som si na ranne vstavanie nezvykla ani za tridsat rokov.. az ked som si konecne dovolila zacat zit naplno ako sova, tak si viem uzivat zivot.. to predtym bolo iba prezivanie.. zvladanie.. nic som z toho nemala, bola som vkuse unavena, nevyspana a nic ma nebavilo

autor
7. nov 2023

@reanda vieš prosím lepšie definovať pojem žiť ako sova? Neviem si to celkom predstaviť keďže povinnosti nepustia a neviem aké sú možnosti

reanda
7. nov 2023

chodim spat o pol druhej a vstavam o deviatej, desiatej 🙂 moznosti je vela, zalezi, co si dovolis.. ja som momentalne doma s detmi na dv, ale da sa aj pracovat z domu a da sa pracovat aj efektivnejsie, ako zabit tym kazdy den minimalne osem hodin

anonymanonym
7. nov 2023

Za mna to nie je o zvyku. Ja budem vstavat aj o 5, ak by bolo treba. Budem aj fungovat nasledne cely den.. atd... Ale pri najblizsej moznej prilezitosti si to zas presuniem tak ako si moje telo ala "nočná sova" alebo typ "vlk" (su spankove 4 typy) pýta. Nehovoriac o tom, ze tak prirodzene produktivna atd. som aj tak az cca od poobedia (bez ohladu na to kedy vstanem).
Prestala som s tym bojovat... Nema to zmysel 🙂 Pocuvam svoje telo a zivot sa snazim uzivat si ako vlk 🐺

zenulkaaa
7. nov 2023

No ak by som mala moznost zacat skor a skoncit skor, tak by som sa proste donutila. Pre mna aj napriek tomu ze nerada vstavam skoro, je tato moznost lepsia, ako ist do prace na deviatu a prist o siestej domov. Presne by ma vytacalo to ze by som na nic ine nemala cas.
Takze za mna iba prekonat sa a casom si zvyknes. Alebo si najst inu pracu.

simsalabim
8. nov 2023

Roky vstavam do prace tesne pred 5 a teda o zvyku to nie je. Je to riadne trapenie. Uplne proti mojmu biorytmu a ked je letny cas, je to este horsie. Mne sa na to proste neda zvyknut.... cez vikend to musim dospat.

hablko2
8. nov 2023

@simsalabim presne aj ja, vstávam o 5:00 a celý týždeň sa teším, ako to cez víkend dospím. Stačí mi do 8:00, potom sa cítim ako znovuzrodená.

pimpa12
8. nov 2023

Ja som bola vždy ranné vtáča. Rada vstávam skoro. 5 rokov som do práce vstávala o 3:20. Chodila som potom ešte 3 km na bicykli. Ten pocit že o 13:00 má človek padla... To ešte som stíhala všetky obchody, lekárov proste všetko aj po pracovnej dobe. Spať som chodievala o 20:30.

svetlonos
8. nov 2023

@ariannazara
ahoj, to máš este luxusné 😁 u nas je to 4:00 a je ako wonder zajačik a do toho rozprava neustale.

marcellka32
8. nov 2023

Vstávam o 6.00 a takto mi to vyhovuje, 5.30 bolo zle, unavená ..každý ale potrebuje inak dlhý spánok ja až 8 hod

simsalabim
8. nov 2023

@pimpa12 o 3.20??? Pomoc 🙈 To sa vtedy otacam na druhy bok. Teda cez vikend 😅

rebrambora
8. nov 2023

Nie je to bohuzial len o zvyku.
Ja som tiez sova, ale musim kvoli praci, psom a detom vstavat velmi skoro uz roky. Musis si rano len najst vyhovujuci cas, kedy sa ti najlepsie vstava. Priklad: Vstanem uplne v pohode o stvrtej. Ale medzi siestou a pol osmou ma z postele nevytiahne ani bager. Skus rozdielne casy

gta5man
2. dec 2023

Však vravím ako netopier. Nedá sa proste. Celú noc hore a cez deň spím. Kvôli nočnému pokoju sú možnosti obmedzené (hlavne v činžáku) tak len pozerám filmy, počúvam hudbu ale na sluchátka len, čítať, a také. Iné sa nedá robiť lebo je nočný kľud. Alebo v pivnici opravujem bicykel ale to je zase také že susedia si myslia že tam zlodej vykráda a potom sa čudujúc pýtajú že čo ja o takej hodine. Ale aj to len bicykel opravovať, lebo chystať železo do zberu nemôžem. Tam treba píliť ohýbať a to už je hluk. Aj mne to vadí lebo cez deň keď by som mal na to čas tak spím. Aj zbierať sa dá ísť v noci len zberné suroviny sú otvorené od 8:00 do 16:00. Akurát potraviny sú od 6:00 že aspoň zálohované fláše a plechovky čo pozbieram viem tam dať. A okolo 7-8 už som brutálne ospalý a musím sa vyspat do tej 16-17 a potom zase celý večer a celú noc som plný energie.

Skúšal som rôzne lieky na spanie. Nič nezabralo. Aj nasilu to prehodiť že cez deň vydržať aj keď strašne ma lámalo, celý deň jak zombík oťapený a večer som som ožil. Párkrát sa mi podarilo tak vyčerpať telo že som večer zaspal ale zase postupne som stále neskôr vstával a nakoniec som sa ocitol zase na tom istom.