Problémy s polámanými vlasmi.

lolita65
7. apr 2020

Ahojte, prosim o všetky možné rady, nápady a odporúčania v súvislosti s veľmi poškodenými, konkrétne s polámanými vlasmi, čo zapríčiňuje zastavenie rastu. Nehľadám veci na podporu rastu vlasov. Vlasy mi rastú, s hustotou nie je žiadny problem. Problem nastane, ak vlas dorastie do istej dĺžky. Potom sa začne lámať, zastaví sa jeho rast a polamany konček odpadáva.
Už je to aj desať rokov, čo mám rovnakú dĺžku vlasov. Po česaní odlomené kúsky vlasov zostávajú na tričku akoby som ich práve strihala. Zastrihávať polámané končeky sa snažím, ale v skutočnosti by som si musela ostrihať vlasy úplne nakrátko, pretože vlas je polamany na viacerych miestach.
Pri diagnostike vlasov, ktorú som navštívila počas beauty akcie v istej lekárni, mi prístroj ukázal vlasovú štruktúru asi v tom najhoršom stave...
Tri roky som nemala žiadnu farbu, vlasy si nekulmujem, nežehlím, raz za čas vysušim a ešte menej používam lak na vlasy.
Môžu vlasy signalizovať nejaku chorobu? Ak áno, existuje nejaká klinika, ktorá dokáže diagnostikovať skutočný problem?
Vďaka za vašu pomoc.

zuzkamargit
7. apr 2020

A čo ti odporučili po Diagnostike?

elizme
7. apr 2020

@lolita65 môže tam byť ešte nejaká iná príčina? Ako sa staráte o vlasy? Odporúčam pozrieť videá od Terezy Vlasakovej na YouTube, veľmi šikovná kaderníčka, najnovšie videá hovorí aj o poreznosti vlasov, ako nastáva a ako to riešiť.

lolita65
autor
7. apr 2020

@zuzkamargit odporučila mi istú značku produktov na vlasy, na ktorú pravdepodovne robila reklamu...😉 Bola to diagnostika len za účelom propagovania výrobku, žiadne odporúčania a rady čo s tým problémom robiť...

akvi
8. apr 2020

pricin moze byt velke mnozstvo. Urcite by som si dala spravit na tvojom mieste krvne testy, moze to byt nedostatok niektorych vitaminov a mineralov, mozes mat napr. aj dostatocny prijem, ale ak mas narusene crevo, nevstrebavaju sa ti. Moze to byt kudne celiakia, ale aj neceliaticka intolerancia. moze to byt stitna zlaza.. Cokolvek.. Takze najjednoduchsie je zacat krvou, ak mas normalnu dr., da ti spravit rovno aj testy na stitnu zlazu. Ak sa nic nenajde a ani dr. ti nebude vediet poradit, oslov niekoho, kto sa venuje fuknkcnej medicine. Moze ti dat spravit vlasovy test (tam sa zistuje pomer a hladina mineralov, tazkych kovov atd atd), test na nejake intolerancie..Je toho velmi vela.. Vyhni sa 3 tyzdnovym vyzivovym poradcom a najdi si skutocneho odbornika ..

jarinka33
8. apr 2020

mne moc pomohol biosil na vlasy. ako ja mam huste vlasy, len ako do dlzky mi moc nerastu ale tak ako nejak sa ich snazim nenamahat zbytocne

timiilr
8. apr 2020

Mamine pomohlo toto. Ak by ste mali záujem ozvite sa mi

gabrielikta
8. apr 2020

@lolita65 skús vymeniť šampón.Prikladám v prílohe niekoľko návrhov.Kukni.😉

carolinamas
8. apr 2020

skús použiť keratinovú masku alebo neakú karatinovú strarostlivosť na vlasy, keratin pomáha na obnovenie vlasovej struktúry a celkovo pomáha proti lámavosti🙂

lolita65
autor
13. apr 2020

@gabrielikta jeej dakujem za tipy 😉

lolita65
autor
13. apr 2020

@akvi dakujem Ti za odporúčania 👍😉 Ked tato pandemia skončí, nastúpim hneď k lekárke 😊

lolita65
autor
13. apr 2020

@elizme super tip, dakujem moc 👍😉 niektoré jej odporúčania som začala aplikovať do praxe 😊

mariajane
3. máj 2020

@lolita65 tiež som mala rovnaký problém asi 5 rokov ,stále rovnaká dĺžka a viac nenarastli, mne veľmi pomohla kombinácia šampónu a vitamínov od forever