Príznaky u potvrdených COVID-19

andrejkap123
25. mar 2020

Ahojtee 🙂

Myslim ze to tu zaujima viacej ludi, nie len mna.

Ako dobre vieme, postupne pocet nakazenych bude rást. Dufam ale ze nie o vela ako to vidime v zapadnych krajinach.

Mna by ale zaujimalo u ludi co maju potvrdeny ten virus alebo su chori a boli s nakazenym s virusom, takze cakaju na odbery/vysledky, že kde sa nakazili a ake boli uplne prve priznaky, popripade ako zvladaju chorobu co im pomaha atd.

Davajte si pozor na seba a ostante zdraviii... 🙂

kiki68
25. mar 2020

Mojho muza kolegyna mala, uz je zase normal na home office. Ona mala beznu chripku ( teoreticky tu prvu fazu) a bola 3 dni doma, potom ju poslali do prace a za dva dni dostala teploty 39 stupnov a teda suchy kasel. Tak ju nakoniec otestovali tu v Rakusku a potvrdili. Nechali ju doma lezat iba s paralenom. Za tyzden bola kompletne fit. Ale to su uz aj tak iba na home office.

loyda
25. mar 2020

Kamoška v AT mala. Mala zapálené hrdlo, neriešila to. Potom dostala teploty 38-39°C, ale trvali deň a noc len. Dala si Paralen, ale keďže nekaslala, tak neriešila. Dva dni na to dostávala závraty, nevládala, niečo urobila a 10minut oddychovala, tak ju dr.otestoval a mala potvrdený korona. Ale ostala doma a len Céčko a Paralen. Pár dní bola ešte taká všelijaká , ale bez kašľa a teploty.

domcci72
25. mar 2020

@andrejkap123 tiez jedny znami boli pozitivne testovany. no maju len lahsi priebeh, teplotu par dni, kasel ale su tiez doma.

mogaa
25. mar 2020

Nedá sa zovšeobecňovať lebo tie príznaky môžu byť u každého iné...u niekoho sa to neprejaví vôbec alebo len mierne príznaky - bolesť hrdla, pokašliavanie, hnačky, únava, bolesti klbov....u niekoho sú to len niektoré príznaky, u iného môže prevládať teplota a kašel....80%má ľahký priebeh, 20%ťažký z tých 20% 5% je kritických - JIS-ky alebo plúcne ventilátori.....Asi štvrtina z ťažkých stavov sú ľudia od 19-50rokov.....

akinom0077
25. aug 2020

@mogaa presne tak a napr ja som tip co bezne kazdy rok ked ochoriem lezim s vysokymi teplotami kaslom bolavym hrdlom a zadnou nadchodu ako poleno minimalne 2 tyzdne a viac, skor mi to nikdy nepreslo. to je asi individualne kto co ako znasa. ale ja som rozhodne za 2-3 dni este bez teploty nebola a uz vonkocnom nie bez kasla atd

mogaa
25. aug 2020

@akinom0077 ono keďže u nás bola prvá vlna taká ako bola, tak polovica ľudí ani neverí na žiadny Covid a druhá si myslí že veď mňa sa to netýka lebo väčšina je bezpríznaková....včera som sa stretla tiež s tým - sused že ktovie či vôbec nejaký Covid je lebo že čítal všeličo(chlap nad 70rokov), kamarátka (49r.)že ona sa nebojí veď Covid je len druch chripky a ona chripku nemáva😉takýto ľudia sú potom ako pokazené platne, arguenty že ale celosvetovo na Covid už zomrelo cez 800 000ľudí nepomôžu, majú už protiargument že veď na ostatné choroby zomiera oveľa viac ľudí a nerobí sa bu-bu-bu...žiaľ takýto názor majú aj vzdelaný ľudia napr.Bukovský a aj niektorí lekári...jasne že sa s tým treba naučiť žiť, ale prirodzená imunizácia trvá roky a dovtedy žiaľ ešte zomrie veľa ľudí a hlavne zbytočne.....zbytočne preto, že aj keď bude vakcína, ľudia sa nedajú očkovať lebo sú jednoducho hlúpi

mogaa
25. aug 2020

@akinom0077 /vzdelaní ľudia

beronsche
25. aug 2020

@andrejkap123 pripad z mojho okolia - rodina testovana po kontakte s pozitivnym clovekom vsetci pozitivny, priznaky ziadne.
Kedze podla oficialnych cisel to viac ako 96 % (!) pripadov to zvlada doma (data z nedele - vyse 1230 aktivnych pripadov, 40 v nemocnici, 4 JIS, 3 plucna ventilacia) , priebeh zrejme nebude velmi tazky..

terezia323
25. aug 2020

@andrejkap123 môj bratranec sa nakazil v bani v Karvinej. Má 27 rokov. A mal hrozný priebeh. Teploty vyše 40 stupňov. Malátnosť. Nevládal ani vstať z postele. Povedal, že to bolo oveľa horšie ako chrípka. Neviem si predstaviť ako to prežívajú starí a chorí ľudia.

akinom0077
25. aug 2020

@terezia323 / ja bezne ked byvam chora to tak mam

angelinja
10. jan 2021

@terezia323 je to individualne ..mama robi v DSS a niektori 92 rocni maju len zvysenu teplotu ono je to vsetko individualne staasne...a dnes som pozerala praveze toho ifnektologa kogry popisoval ako vlastne posobi imunita vacisnou v prvy tyzden sa neda povedat ci to clovek da alebo to neda bez nemocnice...v druhy tyzden nastupuju protilatky uz vytovrene telom..a vtedy sa rozhodne bud to telo da alebo sa imunita zblazni a vlastne robi viac ako by mala...v nemocnicaich su na kortikoidoch co su vlastne lieky na potalcenie imunity..u nas sme to mali 6 spolu na vianoce..kkazdy mal uplne iny piebhe ja s otcom najhorsie..otca zachranilo to ze vseobecna lekarka hned v prvych priznakocoh nasadila ATB..inak by to doma nedal, taraniny ze virus nevirus..ale uz ked clovek zacne mat horsie tazkosti uz by sa mal dat ATB a uz to aj viaceri lekari hovirli...mozno by neskoncilo tolko ludi v nemocnici

veronikatomasko145
Autor odpoveď zmazal
Zobraz