Pri prejave musím stále niečo robiť

7. nov 2024

Počujte, ak cítim, že nie som psychicky ok, mám v sebe taký nepokoj, pri prejave musím stále niečo robiť (prekladám nohy, ruky, škriabem sa, mimikujem), neprimerane nervózne reagujem... Proste je toho veľa v práci, zvládať domácnosť, financie, večne nejaké starosti...Tak môže mi predpísať niečo na to aj všeobecný lekár? Či musím k odborníkovi? Blbé komentáre si odpustite. Ď

3009
7. nov 2024

Nejaký oblbovák predpíše aj obvodný, ale tie sú návykové. AD predpíše len psychiater.

ivangeline
7. nov 2024

A čo tak sa zamerať aj na to, čo môžem spraviť so svojim živote, aby som bola pokojnejšia? Určite je to dlhodobejšie udržateľne.

chrobak7
8. nov 2024

Predpíše ti aj všeobecný lekár. Vyskúšaj escitalopram, je to antidepresívum, ale neznižuje koncentráciu a motoriku ani neuspáva. Dá sa brať aj dlhodobejšie a nie je návykové.

Keď máme hektické obdobie, alebo som dlhodobejšie v strese, tak mi tiež predpisuje obvoďák. Len začiatok účinku je trochu opozdený, treba ho brať pravidelne a účinok sa prejaví tak po týždni až dvoch. AK potrebuješ niečo, čo zaberá hneď, tak si vypýtaj Neurol.

kikusenka1
9. nov 2024

Ja by som miesto pchania liekov do seba sa skúsila zamyslieť nad svojím životom. Ci sa niečo nedá zmeniť, aby som sa trochu odbremenila