Prestala som fajčiť a mám pocit, že môj život skončil

18. feb 2024

Týždeň nefajčím. Nemám nervy, netrasie ma, som v takom móde, že si nezapálim ani keby čo bolo. Fajčila som 17 rokov. Od 15 rokov som nebola asi ani jeden deň bez cigarety. Rozhodla som sa už dávnejšie, že prestanem a minulý týždeň prišiel ten deň. Ale cítim sa hrozne. Mám také stavy, že môj život už nikdy nebude ako predtým. Bola som zvyknutá, že si po každej činnosti zapálim. Ako keby nemám zmysel života, nič ma nebaví tak ako predtým. Myslíte, že sú to len abstinenčné príznaky a prejde to? Kedy to prejde? Myslíte, že ma chce môj mozog iba oklamať aby dostal nikotín? Lebo ja takto nechcem žiť.

ivangeline
18. feb 2024

Vystihla si to.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
madeincssr
18. feb 2024

Urobila si dobre rozhodnutie. Bud na seba pysna. Jasne ze zo zaciatku ti to bude chybat (fyzicky aj psychicky), ale ked to zvladnes, vyhras nad tym nadobro a po rokoch to budes hodnotit ako jeden zo svojich najlepsich vykonov. 🌷🍀🍾.

mihula
18. feb 2024

Neboj sa to prejde.Bola dom na tom podobne.Zrazu som mala veľa času,nevedela som čo mám robiť .Treba zamestnať ruky a hlavu.Fajcila som 25 rokov.10 už nefajcim.Abstak som mala 2x v noci.To zvládneš.Drzim palce

mabenn
18. feb 2024

ano, presne tento pocit som mala, ked som prestavala fajcit pred rokmi...nikotin sa z teba vyplavi za cca 2dni, ale ta psychicka zavislost a ten pocit az nezmyslu zivota u mna trval asi 2 tyzdne...este vydrz

selest
18. feb 2024

Prejde to len vydrzat. Nefajcim uz vyse 6 rokov a to som fajcila 17 rokov.

santosanto
18. feb 2024

ja som s tým sekol tento rok 22.1 po skoro 23-och rokoch fajčenia, takže skoro 4 týždne a dúfam, že s už k tomu nikdy nevrátim, skúšal som s tým seknuť snáď milión krát a až teraz sa podarilo na dlhší čas.
Je to presne ako píšeš, prvý týždeň bol relatívne v pohode- držala ma myšlienka v hlave, že stačilo- nikdy viac, druhý týždeň som začal vykašliavať humus z pľúc- to trvalo do polky tretieho týždňa. V druhom týždni som začal pociťovať chuť si ísť zapáliť ale nie fyzickú ale mozog/ ten povestný čertík na ramene mi hovoril choď si zapáliť- veď iba jednu- odolal som. A teraz už je to oveľa oveľa lepšie- už na to tak moc nemyslím- dá sa to zvládnuť.
Hlavne čo ti poradím- nenahraď cigaretu niečim iným- bezdymové zariadenia atď- to by bolo iba skok z kaluže do blata.
Prvý týždeň mi dosť veľa pomohli obyčajné žuvačky- balíček som zožul za deň, druhý týždeň už nič.
Hlavne vydrž- držím ti palce aj takto na diaľku. Nie si sama, ktorá bojuje a chce zvíťaziť nad týmto nikotínovým démonom.

oli18
18. feb 2024

Keby si mala zdravotne problemy vyplyvajuce z fajcenia, ten pocit by sa nedostavil. Bola by si stastna, ze ustupili. Bud aj teraz, ze si prestala vcas, kym ich nemas. Nastav si to v hlave.

trojnasobnamama
18. feb 2024

Moj manzel prestal z dňa na deň po 30rokoch fajčenia.Jeho donutila obštrukčná choroba pľuc.Už 3mesiace nefajči ,ale dáva to statočne.Nedovol ,aby ti tá zavislosť zničila zdravie.

minenkak
18. feb 2024

Keď toto všetko prejde a dostaneš sa do normálu budeš si ďakovať,že si to zvládla a nebudeš závislá,odpadla ti úplná zbytočnosť v živote,závislosti ťa zbytočne obmedzujú.

kiki68
18. feb 2024

Skor zacal, mozes byt rada, ze neskoncil za dverami onkologie. Prejdi sa tam niekedy len tak po chodbach a uvidis ludi ako cakaju na vysetrenia a procedury. Uvidis ako budes Bohu dakovat, ze Ti dal silu s tym cigaretovym paskvilom skoncit. Zivot sa zacal a bez zavislosti

autor
18. feb 2024

@kiki68 áno máš pravdu. Ja som prestala hlavne kvôli tomu, že si neželám nič iné len aby som bola zdravá. Mala som veľa dôvodov prečo prestať, ale teraz si to už neviem odôvodniť

autor
18. feb 2024

@trojnasobnamama toto som si presne povedala, že keď raz budem mať zdravotný problém, budem nútená prestať a budem si trieskať hlavu o stenu prečo som neprestala skôr

autor
18. feb 2024

@oli18 mala som vždy tep srdca okolo 120 a teraz už mám len 85. Takže to bolo kvôli fajčeniu. Som síce spomalená, ale inak sa cítim lepšie

deti95060810
18. feb 2024

svokor prestal fajčiť zo dňa na deň.
záchranka ho odviezla do nemocnice na ARO...Bol tam asi 10 dní. Odvtedy si viac nezapálil. Nefajčí už zopár rokov a to fajčil min. 40 rokov.

autor
18. feb 2024

@santosanto ďakujem, aj tebe držím palce 🙂 Myslíš vaping? To nie. Viem, že je to ešte horšie ako fajčenie pretože to spôsobuje aj iné druhy rakoviny a rýchlosť uvoľnenia dopamínu je extrémne rýchla, takže to spôsobuje okamžitú závislosť z ktorej sa len tak ľahko nedá dostať. Je to rovnaké ako fajčiť krack z hľadiska tých mechanizmov

len_nig
18. feb 2024

Neboj sa, bude to v pohode. Tie začiatky nefajcenia sú príšerné ale prejde to. Ja nefajčím už 3 roky a fakt si na to ani nespomeniem už

kiki68
18. feb 2024

Pozri smrdi to priserne, smrdis od toho cela a hlavne ruky, usta, je to fakt hnus. Pochopis to cim dlhsie si nezapalis. A usetris aj vela penazi. Ja som fajcila sem tam ako taka 18tka, ale nikdy pravidelne a raz mi to uplne prestalo chutit, normalne som hodila pol cigarety do kosa a bolo vybavene. Teraz ked pridem k niekomu a viem, ze fajci, Ja to tam vzdy citim, az ma z toho nadrapuje.

daniela2202
18. feb 2024

@mabenn ja som čítala, že telo sa zbaví nikotínu za cca 10 rokov .... som hotová z tvojich 2 dní ....😂😂😂

mabenn
18. feb 2024
mabenn
18. feb 2024

@daniela2202 ja som to precitala kdesi, to nemam z vlastnej hlavy

catalin
18. feb 2024

Si super. Zvládneš to. Nepodvol sa tomu. To iba tvoja závislosť ti šepká, že zábava v živote skončila. Ja som prestala pred dvomi rokmi, veľmi som chcela vždy prestať ale nikdy sa mi nedarilo. Až som zalahla s horúčkou na tri dni do postele, neschopná pohybu a povedala som si že teraz mám šancu prestat. Tri dni bez cigy a bol by v tom čert keby som začala. Mne pomohlo keď som si povedala či všetko tým že prestanem získam, len som zmenila tu rétoriku vnútornú. Že nestracam, ale získavam. Hlavne to zdravie. Nájdi si to naháňanie dopaminu v inej činnosti, nehlad na cigu ako na niečo čo si si dávala za odmenu. Ciga predsa nie je odmena, ale klinček do rakvy. Prekoduj si mozog a na cigu si ani nepomenies. A buď na seba hrdá. ❤️

autor
18. feb 2024

@catalin Ďakujem 💗 Ja napríklad neznášam umývanie riadov a vždy keď som mala ísť umyť riady tak som si išla zapáliť a keď som doumývala tak zase zapáliť. Teraz musím len umyť riady bez ničoho 😳 Alebo aj keď som išla urobiť niečo zábavné, tak vždy tá ciga. Keďže som fajčila v podstate od dieťaťa tak je to už asi moja súčasť,
súčasť môjho mozgu. Je to extrémne ťažké, dúfam, že ten pocit ničotnosti prejde

olivia_c
18. feb 2024

Este vydrz tyzden a si za vodou 🙂 ja som prestala teraz po 15r. fajcenia ako som ostala tehotna. Drzim palce, uz to nevzdavaj 🙂

catalin
18. feb 2024

Strašne ti fandím. Vydrz to, robíš si medvediu službu. Áno ten pocit nicoty je hrozný. Viem o čom hovoríš. Ciga bola moja súčasť tiež dlhé roky. Zúži nám vnímanie sveta, a všetko sa točí len okolo toho pocitu že niečo strácame. Ale nie je to tak. Veľa získavas. Nehovor si že si nemôžeš zapáliť, ty jednoducho nechceš. Je to tvoja voľba. Výsledkom budeš zdravšia, spokojnejšia, krajšia, bohatšia ty 😊. Za ušetrené peniaze sa odmenuj. Choď na výlet, kúp si ozaj kvalitnú kozmetiku, alebo umývačku riadu. A kým tá bude umývať, ty si pripominaj aká si skvelá ❤️

nanulka24
18. feb 2024

@mabenn následkov fajčenia sa zbaviš za cca 15 rokov, nikotin telo vyplaví za dva dni. Takže dobre si čítala

banderaska29
18. feb 2024

Ahooj, tak sme dve ! súputníčky 🙂 Fajčila som Terea a je to výzva ku káve si nezapáliť, ale zvládam to ! prestala som aj piť, dala som si občas vínko, teraz už ani to. aj ja inak cítim s tebou, bol to taky moj rituál, v aute, cez pauzu, po obede, pred obedom, večer, pekne Iqos 😀 a teraz som uplne zmenila život, stravu, zvyky. je to haluz, ale vieš čo, škrtám si v kalendári dni, pozorujem, ako sa lepšie cítim a motivuje ma to. tak sa môžeme motivovať navzájom 🙂

cosmic_origin
18. feb 2024

Ja som skončila pred 2 týždňami. Je to ťažké, ale zatiaľ najlepšie rozhodnutie, ktoré som spravila. Mám odvtedy oveľa viac energie, zlepšil sa mi spánok a celkovo veľa vecí, ktoré som ani nevnímala, že sú negatívne ovplyvnené nikotínom.
Mozgu trvá kým sa vráti do normálu, hlavne po takej dlhej dobe fajčenia. Mne s psychologickými priznakmi absťáku pomohli B vitamíny, magnéziu, a počula som že aj cholín je na to dobrý.
Držím ti palce. Nenechaj sa závislosťou vtiahnuť naspäť. Existuje nový život bez závislosti, len si ho treba postupne budovať. Ani závislosť nevznikla zo dňa na deň, rástla pomaly ako burina, a treba sa s ňou aj vysporiadať ako s burinou.

lujza123
19. feb 2024

Áno, mozog (resp. závislosť ) sa ta snaží oklamať. Hľadá si cestičku ako sa k tebe znova dostať. Obyčajnou chuťou zapáliť si to už nejde, lebo si si to zakázala a nejdes fajčiť.
Tak to skúša takto, bez cigarety je nuda, prestávka nieje prestávkou mas pocit ze si neoddychnes bez fajčenia, ked sa ti niečo podarí mas pocit ze ta to neteší lebo nieje ciga za odmenu atd…. Pamätaj sú to len triky mysle, triky ako ta prinútiť znovu fajčiť

Dobrá sprava je ze to zachvíľku prejde. Nevšímaj si to