Čítala som tu dnes diskusiu na margo postelneho pradla že meníte každý týždeň, dotyčná každé 3 dni a som úprimne v šoku. To naozaj takto pratizujete? Kedy máte cas na to? Ja mám dieťa tiež ešte doma ale neviem kedy by som to stíhala. Mením pradlo možno 10x do roka veď to povlecenie by sa mi snáď aj zodralo pri tolkom prani. Napr. Dcéra ma aj vianočné postelne a to navlečieme niekedy na Mikuláša a dávam dole po 3 kráľoch. Neviem si predstaviť medzi sviatkami 6x prat postelne 😅
Veď ona to stíha,jej to nevadí ,ale manželovi
10x do roka je fakt hnus prepac 🙈 to mate vyse mesiaca jedny obliecky? 😳
Akoze kazde 3 dni menit je naozaj extrem a ty si zase opacny extrem.
Sak neper, akoze co zoberie ti socialka dieta alebo co? 😂 Ja zas nechapem ze niekto kazdy den vysava ci vytiera pohlady. Akoze my ked raz za dva tyzdne sa premozeme tak sa este citime jak v hoteli potom, ze furt cisto 😂 To su priority. Nase nie su upratovanie
Kazdy ma inu normu a niekto to naozaj uz prehana. Je rozdiel ak nie su alegici v byte, alebo su, vtedy sa tomu prisposobuje aj upratovanie. Niekto sa sprchuje po kazdej navsteve wc, niekto meni 3x denne uteraky na ruky, je viac extremov nez len obliecky.
Oblecenie by sa zodralo pri praní? Ah autorka, ja napíšem k tomu len toľko, že u mna je čistota základ života. Čiže 10x ročne meniť prádlo, no neviem, po prečítaní tejto diskusie premyslam, či si robíš z nás srandu alebo nevieš čo je hygiena, lebo posteľnú bielizeň máš vymenenu za 10 minút 😭😭😭
Stretli ste na na MK dva extrémy. Ty prevliekaš malo ona veľa.
Zmeň nadpis na "prehnaná Nehygiena ".
Pisala som v tej teme, ze svagrinej to meni kazde 3 dni upratovacka/pani na vypomoc/pomocnicka....nazvi to ako chces.
10 x do roka je oproti tomu zasa malo
Fuj, fuj, fuj.
Kazdy clovek je iný, niekto sa smradlavo poti, niekto ma dlhe vlasy, ktore sa nedaju denne umyvat, niekto ako lahne, tak vstane , plachta rovna, cista....a tomu treba prisposobit aj udrzbu.
Je uplne zbytocne o tomto polemizovat a pohorsovat sa nad roznymi sposobmi.
Preto u nikoho nikdy nespim, ktovie co by mi ustlali.
že zodralo prádlo pri praní 😂😂😂 a čo si ho chceš zobrať do hrobu? však to je spotrebná vec čo stojí pár šupov 🙈
Dufam ze dcerku raz nenájdeš zhnitú vo vianocnych oblieckach 🤮
A prezradim ti tajomstvo: pradlo sa bezne perie, derie a kupuje nove.
Ked zacnes chodit uz aj do prace, dieta do skoly plus ucenie a kopec vsetkeho co teraz nie,tak budes menit pradlo vobec ? 😄
Nebude cas uz duplom
10x je fakt malo
10x/rok? To znie na také kožné choroby a migrény zo zlého spánku až mi bludno prišlo. Akože 24x/rok mi príde ešte ako tak prijateľné, ale ak máš doma k dispozícii vodu a ešte aj práčku a nedáš jednu manželskú a jednu detskú posteľ dokopy ani len raz za mesiac tak to je už vážne hnusné, ako prepáč-neprepáč.
Co za pradlo kupujes, ze by sa ti zodralo? Ja mam nakupene z Ikei, aj ked teda to drahsie, nie uplne najlacnejsie, ale drzi mi uz x rokov.
Mam 3 deti,a v pohode stiham menit kazdy tyzden ciste postelne pradlo.ide leto,ratam ze to bude aj castejsie.syn je este babatko,kolko krat aj 2x za noc menim plachtu v postielke kvoli refluxu.pracku mame aj susicku,co sa zoderie to vyhodim a kupim nove
Uprimne,v takom upotenom spat vyse mesiaca sa mi zda uz trochu humus..
Tiež tak 10x do roka menime... netreba to zbytočne preživať. S hygienou to nema nič. Všetkeho veľa škodi... potom keď človek žije v takejto sterilnej bubline, tak ma oničom imunitu
Ja by som spravila takú anketku,že koľko tých,čo menia prádlo každy týždeň,dva odvolávajúc sa na ekzémy a pod.tie ekzémy a alergie má.
A ešte povedzte,že periete v avivazi a puele a v tom spite a budeme doma.
@thirstymonk jasne ze to ma s hygienou vela, postel je zaklad...ved opadava z teba pokozka, ziju tam roztoce, clovek sa poti, padaju mu vlasy, rotuje tam, krci plachtu...ja napriklad prederiem pyzama, pyzamove gate na páse, ale oblecko na von mam roky, take neutralne kusy. Pretoze v tej posteli si proste 8 hodin a celou plochou tela a v oblecku na von len chodis a sedis.
Prekvapuje ma tvoj nazor.
@babulkomale ja dávam návšteve všetko čisté a keď som ja návšteva,tiež dostanem všetko čisté,to vážne si myslíš,že by ťa dali spať do svojich použitých obliečok?😲
@babulkomale tak mi napadlo: Co to mas za ludi okolo seba, ked si si nie ista, ze by si u nich spala v cistych perinach?
@doriiis toto sa vzdy zasmejem, ako sa nehygienicki ludia odvolavaju stale na "choroby z cistoty".
Ja som nadobudla alergie a astmu v beznej domacnosti ako dospela, mali sme aj drobne zvery, chodili sme jazdiť na kone, hrali sme sa cele dni vonku, ziadna prehnana hygiena s dezinfekciou, ale ani humus. Koberce, zavesy, zaclony, matrace, perove periny...
Boli sme nuteni to vsetko vyhodit, nenormalne sa mi polepsilo, mala som dokonca cisticku vzduchu uz pred desatrociami.
Ulavilo sa mi prave ked sme vsetko vyhodili, kupili dobry vysavac, zaradila som nejake doplnky stravy, nemame ziadne zbytocne textilie v dome.
Mame parnu pracku, susicku, nesusime vonku aby pradlo nenabralo pele, prach a dym zvonka.
Periem len v prasku, bez avivaze, ekzemy nemame nikto, puellu a podobne p..oviny urcite nepovazujem za "hygienu".
Je to len prehnana vona.
Takze netreba ist zas do extremov stale.
Sorry ..10x za rok je málo. Veď len v závislosti od cyklu sa nám mení pach, potíme sa v tých posteliach, opadáva z nás koža, slintame na vankúše, sexujeme a trávime tam z dňa aj 8 hodín. To aj oblečenie peries len parkrat za rok? Ja mením týždenne a to si na hygienu večer potrpim.
Môj manžel sa extrémne potí a má mastnú pokožku. Už po týždni vidiet, že jeho vankúš je doslova žltý a mastný. A čo teraz ako, hádam mu taky nenechám mesiac. Keď som
bola slobodná, tak mi stačilo každé 2, aj 3 týždne v zime. Pri ňom musim najmä v lete každý týždeň.
@viestta no ako vidis, ludia naprieč celym politickym a socialnym spektrom maju velmi pestre hygienicke nazory 😃
@babulkomale presne, ja som vychovaná na lazoch, so zvieratami, otužované decko - čo doslova "žralo" hlinu a predsa som alergik. Na hygienu by som to nehádzala 😏
@babulkomale Všetko je základ. 8 hodín som bol v posteli naposledy asi keď som mal 10, teraz som rád, keď som aspoň 5... Fakt neviem, čo vystrajaš v noci, ja som za celých 31 rokov života ešte pyžamo nepredral hehe :D
Ale tak zas ja som skaut, zvyknutý spať na bluze v spacaku a do obalu zo spacaku napcham štrinfle a trenky a mam z toho záhlavok :D
@babulkomale politicke spektrum sem, socialne spekrum tam, ale hadam nechodis spavat k cudzim ludom, takze hadam poznas hygienicke standardy tych, ku ktorym by si sla prespat. Mne by ani nenapadlo, ze by niekto z tych, ku ktorym chodim by mi neprezliekol postele do cisteho.
A preco si to nenapisala do povodnej debaty? Kazdy nech sa zariadi ako sam uzna za vhodne, na tom ci peries postelna 2x v tyzdni alebo raz za dva mesiace naozaj svet nestoji. Su horsie veci co sa mozu diat.