Ako náhle sa ochladí a začína jeseň - zima sa mi objaví toto na rukách , praská koža až do krvy nič mi nepomáha .. pomôžete čo by mohlo aspoň trosku zlepšiť moje ruky ? Dakujem
mne sa to tiež robí, no trochu menej. Mne pomáha mastný infadolan. Pravidelne používam krém na veľmi suchú pokožku a následne si dám na problematické miesta vrstvu infadolanu aj 5x za deň. Pracujem s PC a mám to na kostných výčnelkoch hore na ruke, tak tam mi tá vrstva masti neprekáža, teraz to mám natreté v podstate 8 hodín denne. Určite by bol lepší nejaký krém na predpis od kožnej, no to zatiaľ neriešim.
Avirio baby modrý, alebo arganový olej, alebo hojivý zázrak...no ale nie vždy. Občas aj stipe-hrooooozne.
Kazdu zimu sa s tym trapim. Jedine, co pomaha je premastovat. Teraz sa mi osvedcil (2 roky) krem od Cien SOS - concentrated hand cream , Easily absorbed. Bielo cerveny obal. Natieram aj 15x denne.
Ja si davam modru indulonu
@bronislavka vyskúšam
Ahoj mam 33 rokov a trpela som s tym pol zivota presne ako ty az do krvi praskalo a ta bolest nic mii nikdy nezabralo.inak taka poodotazka ale fajcis?lebo mne to vzdy zmizle ked som otehotnela prve tehu to zmizlo a teraz druhe uz mam pokoj 8 mesiacov.ja si preto myslim ze mi mozno chyba nejaky vitamin alebo nieco a muz vravi ze to preto ze som prestala fajcit a to mi to sposobovalo
@kamakorka ja si ruky natieram stale, lebo sa mi tiez velmi vysusuju. No jediny krem, co mi pomaha je cerveny garnier na ruky s alantoinom. Uplny top pre mna. Sice je hutny a zostava na rukach (nevstrebe sa hned ako hydratacne), ale davam si ho na von a na noc a super "opravi" aj popraskanu kozu.
@kamakorka Ak to mas len v zime,je to alergia(precitlivelost) na chlad.Ako baby vyssie spominali,treba premastovat.Kremy su rozne a to co sadne jednej nemusi druhej,takze to si musis sama odskusat.Ale ja by som zacala lacnejsou variantou,nie vsetko co je z lekarne a drahe je aj dobre.Ja uz zaciatkom oktobra zacinam nosit tensie rukavice na von a kremovat.
@kamakorka ako keby som moje ruky videla.
Nonstop mam ekzem od mala a o vysusenych rukach ani nevravim :(
Jedinne, co mi pomaha, je tento krem z avonu. Mam enormnu spotrebu ;)
@kamakorka vyzera to na ekzem. Ked sa mi to velmi zhorsi, pouzivam Locoid od kozneho ( kortikoid). Inak len indulonu modru alebo nivea SOS. Cim mastbejsi krem, tym lepsie.
@kamakorka modra indulona natierat viac krat za den po mesiaci bolo po probleme.
Nechtikovy krem z farmasi
@kamakorka aj mne sa to robi a jedine čo vždy pomohlo bol z Lidla krém CIEN SOS
nevoňal ale vždy pomohol