Popraskaná koža až do krvi

kamakorka
23. okt 2018

Ako náhle sa ochladí a začína jeseň - zima sa mi objaví toto na rukách , praská koža až do krvy nič mi nepomáha .. pomôžete čo by mohlo aspoň trosku zlepšiť moje ruky ? Dakujem

bronislavka
23. okt 2018

@kamakorka aj mne sa to robi a jedine čo vždy pomohlo bol z Lidla krém CIEN SOS
nevoňal ale vždy pomohol

17juraj17
23. okt 2018

@kamakorka Skus sirove bahno- Solfatan v lekarni a pravidelne parafinove zabaly

maria1678
23. okt 2018

mne sa to tiež robí, no trochu menej. Mne pomáha mastný infadolan. Pravidelne používam krém na veľmi suchú pokožku a následne si dám na problematické miesta vrstvu infadolanu aj 5x za deň. Pracujem s PC a mám to na kostných výčnelkoch hore na ruke, tak tam mi tá vrstva masti neprekáža, teraz to mám natreté v podstate 8 hodín denne. Určite by bol lepší nejaký krém na predpis od kožnej, no to zatiaľ neriešim.

mirola
23. okt 2018

@kamakorka ja mam to iste.. davam si na noc krem z lekarne a take rukavice..

maria1678
23. okt 2018

@mirola upresni prosím

zzkmetova
23. okt 2018

Avirio baby modrý, alebo arganový olej, alebo hojivý zázrak...no ale nie vždy. Občas aj stipe-hrooooozne.

nevesta
23. okt 2018

Kazdu zimu sa s tym trapim. Jedine, co pomaha je premastovat. Teraz sa mi osvedcil (2 roky) krem od Cien SOS - concentrated hand cream , Easily absorbed. Bielo cerveny obal. Natieram aj 15x denne.

zzkmetova
23. okt 2018

@nevesta a kožného si neskúšala???

zzkmetova
23. okt 2018

@nevesta a kožného si neskúšala???

kamakorka
autor
23. okt 2018

@zzkmetova ešte nie .. u nás tie kožné veru moc neporiešia .... je to skôr ako ekzém svrbí to palív má na tom aj krém , stipe všetko a hlavne som jak bez rúk lebo ich mám take suché ze koľko krat neviem do nich nič chytiť

kamakorka
autor
23. okt 2018

@nevesta Dakujem určite vyskúšam lebo som bezmocna

kamakorka
autor
23. okt 2018

@zzkmetova mna všetko už na tých rukách stipe

beky1813
23. okt 2018

Ja si davam modru indulonu

kamakorka
autor
23. okt 2018

@mirola ja som si kúpila krém 15€ od nuskin ale uplna slabota

kamakorka
autor
23. okt 2018

@bronislavka vyskúšam

nevesta
23. okt 2018

@zzkmetova ja som u kozneho skoro non stop 😀 Mam aj atopicky ekzem, ale konkretne toto sa mi robi, ked sa zacne kurit a vonku je uz chladno.

ervenka
23. okt 2018

@kamakorka z vlastnej skusenosti, mozno cudne, ale mne pomohol olivovy olej. Na vecer si dat par kvapiek, rozotriet, nechat posobit. ale ja nemam exzem, len extremne suche ruky.

lolita555
23. okt 2018

Ahoj mam 33 rokov a trpela som s tym pol zivota presne ako ty az do krvi praskalo a ta bolest nic mii nikdy nezabralo.inak taka poodotazka ale fajcis?lebo mne to vzdy zmizle ked som otehotnela prve tehu to zmizlo a teraz druhe uz mam pokoj 8 mesiacov.ja si preto myslim ze mi mozno chyba nejaky vitamin alebo nieco a muz vravi ze to preto ze som prestala fajcit a to mi to sposobovalo

kamakorka
autor
23. okt 2018

@lolita555 hej fajčím .. priateľovi sa to tiež robí cez zimu . Zatiaľ tento rok rok nemá a ja som tento rok na tom horšie ako minuly rok . Hruza

kamakorka
autor
23. okt 2018

@ervenka Dakujem vyskúšam aj ten

kamakorka
autor
23. okt 2018

@ervenka ja som najskôr mala tiež len extrémne suché ruky ale zhoršilo sa to až do takéhoto štádia

mrkvicka060
23. okt 2018

@kamakorka ja si ruky natieram stale, lebo sa mi tiez velmi vysusuju. No jediny krem, co mi pomaha je cerveny garnier na ruky s alantoinom. Uplny top pre mna. Sice je hutny a zostava na rukach (nevstrebe sa hned ako hydratacne), ale davam si ho na von a na noc a super "opravi" aj popraskanu kozu.

marjuk
23. okt 2018

@kamakorka mne sa to tiež každú zimu opakuje a to nefajčím. Natieram si to modrou indulonou.

xstelinka
23. okt 2018

@kamakorka Ak to mas len v zime,je to alergia(precitlivelost) na chlad.Ako baby vyssie spominali,treba premastovat.Kremy su rozne a to co sadne jednej nemusi druhej,takze to si musis sama odskusat.Ale ja by som zacala lacnejsou variantou,nie vsetko co je z lekarne a drahe je aj dobre.Ja uz zaciatkom oktobra zacinam nosit tensie rukavice na von a kremovat.

lolita555
23. okt 2018

@kamakorka to verim ja som sa s tym natrapila po koznych nachodila kremy poskusala a proste nic

ervenka
23. okt 2018

@kamakorka mne pokozka velmi zle reaguje o.i. na paraben. V lekarni mi dali vzorky kremov od A-Z. ale na leto mi staci nivea repair&care. Ale zima je hrozna. A tak som si zo zufalstva raz dala par kvapiek oleja. Po par sekundach sa vstrebal a ruky zostali jemne.

veronikaszabova
23. okt 2018

@kamakorka ako keby som moje ruky videla.
Nonstop mam ekzem od mala a o vysusenych rukach ani nevravim :(
Jedinne, co mi pomaha, je tento krem z avonu. Mam enormnu spotrebu ;)

simsalabim
23. okt 2018

@kamakorka vyzera to na ekzem. Ked sa mi to velmi zhorsi, pouzivam Locoid od kozneho ( kortikoid). Inak len indulonu modru alebo nivea SOS. Cim mastbejsi krem, tym lepsie.

kalkulacka111
23. okt 2018

@kamakorka modra indulona natierat viac krat za den po mesiaci bolo po probleme.

majulino
23. okt 2018

Nechtikovy krem z farmasi