Je tu niekto, komu pomohli na stredne haluxy barefooty? Pripadne pozitivna negativna skusenost s tymto?
Prinajhorsom ti ich nezhorsia. Skus sa spytat tu na koniku, urobili novu poradnu. Nemam este pre seba barefooty ale zacala som nosit take siroke tenisky, priedusny prisposobivy material a pocas tehotenstva a po porode sa mi paradoxne velmi zlepsili chodidla co sa sirky a klenby tyka a taktiez ma nebolievaju nohy, ani chrbat. Momentalne som tehotna, tam mi fyzio neodporucala barefooty, ale po si uz nejake kupim.
@patricia9060 Urcite nie uz ked zacnu haluxy,nezastavi ich ani spravna obuv. Kost sa stale posuva dalej. Jedine operacia a nasledne správne cvicenia,lebo to ma suvis aj s chrbticou
Videla som v nejakej relacii otejpovane, v takom smere aby sa vratili do povodnej pozicie - takze samotne topanky stav urcite nezvratia, ale ak to nemas nejake extremne, tie pasky by to spolu s lepsou obuvou mohli mierne skorigovat.
neviem potvrdit,a ni vyvratit, lebo nastastie extra haluxy nemam, no fakt je, ze ak chces prejst na BF boty, je dobre si o tom nieco nastudovat.
ide o to, ze BF obuv je o dost ina, nielen sirkou, ale aj tenkou a ohybnou podrazkou bez patoveho vyvysenia. ak chodis cely zivot v klasickych botach a zrazu naraz prejdes an BF obuv, moze ti to narobit problemy.
na BF obuv sa prechadza postupne a ak je moznost ( co nie vsade je ), najst fyzioterapeuta, ktory by ta naucil spravne chodit v takych botach, aby sa noha spevnila a vylucilo sa napr dupanie na patu, co sposobuje bolesti. a teda nie kazdy fyzioter. podporuje tuto obuv.
ja som presla na BF pred 7m uz v takych botach chodim naplno. nastastie neboli take velke problemy, aj ked niekedy ma nohy bolia, co ale neviem ci suvisi vyslovene s BF. rozne tazkosti s nohami som mala totiz uz predtym a preto som vyhladavala boty so sirokymi prstami a doma som chodila bosa.
@patricia9060 ja som ešte nemala haluxy ale palce v hroznom stave. Každý pozeral na svoju stranu a ostatné prsty sa k sebe tisli.
2,5r som viac-menej na bf. Akože tie chodidlá sa nedajú porovnať. Neskutočne sa mi vyrovnali všetky prsty a je vidieť ako dokážu pracovať.
Za mňa bf áno.
no co mozem povedat, zname Be Lenka mi absolutne nesadli. mam len zimne boty a dcera ma aj tenisky, ktore som skusala a pridu mi strasne tue, v zimnych botach ma zacala boliet patova ostraoha - zadna, ktora ma nikdy nebolela. vzhladovo su tie boty pekne urobene, ale teda ovela lepsie s ami nosia ine znacky. skusila som viacere.
@bororka a kolko mas rokov? 🙂
@patricia9060 38
Halux ti nic neopravi len operacia- jednoducho povedena ten vyboceny palec obrasta chrupavkou, ked das do google hallux rtg tak to tam vidno… mama mala na oboch nohach, operacia riesena tak, ze sa vyberie kost, oseka ta chrupavka a vlozi naspat … kazdy ortoped ti povie ze halux ti nic ine neodstrani.
Spravna obuv ti ale moze ulavit od bolesti, ked uz to nemas v takom stadiu ze to boli aj pri lezani a na boso…
@butterflyeffect mna to vobec neboli ani v topankach
@patricia9060 ja nosím barefoot a na jednej nohe mám halux (veimi vynovený palec) ale odkedy nosím barefoot vôbec ma nebolía nohy .. takže za mňa bola super voľba prejsť na barefoot
@lily111 no vsade mozne. mam
- 5x sandale 2x Be Lenka, oboje tu v bazari od oriinal predajcu, ale 2 trieda ( priapdne su pouzite na fotenie a pod ), 2x Shapen, pat tu z bazaru a 1x Shapen origial nove.
- platenky kopromisne som mala od Anatomic - original, ale tam treba o cislo vacsie
-tenisky 3x - 1x original Fare Bare, 1x origonal Shapen, 1x original Ellarte
- platenky2x - 1x original Leguanu a 1x odtialto z bazaru Vivobarefoot
- balerinky 4x - 1x Shapen od original predajcu tu z bazaru ( taketo - 2.tr. byvaju aj o polovicu lacnejsie ), 1x normalny bazar Vivobarefoot, 1x original Luks, 1x original Saltic, ale neviem ci som ich kupovala na ic stranke, ci ineho eshopu
- 1x slipon - mokasiny - original Luks
- 1x cizmy bez podsivky Ok bare
- 2x pracovne - sandale Svatoshoes a tenisky Rocksprings
- 3x zimne boty - 1x original Be lenka, 1x Shapen origianal z bazaru a 1x Fare original.
😀
toto som nazbierala asi za necelych 11m.
a teda takto, ja osobne mam rada volne tenisky, zimne boty.
sandale volnejsie nemozu byt, inak by lietali, teda ako ktore, tie rpacovne su v pohode aj volne, no tazko sa mi o tom rozprava, lebo kazde su ine. nie su tieto boty original vytvorene na moju nohu a oje poziadavky, cize o vsetkych by som nieco vedela povedat,a le vacsinou su to dost drobnosti.
pri BF botach treba rozlisovat osobne preferencie a aj rozdielnost v tvare, sirke a rozdielnosti priehlavku chodidla a toot je vlemi dolezite. boty ktore mam su teda rozdielne a nie vsetky mi sedia, ale ja som ciastcne v tomto flexibilna a aj ked nei vzdy je to dokonale, nevadi mi to. niektore smi samozrejme vadia viac.
ja osobne mam siroke chodidlo,priehlavok asi priemerny, druhy prst mam vacsi, resp podobne velky ako palec. a prsty su skosene len malo. palec je viac v predo od malicku tak mozno 3cm niektori ludia maju prsty dost sikmo, maju napr uzsiu nohu a pod. cize na toto treba prihliadat.
dalsia vecje, ze BF boty su uplne ine a podrazka je vlemi tenka avsetko cez to citit. no hlavne by som povedala, ze roblem moze byt v rovnom aa tvrdom terene. ak niekto nevie v takychbotach chodit, budu ho boliet nohy kym sa nenauci v och chodit ( treba inu tehcniku chodze ), alebo kym sa nevzda a pod.
na toto su dobre kompromisy, ale teda tie moc nepoznam.
inak daju sa kupit aj cinske znacky, aspon na vyskusanie su o dost lacnejsie a vela ludi ich skusi, ked idu na BF, nebocula som an ne nejaku velku kritiku,a si budu v pohode, aj na Sheine a aj na Ali som ich videla.
poznam dvoje kompromisy - platenky, ci tenisky Anatomic - maju len malo rozdelov oproti klasickym BF, aj ked asi ako ktore, no hlavne su anatomicky tvarovnae na prstoch a potom este Altra tenisky, no su priserne drahe v porovnani s inymi.
okrem toho velmi dobre tenisky su aj Vivobarefoot, no nie vzdy musia sadnu.
ja mam siroku nohu, no podla vsetkeho by mali byt na uzsiu nohu fakt je, ze su clekom slusne siroke, no ja mam teke so sietovinou na vrchu videla som recenzie na jedny kozene, co sa mi pacia a bola tam kritika, ze su uzke. cize tie so sietovinou su zrejme aj prisposobivejsie.
no a teda dalsia dolezita vec. tieto boty maju tenucku podrazku, vnutro mi pride ale tvrdsie, rovnako ako vnutro topanok BeLenka. maju aj vlozku, taku clekom fajn, no tu je dalsi problem. ja ju mat nemozem, lebo tie topanky su nizke. keby dam do nich vlozku, tak mi nechty na palcoch otlaca vrch topanky, toto iste mama aj v botach Ellarte.
idem asi popisat jednotlive znacky.
Anatomic - ceska znacka, mala som jedny, potrebujem o cislo vacsie, ale ten textil mi bol tvrdy a sviky ma tlacili, ale teda keby mam vacsie, mozno by to bolo v pohode.
- dcera mala tiez taku akoby sietovinu na vrchu a tie boli lepsi
Be Lenka - slovenska znacka - vacsinou su sirsie - mam lenzimne a dcera ma tenisky, nutro mi je akesi tvrde, tvarovo su super na moju nohu, co musim povedat, tenisky sa prisposobia viac, ako take balerinky, lebo su tam snurky.
Shapen - tvarovo podobne Belenkam, maju casto 2 verzie - sirsiu a uzsiu. mne osobne dost dobre sedia, balerinky ma odieraju na pate, sandalky, zabkove so srdieckom su najlepsie, ktore mam, potom mam take telove, tie su mi na prstoch volne, potom mam este jedny, tie su v pohode, ale cele su take tuhsie a s remienkom, ale nosim ich bez remienka. zimne su vyborne, eln trosku zachytavam prstami o sviky
Vivobarefoot som popisala, vyhodou je vlozka, ak ju majitel moze pouzit, inak vzhladovo su vlemi pekne a aj ked su vovnutri tvrdsie, nosim ich rada.
Leguano, uzasne, trosku mam pocit stiahnutia, ale je to normalne, lebo obopinaju nohu ako ponozky. maju unikatnu podrazku, su na nej take stupliky. dcera ma z nich divny pocit, lebo na nich peruje 😀 su pohodlne a sice skor na uzssiu nohu, ale pokial je tam snutovanie, pripadne elasticky material, potom obuje aj sirsia noha. ja mam konkretne sede Beat - inak su uzasne.
Luks - ceska znacka - velmi pekne, su hodne pre palec zatoceny dovnutra, co ja nemam, cize mokasiny mi tvarovo uplne nesedia,a le nosim ich a su clekom v pohode v mieste, kde je bota zosivana ( predna a zadna cast, cize niekde v strede pod priehlavkom ) su mi uzsie, ale nosenim to povolilo.
ulakomila som sa aj na balerinky. paci sa mi minimalisticky vzhlad topanok tejto znacky, no balerinky su pomerne uzke. som v nich natlacen, ale su fakt pekne.
Saltic - balerinky ceskej znacky - vyborne, dost volne, na siroku nohu, mam asi aj o cislo vacsie, ako treba, su textilne - zamatove a vysivane, vlemi pekne.
Fare Bare - ceska znacka - mne osobne su v strede trosku uzssie, ale nosenim povolia, spicka je tvarovo trosku akoby hranatejsia, co nie je uplne na moje noohy,a le nevadi mi, ze tam mam viac miesta. inak fajn boty, ale vzhladovo sa mi maloktore pacia. mam tenisky,a le mam aj sede zimne a tie asi milujem najviac. velmi pohodlne. vnutro pohodlne, ziadny svik netlaci. su pomerne velke,staci mensie cilo.
Ellarte - slovenska znacka, tusimtu anaopak treba vacsie cislo. este ich mam malo otestovane, mam ich kratko. mala som ich 1x, su pekne, ale musela osm vybrat vlozku, tlacil ma necht na palci, rovnako ako vivobarefoot.
este som zabudla Vivobarefoot mam aj balerinky a su mi strasne uzke.
Svatoshoes - cesky vyrobca, caka sa na ustie asi 6t, na mna zabudli, cakala so 10t. sandale su vyborne do roboty - povrchovo, podrazka mi je torchu tvrdsia. dala som si tam vlozit aj medzivrstvu, ktoru maju v ponuke, netusim ake by boli bez nej.
OK Bare - lacna ceska znacka - mam cizmy, teda teraz neviem, podsivku maju, ale vacsie zateplenie nie, vzala som posledne mensie cislo a musim ich mat bez vlozky ( zimne mavaju casto aj vlozky), lebo su mi len tak tak. mam ich natesno, tvarovo inak supe na moju nohu a teda na lytku sa dokazu dobre roztiahnut, maju tam gumicky, cie vhodne aj na stredne sitoke lytka. na uplne vlemi siroke asi upne nie.
ROckspring - maju ak nizsiu, aj vyssiu radu. nizsia rada su uzsie a rada Premium maju aj sirsie verzie. ta nizsia rada je saozrejme cenovo dostupnejsia, kupila som si tenisky do prace a su vybrone. tvarovo mi sedia, uplne siroke mi neprisli, ale su kozene na suchy zips a vychodila som ich, cize su fajn a podrazka je vcelkus lusne protismykova.
na haluxy barefooty nepomozu. ak su palce vybocene, pomoze jedine operacia..