Pomáha more na imunitu?

30. sep 2024

Viem, že taká netradičná otázka teraz po sezóne.hovorí sa, že more je prospešné pre zdravie a to je fakt.pomáha na imunitu?tie čo chodievate k moru "pocítili" ste, že deti boli potom počas roka zdravšie??ide mi hlavne o deti.zaujímajú ma reálne skúsenosti, či sa oplatí alebo si nesľubovať od toho zázraky.ďakujem za odpovede.

yoxinka
30. sep 2024

My sme posledné roky boli pri mori v lete minimálne tri týždne a k tomu ešte týždeň na jar. Deti nejako dramaticky choré nemávam, ale ani som nemala. Známi chodia veľa do Chorvátska, lebo ich syn je dosť silný alergik. Oni tam chodia hlavne, keď majú na Slovensku jeho alergény sezónu. Každopádne, nejaká týždňová dovolenka pri mori imunite nejako dramaticky nepomôže, myslím si.

biglovemom
30. sep 2024

Tyzden z roka pri mori urcite nezlepsi imunitu u dietata😃

melanta
30. sep 2024

Áno, pomáha mne aj mužovi, ja som astmatik muž alergik a more nám brutálne pomáha. Ale ako napísali žienky vyššie, týždeň pri mori zázraky neurobí.

matkahelka
30. sep 2024

Ak mas na mysli tyzdnovu dovolenku v juli raz rocne, tak zazraky necakaj. my chodievame k moru viackrat rocne a na dlhsie a dcery maju vybornu imunitu. na respi ochorenia sa odporuca jadran trebars nie v sezone, ale na jar, vtedy je najvyssia koncentracia soli.

milanemila
30. sep 2024

My chodime viac krat do roka a aj v zime sa vyhriat. Dcera mala od babatka atopicky ekzem, takze na to jej to velmi pomaha aj ked uz to nema nejake zle. Byva malicko chora, neviem ci je to morom, ale teda morsky vzduch je urcite dobry na dychacie cesty atd.

kulumulu123
30. sep 2024

Oveľa viac ako more pomáha soľná baňa Le prírodná taka co vznikla v jaskyni v Rumunsku ich je dosť my chodievame s deťmi cez jarné prázdniny na cca týždeň trávime tam 5/6/8 hod denne dá sa tam super zabaviť, v niektorých aj clnkovat, niekde sú lezecké steny také Mega ihrisko pre najmenších aj pre teenedzerov nikdy sme sa tam nenudili...
Vždy to spojíme s dovolenkou Rumunsko je krajina ktorá má čo ponúknuť je tam ozaj krásne a ceny celkom fajn 👍 cesta nám síce z ba trva aj 8hod autom ale určite to stojí za to.. Nam to poradil jeden uznávaný detský pneumolog 👍

monika4487
30. sep 2024

Urcite ano, ale minimalne 2 tyzdne. Nase deti boli casto chore. Dcera sa pri mori zlepsil aropicky exem. Ale aj napriek tomu ked chodili do jasli, no bol to des. Viac sme zaplatili za jasle ako byuzili ich sluzby. Nakoniec sme sa museli kvoli praci prestahovat do inej krajiny, ktora je uprsana, ale je pri mori. Dcera mala vtedy 3 roky a vkuse chora. Odkedy sme tu. Boki doma pkcas skolskeho roka max 2 dni. Cize naozaj vidime ze tej vlhsi vzduch robi svoje.

kulumulu123
30. sep 2024

Ja som priamo na mori (pracovala som na zaoceanskej lodí) 3r žila a mega mi to pomohlo zbavil som s všetkých alergii a iných zdravot problémov imunitu mam super chorá som tak raz za 10r

monika4487
30. sep 2024

@kulumulu123 mozem vediet ako sa vola ta jaskyna?

kulumulu123
30. sep 2024

@monika4487 je ich tam veľa pozri v googli soľná jaskýna Rumunsko vyhodí ti toho dosť už si ib avybrat

kulumulu123
30. sep 2024

@monika4487 je tam aj soľné jazero m a oveľa väčšiu koncentráciu soli ako mŕtve more tam sme ešte neboli chystáme sa najbližšie da sa tam aj kúpať ale v lete je vraj ozaj výsoka teplota vody ideálne na jeseň

enigma23
30. sep 2024

Na imunitu nie,ale na alergiu je super My chodíme na 2-3 týždne na odporúčanie lekára,lebo dcéra je alergička (Chorvátsko)Od liekov máme pokoj aj na pol roka.Ten týždeň je dobrý akurát tak na pokožku.
Týždeň alebo dva,ale aj tak sa od neho ťažko odchádza.

tana85
30. sep 2024

U nas ano, aspon 1.polrok. 3 posledne augustove tyzdne pri mori a deti bolo zdrave az do konca januara. To bol hotovy zazrak. Tento rok sme boli 2.5 tyzdna a uvidim ako dlho vydrzia. K moru sa chystame aj na jesenne prazdniny, to staci ten vzduch, do puly je to par hodin.

amelie2017
30. sep 2024

More pocujem z balkona kazdy den a dieta je od oktobra do maja na sprejoch pre astmatikov..

stela8748
1. okt 2024

aj u nas existuju solne jaskyne ... kedysi davno som tam so synovcom chodila ked bol maly a casto chory a myslim ze to pomohlo aj ... ked sme odtial odchadzali vzdy sa sputil sopel troska aj mne aj ked mi nic nebolo takze iste aspon na nejake precistenie to pomohlo ... treba vsak chodit pravidelne ... my sme chodili tak 3x tyzdenne na hodinku ... za vyskusanie to stoji ... vela stastia