Pokúšam sa prestať fajčiť

22. apr 2024

Pokúšam sa prestať fajčiť, dnes je deň prvý. Abstaky zatiaľ nie sú také silné .. 🫣 ako to vydržať ? Moja hlavná motivácia sú peniaze, no a samozrejme zdravie. Bojím sa ze má opustí pevna vôľa. Zajtra idem do práce, fajčiarky kolektív. Neviem ako to dám 😭

lucia851
22. apr 2024

Ja som si objednala nicorette žuvačky na odvykanie

autor
22. apr 2024

@lucia851 a pomohlo?

domkakvet
22. apr 2024

Zuvacky mne nepomohli.

dadka1997
22. apr 2024

Zatni zuby .. pre mňa ani tak prve dni neboli hrozne ako po mesiaci ked som dostala "absťaky" aj ked taky hlupy nazov 😃 neboj to dáš .. ak potrebuješ motivaciu síce nepríjemná ale kamoska co si zaplatila tusim 50€ za odvykanie pustali videa a ukazovali fotky rakoviny pluc hrdla hrtana a podobne to nechceš vidieť.. ale rychlo by ta omrzelo co len do seba potiahnut šluk

maranco
22. apr 2024

Bude to ťažké, nikotín je návykovejší ako heroín a kokaín.
Absťaky sú len dočasné kým sa telo nevyčistí.
Vyhýbať sa situáciám ktoré podvedome spájaš s fajčením, nájsť si niečo iné na zamestnanie rúk.
Vyhýbaj sa aj miestam kde sa fajčí.
Popremýšľaj aké máš návyky kedy počas dňa fajčíš, v akých situáciách a zapíš si to aby si lepšie vedela predvídať čomu sa vyhýbať.
Po týždni sa telo zbaví nikotínu, po mesiaci ustúpi kašeľ a dýchavičnosť.
Budeš mať podporu v odvykaní u rodiny a priateľov?

Poznač si do kalendára dnešný výnimočný deň.
Napíš si na lístok dôvody prečo si prestala fajčiť a zoznam ľudí ktorým môžeš zavolať ak budeš cítiť, že to nezvládaš. Maj ho pri sebe a viackrát za deň si ho prečítaj, aj keď dostaneš chuť zapáliť si.
Nacvič si čo povieš keď ťa v práci ponúknu cigaretou, alebo zavolajú ísť si zafajčiť.
Zlikviduj doma a v práci svoje cigarety, zapaľovače, popolníky, skontroluj vrecká, šuflíky. Keď ich nebudeš mať poruke bude ťažšie ísť si vypýtať cigaretu ako ju len vytiahnuť zo svojej "odloženej" krabičky.
Odolaj dať si len jednu, lebo všetka snaha vyjde nazmar a zase do toho spadneš.

egonsk
22. apr 2024

najlahsie ako prestat fajcit, je s tym ani nezacat 😁
Zalezi ako dlho a ako vela si fajcila, ale ked bude v tvojom okoli duchtiaci kolektiv, budes to mat tazke, elbo este aj vydych z elektronickych cigariet budes vnimat a ta to lakat...

muchacici
22. apr 2024

Ja som bola veľmi závislá na cigaretách a skoro každá činnosť sa mi spájala s cigou. Mala som nejaké tabletky, brala som týždeň a počas tohto týždňa som obmedzovala. Priateľ mi poradil zajedať každé dve hodinky niečím malým a zdravým, tak som si plánovala stravu na celý deň a čakala do ďalšieho jedla 😃 takže ešte sa mi aj podarilo nakopnúť metabolizmus a schudnúť 😄 no poviem ti, že strašne som bola nervózna, nasratá, podráždená 😃 Keď som končila s tými tabletkami, dofajčila som aj poslednú cigaretu a povedala si, že ak teraz neprestanem, tak asi už nikdy. No a tak som išla, hodinu po hodine, veeeeeľmi dlho som si zvykala, že nefajčím, mala som veľmi vividné sny, kde ma cigy lákali. Nakoniec som v sne aj začala znova kuriť 😃 a myslím si, že do frasa, nevydržala som to! Našťastie to boli iba sny. Už je to 9 rokov, čo nefajčím. Považujem sa za abstinujúceho fajčiara a hocikedy ma to aj láka, no nikdy som si nezapálila, reku nestojí to za to, a ešte som sa aj tak natrápila s tým prestať. Takže mne takto pomohla pravidelná strava, že som zajedala, ale malinké a zdravé porcijky, aby som zamestnala ruky a myseľ, mala "čo robiť". A hoci vôbec nie som človek pevnej vôle, tak brala som to naozaj minútku po minútke, a pomaly sa to zlepšilo. Veľmi ti držím palce a podporujem ťa, budeš ešte veľmi rada, že sa oslobodíš od tejto závislosti ❤️
A ešte chcem dodať, že asi ešte rok som stále v kabelke nosila cigarety a zapaľovač, ak by niečo 😃 to bola taká moja psychická barlička

gabrm
22. apr 2024

@autor
Neboj sa,stačí že chceš prestať. Záleží aj koľko si fajčila. Ja som fajčil cca 30 rokov a cca 30 cigariet denne a prestal som zo dňa na deň,už teraz boli štyri roky čo nefajčím. A nie nemal som žiadny,ani zdravotný ani žiadny iný dôvod,len mi niečo jedno poobedie preplo v hlave a prestal som fajčiť. Pre mňa ale prvé dni boli v pohode,ja som začal mať abstinenčné príznaky až hádam po siedmich mesiacoch a ešte aj teraz mi vie sem tam prísť chuť na cigaretu. 😀

monika502
26. apr 2024

Ahoj ako si na tom

sny
8. máj 2024

Ahojte,ja som na tom podobne, tiež o vyše 20tich rokoch skúšam prestať... už 5tyzdnov nefajčím riadne cigarety, krabička slimiek denne bola ...dala som to na elektronické jednorazovky,postupne znižovala počet ťahov a už štvrtý deň vôbec nefajčím ani tie, občas si dám ten niquitin cukrík,aj to iba polovicu stále, lebo je to silné.este nejak abstak nepociťujem, chuť určite, ale nie som nejak nervózna,ani podráždená . môže byť že sa to ešte zhorší?naozaj by som kvôli sebe chcela prestať, teraz je to vlastne pokrok u mňa tých 5tyzdnov, lebo tie vapky nemajú s cigaretou nič spoločné,jedine nikotín. Neviem ako som na tom s pevnou vôľou, skúšam svoje sily koľko vydržím 🙏🙏🙏

lakebabe
8. máj 2024

Ja som prestala fajčiť v 25 a bola som veľmi silný fajčiar. Viac krát som to skúšala neúspešne, ale posledne co mi pomohlo bol ten nikotínovy sprej od Nicorette, predtým som skúšala žuvačky, cukríky, naplaste a nič, bolo mi to slabe, ale toto mi pomohlo nenormálne. Plus motivácia samozrejme. Ten sprej som so sebou nosila ešte aj 6 mesiacov potom ako barlicku. Keď prišiel abstak strekla som si ho.
A prvé mesiace som vzala vždy po výplate do obalky peniaze ktoré som bežné za mesiac prefajcila a nasilu ich minula naraz, vlasy , oblečenie atď... to mi pomohlo uvedomiť si koľko peňazí išlo predtým do vzduchu
Držím palce